Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ez igaz, de javításra jó. (Működik.) Viszont az antennatalpat hosszútávon tönkreteszi. (Tapasztalat.) Pl a Hirschmann antennához adott zsír is segített abban hogy ne rohadjon a befolyt víz, matt is.
Nem tudnám ezt megerősíteni. Az antenna árnyékolása nem erre való, azon ne folyjon a rádió teljes árama.
Vagy lát a magunkfajta ilyet életében egyet, vagy inkább nem, szóval a kivétel erősíti a szabályt.
Azért kideríhethető ránézésre is. Egyébként anno a zsigák antenna talpa szeretett rohadni eklsősorban az elektrlűízis segítségével, bárhol is volt a szélvédő közepén, doblemezben stb. főleg ha a bekötő feketét nem kötötték be, és/vagy az antennához adott zsírt nem használták. Ez idővel vétel romlást is okozott. Nekem a bal hátső üvegben van az antennám (V70), de ha hátső üvegben van, akkor az amelyik nem főt, és nem folytonos.
Hali!
Anno, nekem azt mondta egy idősebb elismert szaki, hogy egy autórádiónak az antenna árnyékolásán kell megkapni a testet. Erre a magyarázat. Azért, mert akkor az antenna bisztos testelve van, és a kocsiszekrény parabolaként működik az antenna alatt. Ez volt akkor, (80as évek) azokkal a rádióķkal/antennákkal. Lehet, igaza volt. Ma, azt sem tudjuk hol helyezkedik el az antenna.(ha egyáltalán van) Visszapillantóban, szélvédőben stb., stb.
Anno találkoztam pozitív testelésű rádióval is, Amerikából jött azt hiszem, az autóval jött, gyári volt a rádió.
Minden autórádió fémháza testelve van belül, adhatsz neki nyugodtan testet.
Valóban mindkettőben van igazság. Mondjuk a nem a Volvóm ablak antennájára gondoltam. Viszont a HU-603-nak is és az érintőképernyősutpdjának is is adható a megatív a házről-
A regi autórádióknál valóban ott adtunk neki "test"-et. De a maiaknál (ha már egyszer a kabelkötegben, és az ISO csatlakozóban ott van) nem is mertem, hogy a ház az testel-e? Lehet, hogy nem is...
(Az én kicsikocsimban a beépítőkeret körmei kizárólag műanyagba kapaszkodnak, a rádió végén a menetes valami is műanyagban lévő lukba áll be -ha beleáll egyáltalán. Mikor becsúcsott a rádió a helyére, hát nem láttam oda) Az antennakábel kasznihoz testelese pedig valóban megbízható "test"-et ad-e? Nem oly biztos. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2026
Üdv! Anno a rádiók javításakor a rádió kasztniján adtunk negatív tápfeszt nek az asztaloni. Az autóban az antennakábel árnyékolásán keresztül is meg kell kapnia a testet, ezért nem értem a test szakadást, tehát az antenna bekötése is problémás lehet, mert összerakva az antenna bedugásakor el kell indulnia ha a fekete kábel szakadt.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2026
Ha nem akarsz mindent szétszedni, akkor esetleg behúzhatsz neki egy negatív szálat a legközelebbi negatív csatlakozási ponthoz.
A negatív kábelével valami van, valahol. Amikor kimértem, kihúztam a csatlakozót a helyéről, hogy hozzá férjek rendesen, akkor mértem rajtuk 12 voltot (kapcsolt, fix), majd ennek ellenére a fejegységet vissza rakva süket volt megint. Aztán egyszer véletlenül sikerült "jól" vissza raknom, és láss csodát működött... A kábelkötegben valahol van egy kontakt hiba azon a részen, ezt kell még megtalálnom ahogy lesz időm újra, mert ha a fűtésbox körüli részen megmozgatom, akkor kel életre, vagy lövi le magát újra a fejegység.
Mi volt a hiba, ha nem titok?
Köszi, közben meg lett a hiba, nem hagyott nyugodni, így tegnap este volt egy kis időm keresgélni/méregetni.
Ellenőrizd mindkét pozitív (àllandó, illetve kapcsolt) kàbelt és a testelést is!
Ui:
Most csak a Suzuki Wagon-ét tudom mutatni. A 9-es a radióé. De a 14-es is kell hozzá, mert a "tartozék" (ACC) nelkül sem megy a radió. Tehát MINDKETTŐ szál kell. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2026
Az autókban általaban két biztosítéka van a rádiónak.
Egy kisebb, egy nagyobb. Van az ACC reszehez is, van a fő részehez is. Mi lehet a hiba?Üdvözlet!Lenne némi problémám, hátha kapok segítséget. Van egy Alpine fejegységem + Twingo kombóm ami ma menet közben lelőtte magát. Biztosíték a hátuljàn cserélve, a kocsi táblàjàn cserélve. Gondoltam elhalálozott, de a másik kocsinkban lévővel átcserélve ott működik, ami abba volt, pedig nem megy a Renault-ba. Átnéztem amit csak tudtam, sehol semmit nem találtam, minden más működik a kocsin. Mi az isten lehet ez?
Tévedni emberi dolog.
Nem lényeg az AUX. Az lenne a kérdés, hogy mi váltja át. Az egyik lehetőség a Source gomb, ami a bemeneteket váltja. Autórádióknál gyakran előfordul, hogy összeomlik a memrán a mikrokapcsolóban és magától zárlatba tud kerülni. Eleinte csak néha, aztán gyakrabban, majd fixen.
A másik amit te írtál, a lemez "berakás"-ra aktiválódás...
AUX nincs rajta. CD vagy rádió van. Azt nem néztem, mert CD-t nemigen szoktam hallgatni és kézzel visszaváltottam rádióra.
CD-ről nem vált át véletlenszerűen másik bemenetre (rádió, AUX)M
Rádióról CD-re váltA kocsiban van egy Panasonic CQ-C1301 rádió. Időnként eljátsza, hogy rádióhallgatás közben átvált CD-re. Persze nincs benne lemez, így kiírja, hogy No Disc. Egyébként működik a CD lejátszás ha teszek be lemezt. Mi érzékeli a lemez bentlétét? Mechanikus kapcsoló, optika, vagy egyáltaláűn mitől kapcsolhat át? Teljesen véletlenszerű a dolog. Van, hogy hetekig sem, van hogy egy nap többször is.
Nem, abban az esetben pont, hogy nem tér el a szokásostól.
Szokásos az: - + vezeték (ami altalában sárga) - negatív vezeték (fekete - és az ACC-t (általában piros) kell bekapcsolni még, hogy engedélyezze a bekapcsolást. Némely autó: pl Opel, AUDI ettől eltérhet, ott a pirost fel kell cseŕélni a sárgával Te adtál rossz választ A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2026
Jogos, az kínai, így eltérhet a szokásostól.
Köszönöm!
A kinaifosoknál a key1 és a key2 vezeték a kormánykapcsolóké.
A fekete-, sárga+, és a piros+ kell az üzemeléshez.
Milyen lábai vannak még? Lehet, hogy valahova még kellene pozitív, amit nem kap meg.
Megpróbáltam, süket mint az ágyú! Belenéztem, a feszültség eljut az ic-k ig. A panelra írt betűket, számokat a net nem ismeri, az ic-ken jelzés nincs , ez kuka!
Ott a válasz valójaban a kérdésedben -csak nem vetted észre
![]() Az "ACC" ki- és bekapcsolása szolgál arra, hogy " megengedje" a ki-és bekapcsolást, a + es a test állandóan bekötve kell legyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |