Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 29
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2024
Köszi mindenkinek.
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Aug 27, 2024
Most az igazi.
(#) lóri válasza metabo123 hozzászólására (») Aug 27, 2024
Szia!

Köszönöm az észrevételt, javítom.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024

VT_input4.pdf

(#) reloop válasza metabo123 hozzászólására (») Aug 27, 2024
Köszönöm az észrevételt, valóban úgy kéne lennie ahogy írtad/írtam.
(#) metabo123 válasza lóri hozzászólására (») Aug 27, 2024
Szia!
Szerintem reloop a 2,2µF kondikat a "DAT" tuchel 3, 5, lábakra írta és nem az ellenállásokkal sorban, és az R9-R10 lenne 330 ohm nem az R25-26, az maradna 1K, ha jól értettem az írását.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024
(#) lóri válasza compozit hozzászólására (») Aug 26, 2024
Köszönöm.
Így szoktam csinálni, csak nem tudtam, hogy ez jó-e így.
(#) compozit válasza lóri hozzászólására (») Aug 26, 2024
Minden alkatrészt köss a teleföldre, a legrövidebb lábakkal. A teleföldnek az a lényege, hogy kapsz egy nagyméretű, mégis nagyon kis impedanciájú felületet. Ez van a drót helyett. Persze, a teleföld oldalon is lehetnek szigetek, amiknek semmi köze a teleföldhez. De azért ebből minél kevesebb legyen.
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Aug 26, 2024
Köszönöm. Még annyi, hogy a GND-t, telefóliásra csinálnám kétoldalasra.
Minden alkatrész GND-jét kössem a telefóliába, vagy inkább huzalozzam sorosan a GND-t és a teleföldet egy ponton csatlakoztassam a bejövő GND-hez?
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Aug 26, 2024
Amíg a jellel párhuzamosan fut a hozzá való test addig minimális a zavarérzékenység.
A tápot kell jól árnyékolni!
Köszönöm szépen, majd jövök a kérdésemmel.
Megkérdem most.
A monitorkapcsoló reléket, öcsipanellel csinálnám, berg tüskével, szendvicsszerkezetűre.
Az baj, ha nem lesz árnyékolva a melegpont, míg felvezetem a felső panelhez?
Mert akkor nem csinálok emeletes panelt.
Megyek boltba, majd jövök.

berg.jpg

Pontosan erre gondoltam.
Akkor, ha jól értelmeztem, így néz ki.
Majd lesz kérdésem a huzalozással kapcsolatban.

VT_input4.pdf

Persze, érthető.
Én meg este 8-ig dolgozom.
Jó felújítást!
Köszi mindent.
A 4558 egy nagyon bevált alkatrész, megérdemli, hogy kiszolgáljuk.
Remélem érhetően írtam le a módosításokat, lakásfelújítás közepén járok, sajnos nem jut idő rajzolásra.
Rendben, köszönöm.
Átrajzolom, aztán megmutatom.
Nem ragaszkodom a 4558-hoz, de régebben azt ajánlottad.
Cseppet túlgondoltam, magnó felvétel közben nem szokás a bemenetválasztót kapcsolgatni. Nem lesz szükség koppanásgátlóra.
Az U5-nek csak illesztő funkciót szánnék, sem nem erősítene, sem nem csillapítana. Az R53 és R54 egyaránt 47k lenne, a másik csatornában úgyszintén. Ez felére osztja a jelet, a műveleti erősítő pedig megduplázza, tehát a szint változatlan marad. Elkerülhetnénk ezt a cécót, ha egységnyi erősítést állítanánk be, de azt a 4558 nem igazán szereti.
A magnóknál a passzív állapotban lezáró 100 Ω, legyen 100k. Így lehet majd monitorozni és azért inaktív állapotban elvezeti az esetleges sztatikus feltöltődést.
A tuchel aljzatok 1 és 4 lábait nem kötném össze egymással, akármi is megjelenhet rajtuk. Minden ágba 1k beiktatását javaslom (12 db ellenállásnak számolom).
Egyenfeszültségre a DAT bemenetnél számítok, ahová telefont, MP3 lejátszót, számítógépet tudok elképzelni. Ott könnyen befigyel 1,65-2,5 V. A 3-as és az 5-ös csatlakozási pontokról jövő ágakba egy-egy 2 µF körüli kondit iktatnék be és óvatosságból az R9, R10-et megemelném 330 Ω-ra.
A CD-nél a 47k helyére 22k/22k osztót javaslok, mert annak a jele legalább a duplája a többi forrásénak.
Bocsánat, közben rájöttem, hogy ennél a panelnél, nem lesz lemezjátszó bemenet, mert a Pityu9-féle HFM -et fogom használni a 6383-ban. Azt inkább valami Tape4-nek fogom kinevezni.
De másik verziónál lesz lemezjátszó bemenet, RIAA korrektorral.
Köszönöm fáradozásodat.
Te legalább értesz hozzá, én csak rajzolgatok.
Ott tartok, hogy monitoroznám a magnót ami éppen felvesz a lemezjátszóról, de a 100 Ω lefojtja a jelet. Erre is ki kell valamit találnunk.
Köszönöm.
Az a fajta koppanásgátlás nem kell, mert külön dobozban lesz és műanyag gombsapka lesz rajta.
Akkor ezt félreértettem.
Amúgy nem lehetséges két gomb együttes benyomása, mert egymást kiváltó kapcsolósor lesz benne.
Azt hittem, hogy a CD-nél elég a 47k a GND felé, merthogy láttam valahol.
Azzal nem nagyon lehet támogatni a koppanásgátlót, a Vidi is a fém gomb megérintését detektálta úgy-ahogy.
Esetleg prioritást adhatsz a csatornáknak, hogy két gomb együttes beerőszakolásától is csak egy csatorna szóljon.
A magnóknál arra jutottam, hogy a be és a kimeneti szintek legyenek egyformák, a CD-nek adnék egy felező osztást, mert az többnyire magasabb kimeneti jelet szolgáltat.
Ahogy időm engedi lerajzolom.
Isostat-féle kapcsoló.
A reléket kapcsoló, vagy mikrovezérlő fogja működtetni?
Szia!

