Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 66
(#) Régi motoros hozzászólása Máj 19, 2026

Külső antenna

Üdv, megint itt vagyok a WiFi antennakivezetéssel.
Megjött az antenna csatlakozó, és szétkaptam az én modulomat. Mint látható, rá illik, csak még nem forrasztottam fel. A fekete alkatrész átforrasztása egyértelmű, mint azt korábban beszéltük, de van még ott "mögötte" egy fehér alkatrész is, gondolom kondenzátor. Annak az átforrasztására is szükség van, vagy az csak a PCB antenna miatt kell? Előzőekben átsiklottam felette...
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Akkor valami ilyesmi kábel kell
https://www.aliexpress.com/item/1005003786396073.html
antennát is találsz alin, de nagyon nézni kell az sma csatit hogy párban legyenek, mert van kavarás... külső és belső menettel is van fütyis is, meg hüvely is.
A kábelrél vagy levágod a csatit és forrasztod a nyákra, vagy veszel ilyesmit:
https://www.aliexpress.com/item/1005008360756741.html
Ez nem tiszta, csak madzag, vagy antenna is: https://www.aliexpress.com/item/4000246802189.html
--
De szerintem találsz a környezetedben levetett routert/antennát, kell egy próbát csinálni, lehet nem kell a falat furkálni...
--
Amúgy itthon is lehet valahol nézellődni, a tplinknek, meg asusnak is volt külön vásárolható antennája gugli segít https://www.google.com/search?q=tplink+antenna
(#) Régi motoros válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Lehet igaz, de ez a készülék pont az inverter alatt van 15cm-re. Az is zavar rendesen gondolom én.
A téglafal túloldalán meg mégis csak erősebb a jel.

Eszköz.jpg

(#) zolika60 válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Egy jó antennát nem biztos, hogy át kell tenni a falon.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Nagyon messze, keleten, Nyh. De nekem ilyen kurta dróttal nem jó, mint írtam, át kell vinnem egy falon. Szóval minimum 50cm, de inkább 1m kábellel. Most az a 3EFt meg nem fog földhöz vágni amiből megcsinálom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2026
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Csak emlegetni kellett, és máris szembejött az utcán még szétszerelni se kellett
(lomtalanitás a XIX-ben)
Én levágnám a csatiját, és nyák nyiszálás után, ráforrasztanám a nyákra, ahogy az előző linkeken írják.
Gondosan titkolod az adatlapodon a városod, ha kéred a tiéd.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2026

ant.jpg

(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Feltéve akinél vannak a fiókban felhasználható alkatrészek...
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Olcsóbb a fiókproject, és sokkal gyosabb mint a rendelgetés , meg a 0402 smd pöttyingetés
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Értem én, de ha már úgyis ott van a lehetőség az átforrasztásra, miért ne.
(#) pipi válasza pipi hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Ja a madzag+antennát pedig ócska routerból bontottam
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Lehet azt fűrészelni is mármint a nyák fóliát... nem pont a te modulod, de ugyanaz a nyákantenna:
https://www.instructables.com/External-Antenna-for-ESP8266/
megcsináltam esp8266 és esp32-vel is. A környéken látható wifi AP száma megszaporodott utána
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Az IPX1 a leggyakoribb típus.
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Ezek közül valamelyik lehet az? Ha igen, rendelek egy vegyes csomagot, ebből lehet.
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Ha jól látom, U.FL csatlakozót lehet oda forrasztani. A többire egyhatározott talánnal tudok válaszolni, csak a jó ég tudja, mire van/nincs felkészítve a modul.
(#) Régi motoros hozzászólása Ápr 26, 2026

Külső antenna

Üdv!

Van egy KWS-302WF készülékem, ami a pincében nem találja a WiFi jelet.
A pince két helyiségből áll, a másik helyiség felett van a WiFi forrás. Tehát át kellene "kábeleznem" a készülékből a fal másik oldalára egy külső antennát, ahol már (remélhetőleg) elkapná az RF hullámot is.

Szétszedve egy ilyen modul van benne. Jól gondolom, hogy az antenna résznél egy SMD antenna csatlakozót ráforrasztva, és az "útválasztó" ellenállást átforrasztva megoldható a probléma?

Kérdés mi az SMD antenna csatlakozó neve, hogyan keressem, és milyen antennát keressek hozzá?
A rendszer 2.4Ghz-es. Milyen hosszú lehet az antenna kábel azon kívül, hogy minél rövidebb?
(#) Inhouse válasza NGY hozzászólására (») Feb 11, 2026
Csapjuk még hozzá, hogy a DHCP-t kapcsolni, hagyjuk meg a fő routernek.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 11, 2026
Nagy különbség tud lenni router és router között. Nálunk annak idején nem adott a szolgáltató routert, vettem egy használtat 1500Ft-ért és jó volt az egész házban a térerő. Aztán jött a sebesség növelés, le kellett cserélni gigabitesre, bementem a helyi boltba hogy mit ajánlanak, természetesen tplink-et, hazavittem, borzalom volt, az 5G térerő iszonyat gyenge.
Elkezdtem olvasgatni a témában, több helyen ajánlották a Tenda routereit, visszavittem a tp-t a boltba, mondom az eladónak hogy adjon helyette Tenda-t, először nem akart mert hiszen a tp-nek semmi baja, minek cserélje ki, aztán nagy nehezen belement, de várni keltett rá 3 napot mert raktáron nem volt.
Bekötöttem a Tenda-t azóta nincs gond a wifi-vel.
(#) vargham válasza NGY hozzászólására (») Feb 11, 2026
Pontosan így csináltam. Az egyel régebbi generációs eszközöket ingyen, fillérekért lehet vinni. Természetesen meg kell nézni, hogy van-e FW frissítés, illetve nem érintett-e valamilyen ismert, és nem javított biztonsági hibában. A legtöbben nem is tudják, hogy az otthoni routerek komplex eszközök, van bennük AP, switch, router, DNS, stb. És ezen funkciók legtöbbje külön-külön is használható, csak le kell tiltani a beállításaiban a többit.
A linkelt posztban az általam felajánlott, hálózatépítésből maradt eszközök láthatóak. afp osztotta őket tovább.
(#) NGY válasza vargham hozzászólására (») Feb 10, 2026
Idézet:
„Röviden: Annyi AP, ahány szint ... vezetéken vannak bekötve”

Egy ilyen megoldásnak nem is kell feltétlen (sok) pénzbe kerülnie. Érdemes figyelni pl. az ilyen felajánlásokat, vagy beszélni szolgáltatós műszerésszel, és leszerelt korábbi broadband routereket elkunyerálni, kiválóan alkalmazhatók wifi AP céljára. A WAN részét le kell tiltani (WAN portot meg leragasztani), az ip címét megfelelően átállítani, hogy ne ütközzön a fő routerrel, wifi SSID-t, titkosítást igény szerint beállítani, kész. Többit intézi a szolgáltató fő routere. További előny, hogy még az "öreg" router üres LAN portjai is használhatók switch-ként.
(#) vargham válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 10, 2026
Szenvedtem egy darabig én is szolgáltatói wifivel, meg wifi jelerősítővel. Aztán elegem lett, és kerestem jobb megoldást.
Ami nekem hasonló problémára bevált:
- Szolgáltatói eszközön a wifi letiltva.
- Etherneten kapcsolódik hozzá az én saját wifi/ethernet/router stb eszközöm. Ezt már eleve úgy választottam, hogy jóval nagyobb teljesítményű, és több szolgáltatást tud, mint a szolgáltatóé.
- Emeletre, pincébe, udvarra kábelt húztam ki, és a kábelre wifi hozzáférési pontot (AP) tettem.

Röviden: Annyi AP, ahány szint, plusz udvar. Az APk vezetéken vannak bekötve a központba, amik szintén vezetéken csatlakoznak a szolgáltató dobozához.
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
Ettől még a szolgáltatónak jelezheted a problémát és lehet adnak helyette e gy másik típusút.
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 9, 2026
Megkaptuk a routert, amit mi helyeztünk el ott, ahol az előző volt. Nem volt itt "szereltetés", a szolgáltatótól mi hoztuk haza a cuccost és helyeztük üzembe, nem volt itt semmilyen szaki, ez valamiért ennyire hajlandó működni.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
A szolgáltató abban a szobában garantálja az 5G fifit ahova a routert szerelteted. Ha a padlásra akkor azt hitték te a padláson szoktál wifizni. Utólag pénzért áthelyezok másik szobába. De a fúrást nem kerülöd el.
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
Én a szolgáltatónál reklamálnék. Ha nem tudják jobbá tenni akkor pedig vissza mennék az előzőhöz.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
Akkor veszel egy fickósabb routert vagy ap-t és a szolgáltató routere mellé beteszed. A szolgáltatót nem érdekli hogy gyenge, neki elég hogy "van"
(#) tki válasza pipi hozzászólására (») Feb 9, 2026
Merthogy mikrohullámok esetében centinként másképp alakulnak a visszaverődések. Emberek vándorlása a házban meg amúgy minden is befolyásolhatja. Végül is rádió ez, ha nagyon el is lett takarva. Lehetőségek: antennák mozgatása, állítgatása, készülék mozgatása figyelve a térerőt stb. Egy határnál nyilván nem lesz jobb, és ha ez lényegesen alacsonyabb, mint korábban, akkor vagy kevésbé hatékonyak az antennák, vagy kisebb az adóteljesítmény, ez nem tartozik ránk, esetleg más történt az összehasonlítás során, amit távolról nem lehet megmondani.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2026
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Feb 9, 2026
Sajnos nincsen lehetőségem áthelyezni a jeltovábbítót. Az előző szolgáltató routere ugyanebben a pozícióban sokkal jobb eredményt adott a jeltovábbítóval, mint ez.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
A repeatert helyezd át, a gyenge vételt továbbítani is csak gyengén tudja...
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026
Panaszkodj a szolgáltatónak.
Következő: »»   1 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem