Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Először (szakértőbb hozzászólók híján) a működőképességet kellene bizonyítani. Kell hozzá egy állítható áramú tápegység, és annyi huzal, amit rátekersz majd az eszközre. Meghajtani akkora áramerősséggel, ami az állandó 30 fokot kiadja, és tervezünk majd ahhoz az áramerősséghez illeszkedő áramgenerátort.
Szia, körbe kellene tekerni a fecskendőt és a tűt huzallal, amin egy áramgenerátor a kellő áramot hajtja át. Be kell állítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
Sziasztok!!
Segítségeteket szeretném kérni! Először írva lehet hogy érdekes lesz de ha meg tudnám oldnai számomra nagyon jó lenne. Injekciós fecskendőből injektálok gyantát, a gyanta sajnos kicsit sűrű illetve gyorsan köt. Pár percenként szoktam hőlégfúvózni ami segít a dologban. Hogyan tudnám megoldani hogy tudjam fűteni 20ml es injekciós fecskendőt max 30 fok körülire,illetve ott tudjam tartani azt a hőmérsékletet. Köszönöm.
Hali,
Nem régi kutyatulajdonosként én is ezen törtem a fejem, hogyan lehet minél egyszerűbben langyosan tartani a kutya vizét - saját magam kényelmi okai miatt - így prototipizáltam, amit leírtál. A mellékelt kép szerint szándékozom rögzíteni az ellenállásokat. Te azt írod, hogy a perem alá tetted... az ívelt felület miatt úgy nem ad át túl kevés hőt? Nekem mondjuk csak egy változtatható feszültségű 3/6/9/12V-os 7,2VA-es DC tápom van, elég meleg így is a tál alja, s tervezem, hogy hővezető pasztát is rakok az ellenállások alá, majd az egészet kifújom purhabbal. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Nekem sajnos a kutyusom napi 12-14 órát van egyedül kinn, néha még többet is. Nem igazán tudom elképzelni, hogy a kutyulim mellett nyílt lángot hagyjak, akár fedetten is! Tűzveszélyes!
És persze csak kis ideig jó. Akkor már inkább valami kisebb izzó és egy ilyen kapcsolás ideális lenne: Bővebben: Link A relé kapcsolhatná a fűtést. Egyszerű. Lehet még megépítem amíg itthon leszek ünnepek alatt, van is hozzá minden.
És hol van ebben elektronika ? Ugye nem csak azért regeltél be hogy ezt megoszd velünk ? " és rőhőg a fűtőszálas fejeteken"
Te tudod. Ha a kutyádnak és tárcádnak megfelel használd egészséggel.
Mennyi ideid ég egy ilyen mécses? 1,5-2 óra? Ha csak ennyi időre kell fagymentesíteni, az a kutya simán kibírja víz nélkül is. Viszont ha ott hagyod egész napra, akkor -10C°-nál a mécsesed ellenére befagy.
Hali,nagy ötlet max 30c nál nem lökte magasabra a kutya vizét de lője be mindenki magának(ne vénássan) nekem fém tálam van 160 as perem át mérő-vel. Fogtam egy ilyen átmérőjű gainfest-es(tömegnővelő tápos) dobozt a felső végére bugyliztam 90 fokonként két tízforintosnyi likat belevágtam egy tea mécsest ésráraktam az itatót
A jysk-ben 100db tea mécses 600ft 3zimankós hónap 90 nap az alul elhelyezett doboz magasságával tudod lőni a hőfokot. Ja a 3 hónapos németjuhászom -10 ben issza a langyos vizet és rőhőg a fűtőszálas fejetekenui: a gyertyát gyújtsátok meg azért egy paraszt gyerek
Üdv!
Felületi fűtők is megfelelők ezen célra. Idézet: „kikapcsolja, ha a megadott hőmérséklet fölé emelkedik.” Én erre írtam a 150C°-ot, az nem a current limit. Talán az áram határolás nem a hőmérséklet függvénye, vagy igen? Azt én sem értettem, miért is kéne félvezetővel fűteni, arra ott az ellenállat, arra találták ki!
Egyébként a háziállatok nálunk ilyenkor télen bepofátlankodnak a lakásba!
Nem "Termál sáttdávn", hanem "kurrent" limit
* bejövőfesz! Ami cca. 1.5A*(15 ...18)V = 22 - 27 W Bár erre egy (több) ellenállás is elég lenne. Urak! Nem szeretnék Nálatok házőrző lenni! Félteném az életem! De azért vidám ez a téma!
Hmmm. "Termál sáttdávn 150 °C " Már vize sem lesz a kutyának, mire lekapcsol a belső védelem...
Nagyon egyszerű megoldát javasolnék. 7812ez stabilizáló rövidre zárva. A beépített védelem kikapcsolja, ha a megadott hőmérséklet fölé emelkedik. Egy alkatrész az egész.
Szia!
Az én ajánlásom: rozsdamentes kutyatál, szélébe 2 lyuk, hogy le lehessen csavarozni pl a teraszra, a fal mellé. A tál aljára/peremébe ellenállások a fűtéshez, érdemes majd 12 v-ott használni, az elektronika is mehet erről. Fűtő teljesítménynek 20-30W kb. szabályozó Ez az elektronika elég egyszerű, be kell állítani 10 fokra mondjuk. A hőérzékelő rögzíted a tál aljára. Érdemes lehet kiönteni/leszigetelni a tálat alulról, hogy hosszú életű legyen. Az elektronika és a trafó a házon belül van elhelyezve, a kábelek egy vékonyabb fém csövön keresztül vannak vezetve, egy lyukon meg be a tál peremén. Érdemes lehet ezt is lerögzíteni, így a kutyus biztos nem fogja szétrágni.
72 ah akksi két vezeték két szeg két borotvapenge meg egy távtartó az ősi vízforraló
Csak a kutyus ne igyon belőle amikor működik
Hogy a kutya minek megkötve? Hát igen ez egy érdekes filozófiai kérdés, de vannak helyek, ahol a kutya mégis szinte egész nap megkötve van... itt nem tudom, mi a helyzet... vagy akár ha csak néha megkötik, ha mondjuk idegenek vannak a háznál, akiket a kutya nem csíp valamiért..., nehogy a lánc legyen felfűtve...
Nekem az jutott eszembe, ha a kutya fém lánccal van kikötve esetleg, akkot ha a lánc a "főzőlapra" ér az azért lehet nem a legjobb dolog... szóval lehet mégis a rögzített tál lenne a legjobb, akár ilyen megoldással is!
Szia!
A többi elemes, kábelezhető, gégecsöves, elmozdíthatatlan megoldással szemben lenne egy kicsit bonyolultabb, de ezeket kiküszöbölő megoldási ötletem!: Jusson eszetekbe az indukciós főzőlap! Persze csak kisebb teljesítményben. Az indukciós főzőlap egy rezgőkör, ami olyan frekvencián ketyeg, ami alapban nem melegíti , még a saját tekercsét sem, viszont, ha egy fémdarab (esetünkben a fém kutyatál) a rezgőkör közvetlen közelébe kerül, akkor a fémben a nagy frekvencia hatására örvényáramok keletkeznek, és az persze melegíti! Ilyen kis teljesítményre szerintem egy kisebb aktív rezgőkör is megtenné... Ha jól rémlik, néhány száz kilohertzen mennek a nagyok, ezért neked is csak egy teljesítmény négyszöggenerátort kellene építened, egy kihangolt nagy tekercsátmérőjű rezgőkörrel, arra a 15-20W-ra. Ha meg a kutya így is letolja az elrejtett (akár gumiszőnyeg, vagy linóleum darabka alá) tekercsről a tálat, hát így járt, jégkrémre fel! Előbb vagy utóbb csak megtanulja, a kis barátunk, hogyha vizet akar, akor óvatosan iszik! A nagy frekvenciáról annyit, hogy rosszabb esetben az a 20W-nyi műsorszórás csak néhány száz méterre fog elhatni, de ne 540kHz-re válaszd a frekvenciát, mert a kutya a lefetyeléssel modulálja, és Józsi bácsi a szomszédban a hírek helyett bodrit fogja hallani, ahogy jóízűen frissíti magát! Inhouse IMI-nek üzenném, hogy ne várja meg, a jeget, hogy kiolvadjon, hanem küldje rá a forró vizet, aztán a korong meg landolhat a ..diban! Ha tetszik az ötlet, mint megoldás, adhatsz érte nyugodtan pontocskát!
Amúgy az ilyen fűtőkábel, hogyan működik? Ez valamilyen pozitív hőfoktényezőjű anyag, aminek ha felmegy a hőmérséklete és akkor nő az ellenállása, így csökken a leadott teljesítménye? Amúgy ez nagy ötlet lenne, sőt akár, ha létezne PTC ellenállás nagyobb teljesítményben, pont megfelelő lehetne... (kérdés van-e ilyen)
Önszabályzó fűtőkábel. kb. 7eFt/m, de alig kell 20cm egy 60W/m-esből. Igaz, nem tudom adnak-e ekkora darabot...
Elektronika nélkül az egyetlen iható fagyállóból is lehetne keveset a vízhez keverni(etil alkohol valamilyen formája)
Szia!
Én is gondolkodtam hasonló megoldáson, és Keresztapám mondott megfontolható ötletet: elektronika OFF 2 méter már biztosan fagyhatár alatt van. Ott mindig meleg van A kutyatálat le kell rögzíteni. Alatta jól leszigetelt ( nagyon jó hőszigetelés ) két cső a földbe. Működési elv: Meleg levegő felszáll, tálat melegít, levegő lehűl. Hideg levegő leereszkedik, ott felmelegszik, és felszáll. ( Esetleg a szennyvízgőz melegét elkülönítve - zárt rendszerben áramoltatni. Sose fagy meg.) Kicsit költségesebb a kiépítés, de nincs érintésvédelem, áramzabálás, mozgó alkatrész, stb. Elektronika ON
Igazad van, Zoli.
Mondjuk ha a topic indító elsőre elmondta volna az egész történetet akkor már előbbre járnánk... Tehát víz kell a kutyának. 12V-os kiöntött trafó, amit a felfújható medencékhez adnak (sok forog belőle közkézen, mert általában egy évet húznak ki a medencék (tisztelet a kivételnek). 12V-os részét már nyugodtan rághatja az eb, valamint bármilyen csőbe lehet tenni. 17W szerintem kicsit sok. Hőkapcsoló talán nem is kell, elég csak a mamát kiokosítani, hogy minusz 5 alatt kapcsolja be. De még jobb, ha úgyis beszél vele az ember, akkor szól... Fűtésnek bármi jó ebben az esetben. Izzót nem javaslok, mert törékeny. De pákabetét, fémtokos ellenállás, cekász, stb. bármi lehet. Ha nem laknál annyira messze, adnék DIY egységcsomagot (kidobott kézitus, medence vízforgatóhoz való kiöntött trafó vezetékkel és ellenállás vagy ha sokat túrok akkor még esetleg hűtőgép vagy mechanikus szobatermosztát) ![]() Ugyanakkor a Mama akkor is összetörheti magát ha a postáshoz megy le amikor hozzák a nyugdíjat (bár ez határozottan ritkább télen, mint a befagyott kutyatál)...
Üdv!
És ha nem melegítenéd a vizet, hanem keringetnéd? Egy hőszigetel tartályból- mikrós doboz leszigetelve- egy kis méretű szökőkút szivattyú segítségével? Ezeknél a kis szivattyúknál lehet állítani mennyire mennyen a víz, így beállíthatod hogy a kutyát ne zavarja, illetve egyszerű időzítő segítségével pl 10 percenként üzemeljen mondjuk 1 percig. Így nem fagyhatna be a víz. Ilyen szivattyúra gondolok.
Ja és a hőfok szabályozást egy bikább trimmerpotival tudod megoldani.A kezeddel mérd a hőfokot miközben lassan felfele tekered a potit.
Hello! Szerintem elég ha egy rossz procit felragasztasz az
aljára,azon kimérsz egy +5v-ot és egy gnd-t,rákötsz egy 4,5v elemet. A maradék helyet kitöltöd purhabbal és kész is.Igy legalább nincs kábel amit szétrágjon.
Köszönöm a válaszok! Kaptam hideget, meleget.. Nem a kajával van a probléma, hanem, hogy folyékony víz álljon a kutyu rendelkezésére.
Igen több száz évvel ezelőtt is megéltek a kutyák, de azt is vegyétek figyelembe, hogy most több száz kutyafajta van, ami már nem élne meg emberi jelenlét nélkül, mégis szeretjük őket és szeretnénk nekik a legjobbakat.. A növények is megélnek és megéltek eddig is a természetben, viszont egy palántaágy fűtés csodákra képes! Emberei viszonylatban, az ember is megélt a jégkorszakban, sőt, nemrég még áramot sem használtunk, most mégis egy elektronikai fórumon folyik a vita.. Mindegy nem is ezen szeretnék lovagolni, nem az a gond hogy lusta vagyok, csak szeretném megkímélni a 80éves nagymamámat egy esetleges combnyakcsont töréstől, amit könnyen összeszedhet, ha fel le "szaladgál" a 10fokos lécsőfokon.. Ritkán vagyok itthon, hogy mindig tudjak segíteni(de amúgy is mit magyarázkodok ) és ha párszáz forinttal és kis barkáccsal tudom csökkenteni ennek kockázatát, akkor már megérte!Az, hogy ki hogy tartja a kutyáját, mindenkinél egyedi, nálunk is az, nem fogom vázolni az udvar és a ház alaprajzát, hogy elmagyarázzam miért lenne ez a megoldás szükséges, csak segítséget kértem, hogyan lenne célszerű megépíteni egy ilyen szerkezetet. Aki segítőkészen állt a dologhoz, annak köszönöm, a többiek meg inkább vitatkozzanak egy kutyás fórumon.. Szép napot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) és ha párszáz forinttal és kis barkáccsal tudom csökkenteni ennek kockázatát, akkor már megérte!