Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
"Külső eszközre én is gondoltam, akár Raspberryn is meg lehet oldani ..."
BeagleBoard-ot nézd meg. Van rajta host és client USB port. Emlékeim szerint alapból hálózati interface mellett USB tárolót is szolgáltat. Ahonnan kiszolgája az USB-s tárolót oda kell mount-olni ro flag-el (csak olvasható) a másik USB-re dugott pendrive-ot. https://beagleboard.org/
Akkor ahogy írták mások, nagy fába vágtad a fejszéd...mégis mire kell ez?
Itt nem a mérettel van a gond, ez meg van adva, hogy pendriveokhoz kell, ez adott, ezen nem lehet sajnos változtatni, pedig én örülnék neki a legjobban
Ezek konkrét USB pendrive-ok és csak ezeket lehet használni? Mert van akkora SD kártya olvasó, ami kb akkora, mint egy átlagos pendrive.
Az USB nem az a kategória, amit pár perc alatt meg lehet lovagolni kontrollerekkel.
Külső eszközre én is gondoltam, akár Raspberryn is meg lehet oldani vagy windows-on is registryben egy-egy portra dugva ne lehessen írni csak olvasni, csak gondoltam, ha a mikrovezérlő tudja kezelni az usb-es eszközt, és usb-n rádugva a gépre meg lehetne oldani, hogy lásson egy usb meghajtót, akkor a kettőt már csak össze kellene kötni és letiltani az írás kommunikációt
Most ugrott be egy lehetséges megoldás. Mac OS X-re létezik egy program, Hands Off!. Ebben meg lehet adni programokhoz tartozó írási jogosultságokat. Ha az a tartományok kívülre esik, nem tud a program oda menteni. A szabály ráhúzható minden alkalmazásra egy-két kattintással. Ha a felhasználónak nincsenek admin jogosultságai, nem tudjamegváltoztatni a szabályokat.
Azt nem tudom, hogy Windows és/vagy Linux rendszerre van-e hasonló, én errefelé nézelődnék.
Bármilyen pendrive-ot dugnak a gépbe, az csak olvasni tudjon róla, írni rá nem? Gondolom azért nem találtal sok megoldási javaslatot mert eléggé egyedi az igényed.
Éppen meg lehet csinálni, pl. egy Raspberry-vel. A pendive-ot a Raspberry-be dugod, az pedig csak olvasási jogokkal osztja meg a tartalmát pl. FTP protokollon keresztül. De hogy egy Arduino-t ilyenre felkészíteni, szerintem esélytelen. Az pedig, hogy a számítógép számára úgy tűnjön, mintha egy írásvádett pendrive-ot dugtál volna a gépbe és semmi más változás ne legyen kimutatható, szerintem végképp reménytelen házi körülmények között.
Az a baj, hogy a probléma adott, nem tudok memóriakártyát használni pendrive helyett. Ha jól értem, akkor azt mondjátok, hogy fogjak egy usb-s memóriakártya-olvasót, és a kártyát lockoljam, de sajnos erre nincs lehetőség, sajnos a bonyolultabb hardveres megoldást kell összeépíteni.
Idézet: Szép feladat... „egyben host és device is”
Nem mondott ám butaságot szsrobert .
Legegyszerűbb,ha fogsz egy ilyen átalakítót, és a MicroSd helyére usb-t teszel.
Több fajta pendrive van, az a része adott. Ilyesmi eszközt kellene építeni, amit írtam. Köszi az ötletet azért
Udv!
En kartyaolvasoval egybeepitett MicroSd t hasznalnek lockolt allapotban.
Sziasztok,
kicsit feleleveníteném a témát, olyan eszközt szeretnék csinálni, ami egyben host és device is. A lényege az lenne, hogy ezt az eszközt usb-n csatlakoztatnám a géphez, és az eszközön is lenne egy usb, amire, ha egy pendrive-ot csatlakoztatok, akkor a számítógépnek csak olvasási joga lenne. Csinált esetleg már valaki ilyet? Mindenképpen így hardveresen csinálnám meg, hogy bármelyik pendrive-al működjön ( gondolom a legegyszerűbb 4Gb-nál kisebb, FAT32-essel), ha ilyennel már működne, az is jó lenne. Alapnak akár Arduino-t vagy ST32F4xx-et gondoltam, de persze, ha más lenne, az sem baj. A szoftveres megoldások (regisztriben átírni az usb portot, illetve a különböző programok sajnos nem jöhetnek szóba). Keresgéltem Google-ön, de nem sok sikerrel. Köszönöm a segítséget előre is.
Lehetséges az h a kingsotne 32 gb-os pendrivejának a felépítése a memórián kívül megegyezik egy kingstone 4 gb oséval?
Szia!
Szerintem ez jó lenne....:http://www.ebay.de/itm/IMATION-Swivel-4GB-4G-USB-Flash-Pen-Drive-Write-Protect-/250987615314?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item3a70071452
Nem lenne rossz ez a kis program (persze nem arra amire eredetileg szükségem volna...) de nálam nem működik. Nem lehet hogy ez csak a maxell pendriv-ekhez jó? Mert bármit művelek vele akkor is :
"Please insert the device or run this utility as privileged user. " A jogosultságot már átállítottam ahogy kérte a datasheet ben (GPEDIT.MSC...stb) , de nem megy sehogyan sem. Próbálta ezt a programot már valaki rajtam kívül..? Nálatok megy?
Pont így van! :yes: Ez volt az eredeti kérdés is...csak lehet kissé bonyolultan vagy "sokértelműen" fogalmaztam meg az elején a téma indítóban. Tehát NEM jók a password - ös programok, particionálók amikkel pl. ez egyik felét lehet jelszó védetté tenni a pendriv-nek a másik fele szabadon olvasható írható...stb. Ilyen programokkal "teli a padlás". CSAK OLVASNI AKAROM AZ ÍRÁS UTÁN, VISSZAVONHATATLANUL. Pont úgy ahogy egy CD esetében működik a dolog. Mivel szoftveres megoldást nem találtam, ezért indultam el a hardveres megoldás felé de a pendrive ben lévő flash ról nem találok semmi infót (opl. egy datasheet, amiből kiderülne van e egyáltalán WP lába és melyik lehet a 48 pin közül..?)
Nekem van egy kingston data traveler 2 gb-os pendiveom. Nincs erre valami olyan program amivel ki és be tudom kapcsolni az írásvédettséget? Valaki linkelt itt már progit csak azt nem tudom milyen memo van benne.
Tisztelt Kollégák, még mindig nem tűnik úgy, hogy tisztában vagyunk a kérdéssel
.Az ilyen lock programok teljesen elrejtik az adatot az eszközön, sem olvasni, sem írni nem lehet. A felülírástól azt a felhasználót akarjuk óvni, aki az eszközt használja. Ha ő ismeri a jelszót, akkor feloldja a pendrive-ot és tudja akár írni is, felülírni. Ha nem ismeri a jelszót, semmit sem tud róla futtatni. A feladat tehát az, hogy csak olvasható legyen az adat.
Helo!
Akit esetleg ez érdekelne. Nekem egy újonnan vásárolt Maxell 4GB-os pendrive-n volt ez rajta gyárilag. A két fájl-t (maga a progi és használati leírása) itt mellékelem, Az ex_ végződését használat előtt mindenképpen vissza kell nevezni exe-re.
Az a WinPE.iso az szerintem csak egy képfájl, ami a "CD meghajtó" létrehozásához kell. Szerintem bármilyen CD képfájl lehet. Gondolom azért van ez benne mert boot-olható lemezt akartak vele csinálni utoljára...
Ez ígéretesnek látszik, kérdés hogy hogyan működik....? Gondolom az .ini ket kell valahogyan konfigolni, valahogy ez alapján a bin fájlt amit aztán bele kell gyömöszölni valahogyan a 6692 be. Az egyik ini ben van valami utasítás a WinPE re vonatkozóan, tehát lehet az alatt is van valami amit futtatni kell ehhez...hűűű ez a léc már magas kezd lenni nekem.
De ha jól látom akkor ez is SanDisk U3 specifikus, legalábbis az alkalmazás neve alapján nekem ez jön le..."U3S_MP_V2182"
A tartalomra nézve lenne rajta PDF is és egy .exe fájl amivel feltelepíthet egy alkalmazást a PC re, egy ikon és egy autorun inf ami ahhoz kell hogy ha bedugják a pendriv - ot akkor a meghajtó helyén ne az a "windows - os disk ikon" jelenjen meg, hanem a céges logo. Ezért indultam el a hardveres lezárás felé, egyszerűbbnek gondoltam. Tehát nem lehet tartalom specifikusan megoldani mert többféle formátum lenne a pendriv - on.
Üdv! Találtam valamit a kínaiaknál. Az SSS6692-höz valami konfiguráló és ha jól láttam, akkor CD meghajtót is létre lehet hozni vele. Sajnos többet nem tudok róla.
Vagy bennem felmerült az is, hogy lehet a felhasználóra kéne bízni a dolgot, ha valaki nagyon le akarja törölni úgyis le tudja, esetleg véletlenül is eltűnhet az anyag, ha a felhasználókat érdekli, és remélhetőleg tényleg érdekli, akkor esetleg a weboldaladról, mondjuk valahogy egyszerűen pótolhassák, ha meg nem érdekli őket, akkor úgyis mindegy, az ilyenek meg akkor esetleg könnyen le tudnák törölni ami rajta van, és gondolhatnák azt is a cégedről, hogy milyen jófej, ingyen pendrive-ot adott... És használnák valami másra... a "logo" meg rászitázva maradna, a reklámértéke esetleg úgyis megmaradhatna... úgyse mindenkit lehet úgy elérni egy reklámmal, hogy aztán majd tartós vásárló is legyen belőle...
(Vagy esetleg ha tényleg olyan az anyag akkor a mellékelt CD-ről lehetne újratölteni , vagy ha meg ráadásul olyan természtű, hogy van ami frissülne benne néha, akkor úgyis meg kéne oldani hogy valami egyfájlos csomagot netről letöltve, mindenki rátehetné a pendrive-ra az újabb verziót, újabb árak, terméket, vagy mittudomén...
Lehet hogy egyszerübb lenne a "tartalmat" lezárni, de legalább egy file formátumot irhatnál, közelebb lennénk a megoldáshoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

De ha jól látom akkor ez is SanDisk U3 specifikus, legalábbis az alkalmazás neve alapján nekem ez jön le..."U3S_MP_V2182"