Igen, kérnék javaslatot is.
Emlékszem, valami fura tranzisztorral csináltad valakinek, valamikor.
Szia!
Utána kell néznem, egy általános magnó mekkora bemeneti és kimeneti jellel rendelkezhet. A rajzodon van egy hatos leosztás és egy kétszeres erősítés ami valószínűleg pont jó lesz.
Kell majd egy csatoló kondenzátor a műveleti erősítő elé, hogy a jelforrások esetleges egyenfeszültségű komponensét leválassza, meg egy alul-áteresztő szűrő ami a Kossuthot és az egyéb RF zavarokat csapdába ejti.
Mivel szereted a szép kondikat, meglocsolhatjuk vele a kapcsolást, hogy a bemenetválasztás ne rángassa meg a mély hangszóró membránját. A koppanásmentes váltás másik lehetősége, némítás alkalmazása az átkapcsolás idejére. Ilyesmire tegyek-e javaslatot?
(#) lóri hozzászólása Aug 26, 2024
Sziasztok!

Nézd meg légyszi reloop, hogy jó-e így.
A soros 100R-eket kivettem a műveleti erősítő és a DIN dugaljak közül, ami a felvételhez megy.
A 47k-kat is csak a CD-nél tartottam meg.
A műveleti erősítő ellenállásértékei jók lesznek?
Mert a réginél, egy másik műv. erősítő után volt kötve.
Ez most egy külön dobozban lesz, ami a Videoton-ba csatlakozik, mondjuk a Tape-be.
(#) kaktusz2 válasza proba hozzászólására (») Júl 28, 2023
szép reggelt.igen a bemeneti panelen ,rajta vannak a diódák is.

diódás.jpg

(#) proba válasza kaktusz2 hozzászólására (») Júl 27, 2023
Nézegetve, lehet csak 8 kimenet esélyes, bár nem néztem az adatlapokat, az 570-es gondolom azért kell 560 helyett, hogy egyik kiválasztása a többit tudja törölni. Erre az eredeti bemenetválasztó rész max 4 bemenetig képes. A kimenetekre valószínű kell az ellenállás, és a másik panelen lévő dióda halmaz is, a tranzisztoros fokozat kevés.
(#) kaktusz2 hozzászólása Júl 27, 2023
és a bemenetekre,mint a 30-31 pontokra ,kapcsolódna az illesztő,fokozat.amibő legalább 7-8 db kellene csinálni.ha rosszúl gondolom,szóljatok.persze ez még felületes
(#) kaktusz2 hozzászólása Júl 27, 2023
ugy gondolom hogy,1-2 ic bemeneteit a 3 ic bemeneteihez hasonlóan ,kellene kiegészíteni.
Következő: »»   1 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem