Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Találkozó verseny feladat 2015
Találkozó verseny feladat 2015
Szerző: Topi, idő: Júl 1, 2015, Olvasva: 10409, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 1
A 2015-ös HE találkozón is lesz versenyfeladat, mely ezúton is értékes nyereményekért zajlik. De hogy mi a feladat? Ebből a cikkből kiderül!

A tavalyi 2014-es versenyen a zajongó-sípoló áramkörök nagy sikert arattak, számos szavazatot bezsebeltek. Ezen sikerélmény margójára az idei verseny feladat célja, hogy az áramkörök valami úton-módon hangot adjanak ki magukból.

Mi a verseny célja?

A versenyzőknek egy olyan áramkört kell létrehozni, mely akár dinamikus hangszórón, akár piezo hangszórón, akár bármi máson hangot bocsájt ki magából.

Milyen hangot?

A lényeg, hogy a legelviselhetetlenebb, a legösszevisszább és a lehető legfülbántóbb dallamok és zörejek, effektek legyenek hallhatóak. Az egyetlen, ami az értékelésben nem számít, az a hangerő. Nem a leghangosabb áramkört keressük, hanem a legzavaróbbat.

További feltétel, hogy az áramkörnek legalább kétféle hangot kell kibocsátania, azaz folyamatos hallás határán sípoló áramkör nem teljesíti maradéktalanul a feltételeket.

A versenyző kap alkatrész készletet?

Idén a célunk, hogy ne csak az elviselhetetlen hangok, de a képzelet is szabadon szárnyalhasson, így semmilyen kötelezően felhasználandó alkatrészt nem adunk és nem is kötjük meg a versenyző anyaghasználatát.

Lehet használni mikrovezérlőt éppúgy, mint a jóöreg csöves technikát.

Elektronikus, elektromechanikus, mechanikus?

Mivel az elektronika felhasználásáról szól a verseny, így nem engedélyezett a csak mechanikai hangkeltés, tehát nem kereplőt kell építeni, de a kézi kereplő szerelmesei kereplő hangot kiadó elektronikai szerkezetet is építhetnek.

Hol kell elkészíteni a feladatot?

Nem adunk alkatrész készletet, így akár otthon is elkészíthető az áramkör. A találkozó teljes ideje alatt természetesen van lehetőség tökéletesíteni, vagy az ott elcsent ötletekből táplálkozni, de a koradélutáni szavazás időpontjára az áramkörnek működőképesnek kell lennie!

Mik az értékelés szempontjai?

Közönségszavazás juttatja a nyertesek közé az elviselhetetlen hangú műveket és gonosz alkotóikat, így a csaláson kívül minden eszköz bevethető a szavazatok megszerzésére. "Szavazz rám vagy megnyomom ezt a gombot..."

Csak a versenykiírásnak megfelelő művek kerülhetnek be a versenybe.

A találkozón résztvevő sokaság egyben biztosíték arra, hogy a legeszementebb ötletnek is lehet rajongótábora.

Nyeremények

Értékes szerszámok, műszerek, eszközök várnak gazdára a HEStore.hu alkatrész áruház jóvoltából.

Jelentkezés

A versenyre jelentkezni, a találkozó részvételi lapján regisztrálva lehet: Jelentkezés a találkozóra

Zajongásra fel!

jajjne.jpg

Következő: »»   1 / 1
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem