Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) crapgame válasza crapgame hozzászólására (») Jún 3, 2014
Közben megtaláltam.
Itt egy online táblázat, de felteszem a képként letölthető változatot is, ha esetleg megszűnne az oldal.
A grade 1-2-3 a zománc vastagságát jelöli. Minél nagyobb a szám, értelem szerűen annál vastagabb a zománc.
Ha valakinek AWG szabványú táblázat kellene az "magnet wire" vagy "enamelled copper wire"-ként keresse a neten.

És végül itt egy kis magyarázat, hogy mi az a CuL meg CuZ, stb.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
(#) crapgame hozzászólása Jún 3, 2014
Üdv!

Valaki rendelkezik olyan táblázattal, amelyik a most gyártott zománchuzalok adatait tartalmazza?
Nekem van régi magyar táblázatom, de az szerintem már nem fedi a valóságot.
A tényleges külső átmérő érdekelne CuZ és CuZZ huzalok esetében, mert biztos van valamekkora különbség.
(#) zománchuzal hozzászólása Dec 7, 2013
www.zotek.hu igaz a tolómérővel ide nem tudsz besétálni.
(#) Tamisu válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2012
Sajna nincs tolómérőm, de ránézésre 1mm körüli. Arra gondoltam, a boltba viszek egy darabot mintának...
(#) Gafly válasza Tamisu hozzászólására (») Júl 5, 2012
Átmérő?
(#) Tamisu hozzászólása Júl 5, 2012
Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Tudtok Budapesten olyan boltot, ahol zománchuzalt lehet venni kis mennyiségben? Egész pontosan 0,3 kg kellene nekem. És mivel nem használnám egyébként az 1 kg is túl sok nekem.

Köszönöm a segítséget.
(#) karistokodas hozzászólása Ápr 7, 2010
jó munkát mindenkinek! nekem is volna egy gyors kérdésem,mivel nem nagyon találtam semmit az interneten,itt pedig vannak okosak.milyen keresztmetszetű az a huzal(ezekben a táblázatokban nem találtam)amely méterenkénti ellenállása ~130 Ohm?nagyon vékony,mint egy szösz.a legvékonyabbnál amivel eddig találkoztam (órákban,apró tekercsekben)annál is kb félszer vékonyabb.természetesen lakkozott vezetékről van szó.kéne legalább 60m esetleg ha valaki tudja lehet e ilyet kapni valahol az jól jönne.előre is köszönöm z
(#) dollerakos hozzászólása Márc 23, 2010
Üdvözlet! Tudja valaki, hogy hol lehet jó áron kapni zománchuzalokat? Ugyanis, ha magam szeretnék tekercseket készíteni Leukoplast-os gurigákra, talán így olcsóbb.... Köszi.
(#) hagymásbab hozzászólása Feb 8, 2010
Üdv!

Köszönöm a gyors válaszod!
Ha szabad akkor kérdeznék még: Ezt a 4,3 - at egyszerűen kinézted egy táblázatból, vagy van rá valamilyen képleted.
Van egy másik kérdésem is, mert lehet, hogy nem is értem annyira ezt a táblát. Ha például 31,25 A - t kell kibírnia a vezetékemnek, akkor egyszerűen megkeresem a táblázatból (a csatolt képen, amit bejelöltem) és kész? Annyira nem világosak ezek az 1; 2; 2,5; 3 A/mm2 - es oszlopok.

Cuhuzal.JPG

(#) GreenDoki válasza mex hozzászólására (») Feb 8, 2010
kalmopiryn......
(#) llaci56 válasza hagymásbab hozzászólására (») Feb 8, 2010
A 36 A áramhoz 2,5 A/mm2 -rel számolva 4,3 -as huzal kell, ha kör keresztmetszet. (14,5 mm2)
Az, hogy milyen induktivitást tekersz belőle, a Te dolgod. 10 mH -nél kell megállni a tekeréssel.
(#) hagymásbab hozzászólása Feb 8, 2010
Sziasztok!

Egy 10mH - s tekercshez amin I(eff)=36 A folyik át, milyen huzalt ajánlanátok, vagy hol tudom megnézni, hogy milyen huzal a megfelelő? Az itteni táblázatokban sajnos nem találtam.
(#) edgar hozzászólása Aug 6, 2008
Uraim, 14 x 0.1 mm-es szerkezetu hajlekony PVC szigetelesu huzalra lenne szuksegem.
Ez egy 0.1 mm2 -es hajlekony huzal.
Fontos, hogy ne legyen mas a keresztmetszete mert a meterenkenti ellenallasa erdekel.
A Google nem dobott ki semmit sem.
Esetleg ha valaki tudna egy hazai linket ajanlani.
(#) Ricsa válasza quite hozzászólására (») Jan 30, 2008
Tudom. Először én is szörnülködtem rajta, de aztán kipróbáltam, és tényleg bejött. Mily fura?
(#) lali válasza kozmaj hozzászólására (») Jan 29, 2008
szevasz: a budaörsön lehet vásárolni a legolcsobban a cim 2040 Budaörs.vasuth ut 9 tel:06 23 430 624 LAXPO-SPED kereskedelmi és közlekedési szolgáltató KFT Salgótarjánból én is oda járok üdv:lali
(#) mex válasza quite hozzászólására (») Jan 29, 2008
Szerintem vegyész hobielektronikusunk megválaszolja...
(#) quite válasza mex hozzászólására (») Jan 29, 2008
Köszi Max!

Ezt is ki fogom próbálni! Ezt nagyon érdekesnek találom!

Erre vajon ki jött rá???

Elképesztő.
(#) quite válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 29, 2008
OK!

Köszi a jótanácsot, közben már máshol is olvastam erről. Valóban így kell.

Csak fura volt elsőre, még sohasem próbáltam melegíteni a huzalt, mindig kapirgáltam szikével, még a vékony vezetőknél is.
Nem is volt ezzel soha eddig gondom, csak most olyan kis helyen kell művészkedni a kommutátornál, hogy első körben elvetettem a kaparást.

Na, megyek is kipróbálom...

Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget!
A huzalt a pákával addig melegited mig bele nem olvad a tablettába,és az is meg nem "folyósodik". Jól szellőzött helyen próbálkozz! Utána már lehet előónozni. Próbahuzalon ki lehet tapasztalni a legjobb technikát.
(#) Ricsa válasza quite hozzászólására (») Jan 29, 2008
A nagykönyvben úgy van megírva, hogy a huzalt izzásig fel kell hevíteni, majd szalmiákszeszbe belemártani, addig, ameddig le akarod, hogy jöjjön a zománc. A legtöbb tekercselőműhelyben így csinálják. Van egy nyugdíjas motortekercselő ismerősöm. Innen tudom. De szerintem, ha 1,5mm nél vastagabb huzallal dolgozol. akkor a kapargatás jobban beválik.

Üdv.: Ricsa
(#) quite hozzászólása Jan 29, 2008
Kössz az ötleteket!
A denszeszes trükkel az a baj, hogy melegíteni kell a huzalt. Mivel a réz az egyik legjobb hővezető, tartok tőle, hogy a kívánt hossznál több lejön, akkor pedig tekerhetem elölről a forgórészt.

A kalmopirint azt nem igazán vágom. :eek2:
Mit kell melegíteni? A huzalt, vagy a gyógyszert?

Ha a huzalt, akkor tulajdonképpen a tabletta mit csinál?
Éktelenül büdös,de működik:egy kalmopyrin tablettára a huzalt ráfektetve pákával melegitve lejön a zománc....
(#) Medve válasza quite hozzászólására (») Jan 29, 2008
Szokták úgy, hogy megmelegítik lángon, majd lehűtik denszeszben, igy lepattogzik róla...
(#) quite hozzászólása Jan 29, 2008
Tud nekem valaki tanácsot adni oldószer ügyben?
Mi a fenével lehet leszedni a zománcréteget a huzalról?

A kapirgálást hagyjuk, lassan 20 éve kapirgálok, mert azért olyan sokszor nem kellett ilyesmivel bíbelődnöm, de most pici motort tekercselek és nem igazán tudok a mini forgórésznél már kaprigálni.

Szóval denaturáltszesz kizárva, hiszen ezzel van hígitva a shellpor, amivel a tekercset kell kiönteni, tehát még szép, hogy nem oldja.
Benzin kizárva, azzal meg mosni szoktuk a motort, tehát az sem oldhatja.

Tiszta alkohollal nem volt szerencsém.

Valakinek valami ötlete?
(#) _JANI_ válasza Taki33 hozzászólására (») Máj 12, 2007
Ez is egy jó kis táblázat! (S egy ideje már elérhető a HE oldalán! ) :
CUZ_huzaladatok_.zip

:nezze:
(#) sixtek hozzászólása Máj 11, 2007
Norberto jol mondja, http://www.villert.hu/
Es nemcsak 20kg-onkent adnak el!
(#) Norberto válasza kozmaj hozzászólására (») Máj 11, 2007
Villért BT, azt hiszem...keress rá a Google-ban a nevükre!
(#) kozmaj hozzászólása Máj 11, 2007
Sziasztok!

Hol tudok ilyen zománcozott huzalokat vásárolni?
Internetes lehetőség is érdekelne.
(#) palika hozzászólása Ápr 5, 2007
A második táblázatban van egy elírás is. A 9. oszlopban 100m huzal ellenállása van írva, de az értékekből az látszik, hogy 1000m-re vonatkozik, nem 100-ra..
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem