Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Mindig világítottak...amíg ki nem égett bennük az izzó.
Nekem van rendes zenegép progim...de az pl. USB hardverkulcsos. Telefon/tabletten meg ezt (is) használom. Az USB/PS2 atalakító filléres dolog. AT keyboard átalakító képe: A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2026
Sk jukebox szoftver ami free, a gyári musicbox pedig levédett tudtommal. Tudom nincs semmi doksi róluk, jó visszaolvasni a fórumot, eltelt pár év. A kerti kiülőmhöz vettem, ha haverokkal sörözünk, ma már ez is retro, már nem járunk kocsmába, családos emberek lettünk. ??
Állandóan világítottak, hogy sötét helyen is lehessen látni, melyik gomb milyen funkcióval bír.
Köszi az infot, igen benne van egy ps2 billentyűzet elektronika, de a pc-n már nincs ilyen port. Most beledugtam egy aliexpresses vezetéknélküli billentyűzetet azzal tudok kívülről mindent is, pl. hangerőt állítani. Átgondolom melyik legyen usb billentyűzet vagy arduino pro micro keyboard. Amugy ezek a nyomógombok mikor világítottak? Állandóan vagy csak megnyomásra? ? Már nem emléxem...
Köszi... A keybord funkció megoldható egy mezei billentyűzet elektronikával, a kívánt karakterek érinkezői helyett a előlapi nyomógombokat bekötve.
A hangerő szabályozás megoldása a felhasználástól is függhet. A radiós távval a kocsmáros titokban zárórakor levehette a hangerőt. Amúgy van kiváló androidos jukebox app is... SK Jukebox...aki nem ismerné. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2026
Nem tudom mit értesz Sk jukebox alatt, de kb. mindegy is. Amikor ezek a zenegépek a reneszánszukat élték, kis túlzással gyártotta boldog boldogtalan, legtöbbször egy garázsban. Gyakorlatilag nincs két egyforma. Erről tanuskodik az OBO kábelbilincs és a házi készítésű RF vevő is.
Kár keresni bármilyen dokumentációt, leírást, mert ezek kb. soha nem léteztek vagy csak egy két példányban ami a "gyárban" volt. Természetesen volt egy-két kivétel és nem ide értve a neves gyártók (pl. Fender) gépeit.
Ez lenne a táp+erősítő.. De lehet újra gondolom, a toroid+kondik+egyenirányító marad és kap egy újabb erősítőt. Egy pc-t már beletettem, kap még egy bluetooth modult. Meg arduinoval keyboard funkciót adok az 5 gombra az előlapon +lesz még 5db rejtett touch a plexi alatt. Sk jukeboxot találtam csak a neten. Egyenlőre ennyi.
Igen, az a sárga kábel antennának tűnik. A potik meg hangerő+mély.
Hol az erősítő képe?
RF távirányítóval általában a hangerőt, meg még 2-3 funkciót lehet vezérelni...
Valamilyen egyedi készítésű IO kártya, távirányító vevőnek tűnik első ránézésre.
Zenegép leporolás és újítás 2026-banSziasztok! 2026-ban mókol még valaki zenegépet? ? Picit fejlődött a technológia. Hozzájutottam egyhez én is. Viszont pc nincs benne. Az erősítőt nem érdemes kicserélni valami újabb aliexpresses board-ra? A tápegységet meghagynám. Szerintetek ez mi lehet benne?
Megnyitva az albumban lévő zenék nevet tartalmazza id3 tagostol.
Készíts a fájlról egy másolatot és a másolatot nevezd át txt-re vagy zip-re, hátha. Ha van valamilyen HEX szerkesztőd, azzal minden fájlt ki lehet nyitni, hátha látszik, hogy tulajdonképpen miről is van szó.
Csatolok képeket. Igy nez ki az id3 tag az egy dolog az menne is a bitmap mappaban a borítókép található de a text mappaban az album.dad fájl azt nem tudom mivel készítették valószínűleg az lenne a kulcs, de ha klónozók 1 mappat a csak a számát valtoztatom meg már akk sem ismeri fel.
Az egyik keven van egy olyan exe fájl, h albumcut.exe azt megnyitom akk ott latok olyat benne h feltöltött albumok 1 oszlop, fizikális albumok 1 oszlop, és marked oszlop. Ha elkeszitem a clonozott mappat akk itt megjelenik a fizikalisban és a marked oszlopban, de hiába jelölöm ki az add to list gomb nem lesz aktív csak a delete gomb. Ahol az album.dad fájl található a többi fájl csak azt mutatja h az egesz albumbam mennyi szám lett lejatszva a számozottak meg a lejátszott zene száma azt megnyitva meg megmutatja h az a szam hányszor lett lejatszva.
Próbálj meg a HDD-n keresni valamilyen szöveges/adatbázis fájlt, ami a meglévő zeneszámok tartalomjegyzéke lehet. Annak módosítása talán eredményre vezet. Nem kell bonyolult dologra gondolni, egyszerű programok ezek.
Már nagyon megkoptak az emlékek melyiknél hogyan ment a feltöltés, de az szinte biztos, hogy az mp3 zeneszámok ID3 tagjait alaposan ki kell tölteni, ide értve a borítóképeket is.
A gép tökéletesen működik. Most van rajta 4304 szám és ezt szeretném bővíteni, de ezt csak cd lemezről lehetséges. Mert maga a serviz menüjében van olyan menü, h album szerkesztése. Ha csak siman ugyan olyan konyvtarat hozok létre mint a többi azt úgy nem látja még akkor sem ha duplikalok már 1 rajtalevőt. Ezt értem úgy, h a zenelejátszó programból vissza lepek a win xp felületre és ott sajatgep d meghajtó detonator mappa ebben vannak további almappák amikben ismét 3 mappa audio,borítókép,text mappa.
Köszönöm a választ!
Pontosan így ahogy írod.
Megvan! (De azt "laci" írta)
![]() Idézet: „értem és köszönöm a gyors választ, sajnos akkor nem tudók mit kezdeni vele” A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2024
2020 Novemberében volt róla szó, de csak mint levegőben lógva maradt kérdés, válasz nélkül:
Idézet: „Sziasztok! az lenne a kérdésem vetem egy detonátor zenegépet windows xp van rajta szeretnék új zenét rá tölteni kivetem a merevlemezt és töltöttem rá zenét és nem ismeri fel a zenegép hogyan tudnék zenét tölteni rá”
Drága volt az összes, ugyanakkor kisipari is egyben (tisztelet a kivételnek).
jokko_105 bővíteni akarja a gépben lévő zenekészletet, de ez nem működik úgy, hogy a HDD-n lévő megfelelő mappába másolja a zenéket. Valószínűleg a számítógépben van egy olvasó, amibe ha jó formátumban megírt CD-t teszel, akkor a gép magáévá teszi a zeneszámokat és katalogizálja is, megjelennek a választható listában. Ezek viszonylag bugyuta gépek, a rajtuk futó SW egyszemélyes fejlesztések eredményei. Általában a külső adathozdozón (CD/HDD) a gyökérkönyvtárba kell dobálni az mp3 fájlokat majd újra kell indítani a masinát.
Hello! Eléggé érhetetlen, amit írsz! (+ tele van hibával!)
Zenei CD ebben a zenegépben? Ha a programra gondolsz, akkor azt bizonyára levédték illetéktelen másolás ellen. Erre többféle megoldás létezik. A Detonator szoftverét ugyan nem ismerem, de elég drága cucc volt, bizonyára ebben is van valami. Inkább azt kellett volna leírnod, hogy működik-e a gép ? ...vagy új nótákat szeretnél bele "gyömöszölni" ? Sok zenegép esetében arra is vigyáztak, hogy csak a gyártó bevonásával lehessen ezt megtenni. Olvass vissza ebben a topicban vagy 5 évnyit, talán másnak is akadt gondja ezzel a géppel... A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2024
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 1 Detonátor típusú zenegéppel kapcsolatban. Van esftleg valakinek olyan kulső programja amivel meg lehet írni a zenei cd? Amit aztán, ha a gépbe helyezünk fel lehet rá másolni és akk felismeri. Ha a merevlemez kivan véve és úgy ugyan olyan mappat keszitek mint amik fent vannak úgy nem ismegi fel.
Szép estét mindenkinek. Sikerült a fenti panellel képet varázsolni monitorra. Kicsit játszós, állítgatós próbálgatós mire feláll a kép de meg van. Mint külföldi fórumokon is említik a leírással ellentétben nem tudja a külön szinkron jeleket kezelni. Biztos vannak olyan verziói az elektronikának, vagy vannak más forgalmazók akik a megfelelő programmal árulják, de a nálam lévő példány csak Composit sync jelet fogadott el, azzal adott képet. Kis hiba hogy minden indításnál menüben váltani kell a felbontáson csak ebben az esetben ad képet. Újraindulásnál csak a menü jelentkezik be. Továbbá így hogy van stabil kép anyag, lezárolta a beállítás menüben a szinkron érték állítási menüpontot, nem tudok bemenni megnézni milyen értékekkel stabil a kép. Maximum a beállítások törlése vissza a gyárira, de azt nem játszottam végig. Elé kellett egy kis elektronika ami a két szinkron jelet közösítette, ezután lett kép. Próbára ha kiiktattam nem volt kép. Még a színekkel volt kis állítgatás és aránylag élvezhető is lett a kijelzés. A régi monitort el is vetettem mert elég halvány és élhetetlen volt a kép az LCD monitorhoz képest. Köszönöm a segítséget!
Többféle hasonló átalakító panel létezik, nekem effélékkel még nem volt dolgom (csak CGA/VGA to TV dobozolt átalakítókat használtam). Viszont mások már sikerrel alkalmazták a régi csöves monitorok kiváltására.
Leírásukat érdemes áttanulmányozni, meg ott van a YouTube...úgy tűnik ezek nem "plu and play" cuccok, kicsit küzdeni kell a konfigurálással. Itt egy Arcade monitor példa: Bővebben: Link De figyelünk... A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2023
Köszönöm szépen az infókat! Akkor megpróbálom első körben a javítását az eredeti monitornak, B-tervnek pedig beszerzek egy ilyen konvertert.
Van ott egy telefonszám! Próbáltad hívni ?
99.9 %, hogy működni fog nevezett konverterrel.
A fent említett CGA-VGA konverter elektronikával megoldható az illesztés vga monitorhoz? Samsung SyncMaster 170N? Hasonló mint CNC. De nem is az a lényeg adott egy R.G.B GND Hs.Vs. jelkábel. Az eredeti monitoron kívűl mivel tudom megjeleníteni a képet? Mit keressek?
1.: A MCT 900-as tech. leírásában le van írva milyen videojellel működik a monitor. Ami nem VGA...
2.: "Mezei" számítógép nincs, van viszont MDA, Hercules, CGA, EGA, VGA meg néhány spéci "fixfrekis" monitor, amelyek csakis egyféle videojellel működnek... A tiéd "Arcade" játékgépnmonitor, ami CGA közelinek tűnik, aminek alacsony H-frekijét a VGA monitorok 99%-a nem tudja feldolgozni... A CGA TTL RGB jeleket fogad, de ez a monitor analóg jeleket is elfogad (mint egy RGB monitor módba kapcsol TV). Megnevezhetnéd a "nem játék gép"-edet, ugye nem ipari szerszámgép /CNC lenne? A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |