Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) pucuka válasza djadji hozzászólására (») Jún 4, 2015
Az okostelefonokban van egy operációs rendszer. Ehhez a rendszerhez kell írnod egy olyan programot, ami kezeli a képernyő, a szenzorok információit, és az USB csatlakozón kersztül az adatforgalmat, ahogy látod azokat a programokat, amiket az oprendszerhez tartozó áruházakban árulnak. Csak neked a saját igényeid szerint kell megírnod. Ha jól sikerül, és elfogadtatod, Te is árulhatod a saját készítésű programodat.
A fórumot sokan olvassák, ha beleírsz, még ezt a topikot is.
(#) enté válasza djadji hozzászólására (») Jún 4, 2015
Szia, nézz körül itt:
http://www.techbitar.com/sensoduino.html
(#) djadji hozzászólása Jún 4, 2015
Hello!
Nem tudom olvassa e valaki ezt a fórumot, de kíváncsi lennék hogyan változott a dolg az okostelefonoknál. Nem találtam róla infót, hogyan lehetne kinyerni infót a telfonból és vezézelni is azt a micro USB-n keresztül egy PIC-kel. Milliónyi dolgora lehetne hazsnálni ha kinyerhetném belőle a GPS kordinátákat, a gyorsulás mérő eredményeit, meg egyebeket.
Valaki tud ebben segíteni, hoygan tudok elindulni?
(#) Lvone hozzászólása Feb 4, 2013
Sziasztok!

Sok helyen keresgéltem, de sehogy nem sikerült, így megkérdem itt is, talán.
Adott egy nokia 6310i, és egy gyári DLR-3 kábel. Gép és telefon között gyönyörűen megy az átvitel. De ha a DLR ábelt kihúzom a PC-ből, és RX, TX, Gnd-t rákötöm pl a pickit2 UART szimulációnak megfelelően, akkor nem megy. Mit kellene tenni? RTS, stb tüskékre is adjak feszt? Láttam az egyik fórumon, hogy a MAX 232(ezt tett a kábel és a PIC közé) szabad o/p lábára tette a Soros csati 4-es,és 7-es lábát, majd a TTL bemenetet Gnd-re húzta. Kipróbáltam ezt is, nem ment. A többi lábat is kell vhova kötni? Egyáltalán jó az, ha 4-es, és 7-es lábat is +9V-ra teszem?
Ezzel a kábellel szeretném megoldani.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) jozso25 hozzászólása Máj 9, 2011
sziasztok, szeretnék összerakni egy
olyan kütyüt ami sd/mmc röl usb re,
lehet e? ha igen lčgyszives tegyetek
kapcs rajzot.
ipaq h6340 van usb host sajna nincs gyarilag. pinoutot megsasoltam de olyan icipici lábakat inkább nem forrasztok igy marad az sd foglalat, vagy az infra.
(#) apanka válasza Pepito23 hozzászólására (») Máj 2, 2011
Szia! Mi a pontos kérdés?
üdv. apanka
(#) Pepito23 hozzászólása Máj 2, 2011
Sziasztok!

"Siemens mobiltelefon soros adatfolyam átvitel PIC mikrovezérlő között adatkábellel" kapcsolatban tudna valaki segíteni nekem?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.

Üdv.:
Peti
(#) mps hozzászólása Feb 21, 2010
Sziasztok!
Nem tud valaki Sagem myv-55-höz at parancsokat? Sajnos sehol nem lelek
Előre is köszi a segítséget!
(#) Cöcö hozzászólása Jún 23, 2009
Sziasztok!

Én pont a fordított problémával próbálkozom. Egy Nokia E51-ről szeretnék AVR-t vezérelni. Jó lenne, ha kétirányú lenne a kapcsolat.

Gondoltam, hogy az AVR-hoz szerzek egy
Bluetoot modult. A HEStore-en lehet is ilyen eszközt venni 3,5k körül, de nem tudom, hogy ahhoz kell-e antenna. Másrészt nem szívesen használnék RF eszközt 1 cm-re.

A másik lehetőség az IR kapcsolat. Vettem is IrDA chippet, de olyan picik a lábai, hogy nem merem forrasztani.

USB port is van rajt, de az csak slave-t tud.

Arra is gondoltam, hogy a képernyővel egy foto ellenállást világítok meg és ezt érzékelem az AVR-ral, de ez csak egyirányú és a környezeti fényviszonyok is nagyban befolyásolják az eredményeket.

Esetleg az audio ki/bemetetét tudnám használni. Adás: JavaME-vel tudok adott frekvencájú hangot kiadni. Ezt egy diódával egyenirányítanám és egy kis kondin keresztül mérném adott frekvenciával a feszültséget. Vétel: audió felvétel és az eredmény file-t elemezném (mondjuk pcm 8kHz).

Mi a véleményetek?

Kösz!
(#) 5cmarzo hozzászólása Jan 9, 2008
Hello! Nagy nehezen sikerült beszereznem egy jó állapotú Siemens C35-öt. A bekötése érdekelne (tudom, hogy a Google-ben lehet találni, de egy rakás változat van. Azt szeretném megcsinálni, ami nektek is működik). A 7-es és 8-as láb micsoda, mert nem bírtam lefordítani a nevét, és mindenféleképpen a testre kell kötni?
Köszi
Hello
(#) pbalazs válasza 5cmarzo hozzászólására (») Dec 29, 2007
Én jobban meg tudom jegyezni a rövidítéseket, ha tudom, hogy miből jön, meg úgy általában több értelme is van, mint magyarul (félrefordítják néha).
Hátha te is így vagy ezzel:
CR: carriage return
LF: line feed

Egyébként magyarul úgy van, ahogy MPi-c mondja.
(#) MPi-c válasza 5cmarzo hozzászólására (») Dec 29, 2007
Az a kérdésed, hogy a CR és az LF mit jelent? (Miért kell barkóbázni?) A CR "kocsi vissza" az LF meg "új sor". Ezek vezérlő karakterek.
(#) 5cmarzo hozzászólása Dec 29, 2007
CR meg LF
(#) 5cmarzo hozzászólása Dec 29, 2007
erre a parancsszóra gondoltam
(#) 5cmarzo hozzászólása Dec 28, 2007
Nagyon érdekelne, hogy a mit jelent, mert a cseh oldalon nem tudtam sehogyse értelmezi és lefordítani
(#) raron válasza 5cmarzo hozzászólására (») Dec 28, 2007
RS-232 (pc coros port) aszinkron.
(#) 5cmarzo hozzászólása Dec 27, 2007
Hello!
Egy béna kérdés, a telefonnal szikron vagy aszinkron soros adatátvitellel kell dolgozni?
(#) MPi-c válasza Tower hozzászólására (») Aug 23, 2007
SiMoCo néven kell keresni és a honosító műhely lapjáról letölthető. Egyébként Free!
(#) Tower hozzászólása Aug 23, 2007
Sziasztok!

Nagyon fontos a PIC és a Mobil kommunikációjánál, a kiküldött utasítás pontos szintaxisa. Ezt lárhatóvá tehető, gyakorolható egy SIEMENS 35-45 sorozatú telcsivel, egy adatkábellel, és a SX45CZ nevű programmal, amit a Netről le lehet tölteni. A felhasználói felület megnézhető a mellékelt képen. Bocs, hogy a progit nem teszem közzé, de konkrét igény felmerüléséig nem áldozok időt a keresgélésre.

Kép: Hivatkozás

sx45cz.jpg

(#) AM2k hozzászólása Aug 3, 2007
Az AT parancs amivel vezérelni lehet a telefont. Általában a telefonokhoz a gyártó oldalán adnak ki ilyen doksikat, én SE és siemenssel foglalkoz(tam/ok)
pl.: http://developer.sonyericsson.com/
első körben kihagynám a kontrollert és pc-ről terminállal kisérletezgetnék, csak hogy lássál is vmit.
A parancsok le vannak írva a doksikban szal próbálgatni kell őket.
Ha elakadtál nyugodtan kérdezz

üdv
AM2k
(#) 5cmarzo hozzászólása Aug 3, 2007
pl: az AT parancsokat hogyan kell használni és egyáltalán mik azok.
OK! Csak nekem az alapoktól kellene elmagyarázni
(#) MPi-c válasza 5cmarzo hozzászólására (») Aug 3, 2007
Szerintem az A sorozatú Siemensek nem jók erre, tudomásom szerint hiányzik belőle a modem, ami a soros komunikációt megoldaná.
Egyébként itt a HE-n is van több, ezzel foglalkozó topic, csak keresni kellene!
Üdv!
Hello!
Nagyon érdekel ez a terület, valamennyire tudok PIC-eket programozni. És arra gondoltam, hogy egy kicsit nehezebb dologba vágom bele a fejszémet. A lényegre térek, mert holnap is itt gépelnék.
Arra lennék kíváncsi, hogy mik ezek az AT parancsok, és hogyan tudom ezeket a parancsokat létrehozni PIC-kel. És milyen tipusú mobiltelefonnal érdemes próbálkozni. Én Siemens A40-re gondoltam.
Nagyon megköszönném, ha szánnátok egy kis időt rám, mert az angol tudásom nem valami jó.
Nagyon köszönöm!
(#) raron válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Máj 14, 2007
Szia!
NE add fel ilyen könnyen. Pihenj, gondolkozzál egy-két napot(esetleg többet). Nekem már volt olyan, hogy ilyenkor jöttem rá valamire.
Egyébként, a fórum(ok) azért vannak, hogy információ csere legyen. Lehet, hogy ha feladod, más is arra a következtetésre jut, hogy nem érdemes foglalkozni vele.
Üdv: raron
(#) (Felhasználó 2863) válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 14, 2007
Köszönöm a segitséged azt hiszem feladom! Összeraktam azt a kapcsolást amit küldtél és nem megy, kezd elegem lenni abbol is hogy titeket zaklatlak amikor én vagyok béna! De azért köszönök mindent. (lehet késöbb még megprobálom de most szétvet az ideg) Zsiráfka
(#) MPi-c válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Máj 14, 2007
Idézet:
„hardver biztos hogy jó”

De nem ehhez a programhoz.
Ahogy Lucifer írta: a program "igényli" az MCLR felhúzását ( az RA4-en meg nem vezérli a LED-et). A hardver meghatározza a szoftvert.
Most fordítva történt, (ugyanis nem adtál kapcsolási rajzot) a program határozza meg az áramkört. (Most szólok, hogy nem fogom átírni a te áramkörödre.)
A csatolt kapcsolás a legegyszerübb megoldás és ebben működik. Egyébként figyelni kell a kimenő feszültség szintre, amit ha szükséges szabályozni lehet....pl zénerrel, de erre nekem nem volt szükségem.

Tehát nem kell csodálkozni, hogy nem megy, ez így nem is fog.
(#) MPi-c válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Máj 14, 2007
Ez eléggé le lett csupaszítva. A kavrchoz kellen két kondi, (22-33pF) hogy berezegjen, anélkül nem igen fog menni. De le is hagyhatod a kvarcot, de akkor a belső 4 MHz-es oszcillátort be kell kapcsolni. Igy is megy, kipróbáltam.
(#) (Felhasználó 2863) válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 14, 2007
Ez egy riaszto panelja ami tökéletesen müködik az eredeti pic-el ugyhogy hardwer biztos hogy jo. Viszont probáltam soros porton a hhd serialport monitorral de nem lát semmit (a riaszto eredeti pic-ével sem) Adatkábellal kötöttem össze amivel ki lehet ütni a telokat. Ha ezzel a kábellel kötöm össze a telot és unlockolom vagy hivást inditok Sinco-val akkor mindent látok még a válaszokat is.
(#) Lucifer válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Máj 14, 2007
Szia!
Rajzodon a MCLR nincs felhúzva. Persze ha a konfig biztikkel letiltottad akkor nem szóltam.
Esetleg próbáld meg MAX232-n keresztül PC-re küldeni az adatokat, és akkor könnyebb lesz találgatni.

Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem