Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Már elég régóta nem érkezett ide hozzászólás, de látom, hogy a VGA-SCART témáról is esett szó.
Ezért beilleszteném ide a weboldalam linkjét, hátha valakit még érdekel: weboldalam Üdv, J
Megoldódott a probléma, nem akartam új témát nyitni azért irtam ide! A beltéri volt a PC Tuner kártyára kötve, de újra kábel TV van, a szolgáltató elvitte a beltérit, és a kábelt kipótolta, ez volt megtörve. Mostmár működik, köszönöm a segítséget!
A pc-dből a tv-be jövő kábelre gondoltam én... vagy volt használatban a beltéridhez eddig?
Kicserélem a kábelt, majd elválik, mit mutat, ezelőtt beltéri egységem volt, de ugyan ezen a kábelen jött a jel.
Lehet meg van törve valahol a tv felé menő kábeled, ettől elvileg a jel a kábelben visszaverődik a törés által meghatározott frekvencián és ez elvileg szellemképként jelenhet meg.
Üdv mindenkinek!!!
Valakinek van ötlete, hogy miért szellemképes a PC TV? A rendes TV-n semmi mosódás, a PC-n meg el van mosódva a kép.
És ez neked hogyan működik? A képfrissítést le kell venni 50-60Hz-re (PAL/NTSC), és váltottsoros üzemmódot kell kiválasztanod?
VGA-ra van olyan kütyü, amit ha rádugsz, akkor a TV-vel össze tudod kötni. Bár már eléggé kezd kimenni a divatból, de azért még kapható.
Nekem is van egy ilyen dobozom, ami tökéletes állapotban van, csak évek óta nem használtam De mivel ez nem hírdető topik, ezért ha érdekel, keress meg privátban és elbizniszelhetjük.
Ha van svideo kimeneted, akkor nem kell foglalkozni a képfrissítési frekvenciával, abból a monitor akármilyen beállításánál a tv-nek megfelelő taparméterekkel kell, hogy kijöjjön a jel! Valami szoftveres dolog lehet talán, ezekkel néha elég sok macera van, én is már többször kellett hogy állítgassam régebben amikor használtam, pedig egyszer jó volt legközelebbre kikapcsoltam és az újrabeállításkor meg nem ment simán...
A VGA kimeneten az más tészta oda tényleg valamilyen kapcsolás kell ami szinkronjelet állít elő (ez lehet XOR kapukkal vagy spec cél ic-kkel), és ide kell is neki hogy 50HZ re tudd állítani a kimenetet PAL -hoz (vagy 60Hz-re NTSC-hez), ha a kártya alapból nem tudja akkor elvileg a power strip nevű programmal rá lehet venni hogy arra az értékre álljon bár ezt még nem próbáltam de pont mostanában néztem én is utána ennek a dolognak. Remélem tudtam segíteni valamennyire!
Sziasztok!
Laptopomat szeretném rákötni a TV-re, de sehogysem akar működni. Amivel eddig próbáltam: egyik laptopon VGA csati, másikon VGA és S-videó kimenet is van. A TV-hez (valami gagyi orion) próbáltam hozzákötni S-videó kábellel (az a sárga színű) és próbáltam S-videó-scart átalakítóval is, egyikkel sem ment. Egyetlen féle képpen van valami kép a TV-n, de eléggé más, mint a gépen. Arra gondoltam, hogy lehet az a baja, hogy a laptopot csak min 60Hz-re tudom állítani, a TV meg talán csak max 50Hz-es képet tud fogadni?
az op. rendszer: vista
a video kártya : mobile intel express chipset family h mi irta ki az üzenetet azt nem tudom csak egy pillanatra láttam (mert nem szoktam hozzá a laptopon lévő egérhez) csak annyit láttam h olyasmit kérdez h melyik legyen a megjelenítő akkor az egyszer felismerte h kötöttem hozzá valamit félrekattintottam és azóta hiába dugom ösze a kábelt nem történik semmi
Laptopon rá kellene nyomni az Fn + valamelyik funkció bill-re, amin látszik a kijelző váltás jele. Ez gépenként eltérő, de használati útmutatóban, vagy a gombokon a kék piktogramokról lehet tudni.
Ezek az összehangolások sokszor nem egyszerű dolgok, viszont azt nem írtad hogy milyen progrm milyen operációs rendszer milyen videokártya a laptopon, illetve mi írta ki azt az üzenetet ahol mellékattintottál
Heló!
a laptopon és a tv-n is van s-video csatlakozó. vettem hozzá kábelt és bedugtam. egy pillanatra felvillant a kép a tv-n utána laptopon megjelent egy ablak de véletlenül mellékattintottam azóta b*szik felismerni h kötöttem hozzá valamit. Szerintetek miért lehet ez és mit lehet tenni azért h működjön? a válaszokat előre is kösz. Idézet: „1. Hát ezt nem tudom, talán rádióantenna bemenet, ha "apa" csatlakozó akkor lehet antenna kimenet is (RF out)” Az a rádió antenna bemenete.
Szia!
A tuner kártyád csatlakozói felülről lefele következők! 1. Hát ezt nem tudom, talán rádióantenna bemenet, ha "apa" csatlakozó akkor lehet antenna kimenet is (RF out) 2. Ha a közepe lyukas, akkor az az (RF in) antenna csatlakozó bemenet 3. Kompozit videó bemenet. RCA csatlakozón videó jelet külön is nézheted. 4. Audio (hang) kimenet, Ez általában a hangkártya bemenetre csatlakozik 5. Svideo bemenet. A "perverzebb" felhasználóknak, videó kamerának, videónak. 6. Infra távirányító bemenet. Remélem megvilágosultál a tunekártyák lelkivilágát illetően! További szép napot!
Szia.
Köszi, akkor ezzel megoldhatatlan a dolog, mire való az a sok dugó rajta, akkor csak elég lenne az ant. bemenet nem?! de köszi! Ja és FM rádióhoz milyen antennát javasolsz? Házilag valami tuti kellene. Köszi
sziasztok van egy tv karim itt van a képe is asztán össze kéne kötni a tv vel mert szeretném nézni a pc met a tv men ötlet kéne! van s video kábelem meg angol nyelvü menüm sajna én pedig MAGYAR vagyok!
Én ezért soha nem kapcsoltam ki, és még soha nem romlott el se videókari se semmi. Sajna más ötletem nincs, lehet tényleg rossz a videókarid.
Nekem már volt olyan hogy menet közbe dugtam rá! Akkor lehet tönkre vágtam?
Az Nvidia oldaláról leszedtem a legújabb drájvert de semmi a tulajdonságoknál se jeleníti meg a kettő képernyőt...
Szerintem probálj meg felrakni egy friss drivert a videókarihoz, mert a windowsos driver nem kezeli a tvkimenetet. A két megjalenítő ablakot meg ha jól tudom alapbol meg jeleníti, és nem csak akkor amikor rádugsz valami. Szóval lehet tévedek, de én mindenképp a driver terén néznék körül. Ha rosszu tudom Bocsi!
Igen kéne csak nekem ott nem kettő képernyő van... hanem csak 1... régen kettő volt valami plusz progit kellet feltenni vagy valami hasonlót csináltak szervizbe vagy mi mert mondták hogy gyárilag nincs benne de nem értettem akkor se meg most se hogy mi van de akkor jó volt most meg....
Jobbklikk tulajdonságok és a videó kártya beállításoknál kell
Az a tuti hátha eggyik fórumba okosabbak mint a másikba
Tedd még fel a kérdésed egy-két helyre a biztonság kedvéért!
Helosztok
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy már érg van egy videokártyám konkrétan egy Nvidia GeForce 7300 GS Hogyan tudom rákötni a TV re? Kaptam hozzá csatlakozót is de ha azt bedugom a gépbe onnan tovább vezetem és bedugom a TV be akkor sehol semmi Valami ötlet?
Sziasztok,
Igyekszem röviden leírni a kérdésemet. Egy VGA kimenettel rendelkező laptopomon lévő nagyfelbontású filmeket szeretném a Samsung ps50p96fd full hd tv-men nézni. Több fórumot olvasva egyik megoldásként elképzelhető (?) egy VGA-HDMI kábel (pár ezer Ft), de több honlapon láttam egy VGA-HDMI átalakítót is (20e Ft körül). Mi a különbség a két megoldás között, ill. működhet-e mindkettő ? Ha teljesen rossz irányban járok (könnyen lehet), akkor kérem javasoljatok megoldást. Ha van jelentősége, a laptop (ASUS) videokártyája : ATI Radeon Xpress 1100 M Köszi.
Irtam, hogy
Idézet: „Van TV tunerem a gépbe, de energia takarékosságból választom az előzőekben leirtakat.” Ezért akarok más megoldást.
Szia ha be tudsz szerezni egy TV-tunert olcsón bár már újak is vannak nem túl drágán, akkor azzal jó lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

De mivel ez nem hírdető topik, ezért ha érdekel, keress meg privátban és elbizniszelhetjük.

Ezért akarok más megoldást.