Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi...akkor egyértelmű. Eléggé szokatlan a csatlakozója.
A tekercscserével én biztosan nem próbálkoznék...
Szia!
Kiszedtem a szelepet. Az egyik tekercsen 3,61K mértem, a másik szakadt. Dugulás nem volt.
Nem tudom, ilyennel még nem próbálkoztam.
Nem szereltem ki, mert akkor még a gyorsmosást se tudja.
A napokba kiveszem, így nem tudom kimérni, mert lefelé állnak a csatlakozók. Eredetileg ezt néztem ki, az adatlap alapján jó a W6723S-hez: Bővebben: Link De megtaláltam ezt is és így néz ki ami most a gépbe van: Bővebben: Link Amikor kiveszem a szelepet és a tekercs jó, megnézem még... és jelentkezem! A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2026
Ha szerzel egy ugyan olyan esetleg hibásat bontásból, a jó tekercst nem lehet átcserélni a te rossz tekercseddel?
Még nem mutattad milyen a kiszerelt hibás vízszelep! ????
Én biztos nem forrasztgatnám a szelep kivezetéseit... Az eltérő alak is okozhat gondot a vízcsövek bekötésénél. A tekercs szakadás kérdésre sem jött válasz. A kék szűrőt kivéve, alatta is lehet szennyeződés. Kipucolni meg azért nehéz, mert visszafele kéne kimosásával próbálkozni, de úgy a 230V legyen rákapcsolva, hogy a szelep öblítés közben nyitva legyen. Ez pedig életveszélyes ! A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2026
Szia!
Ilyet találtam, amire azt írja, hogy jó a típushoz: Bővebben: Link De ennek nem úgy áll a csatlakozója. Az a legkevesebb, mert rá tudom forrasztani. Ezek a szelepek mind 230V-osak? Elvileg bármelyik kétutas belemenne, csak az alakja más? A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2026
Kicseréled egy újra...és lesz boldogság.
Meg lehet próbálni piszkálgatni a dugulást...vagy a tekercs menetszakadását megállapítani. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
Köszönöm a segítséget!
Rákapcsolja a 236V-ot, de az egyikből nem jön víz. Tussal utántöltöttem a vizet és elindult a motor! Köszönöm!
Én sem értem: relét emleget, mikor mágnestekercses vízszelepről van szó. Azért egy pici (vagy még nagyobb) különbség van közöttük...a vízszelep tekercseit meg tuti nem relé, hanem triac kapcsolgatja (akár az is meghibásodhat).
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2026
Szóval nem nézted meg, találomra bemondod, hogy biztosan jók a tekercsek. Korábban azt írtad, hogy olyan, mintha várna valamire. Már nem tudom elmagyarázni, hogy mi az összefüggés.
Belenéztél a belsejébe...szétszedve? Ilyen van benne?: Bővebben: Link Mindkét kimenetén kifolyik a víz? Ellenőrizted, hogy mindkettő tekercs kapcsaira rákapcsolja a 230V-ot? Persze külön-külön, a programtól függően.
Ugyanis valószínűleg így kéne működnie: a kettős kimenetű vízszelepnek: az egyik kimeneten a mosószertarály előmosás részébe folyik a víz, míg a másikból a főmosás részbe (azoknál a programoknál, amikor nincs előmosás). (Az előző hozzászólásban erre utalhattak..csak rövidítve a mondókát) A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2026
Nincs vízprobléma. Tölt és ürít rendesen. A vezérlés nem ad jelet a relének.
Csak egy tipp. Ellenőrizd a mágnesszelepet, általában 2 tekercs van rajta. Lehet, hogy az egyik tekercs szakadt.
A motorindító relé nem kap jelet a dobtöltés után. Csak a bio-és a gyorsmosásnál lehet hallani a kattanást. Olyan, mintha valamire várna.
Tiszta a szűrő, a víztöltés rendben megy. Utána nem indul a motor, csak a bio- és a gyorsmosásnál.
A falból bejövő vezetéken lévő vízszűrőt ellenőrizd. Talán el van tömődve a szűrő és lassan jön a víz.
Gorenje W6723/S mosógépSziasztok!Csak a bio mosás és a gyorsmosás megy és külön a centrifuga program. A többi programot kipróbáltam az óramutatójárásával megegyező irányba és csak a bio mosáshoz érve indul el a dob a szivattyúzás után. Vannak olyan programok, amelyeknél megtölti a dobot vízzel, de tovább nem folytatja, nem indul a motor és kb.5 perc után jön a hibaüzenet: ERR 03. A bio mosáson és a gyorson ott lefut a teljes program. Olyat is csinál, ha választok egy olyan rogramot, amelyiknél csak a dob víztöltéséig jut, -majd törlöm a programot és beállítom a gyorsmosást- akkor a gyorsmosás onnan folytatja és elindul a motor. A szivattyú működik, mert a centrifuga program kiüríti a dobot. Dugulás nincs, mert ugyan azzal a sebességgel ürít, mint eddig. Teli és üres dobbal is ugyan ezt csinálja. A hálózati csatlakozót is ki-be dugdostam már resetelni. A vákumcsövet kitisztítottam. Mi lehet a baja? A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2026
Szia!
A mociban a szénkeféket ellenőrizd. Ha az jó akkor a szokásos az elektronikán a relék lábainak forrasztása kirepedt.....
Samsung F1043GW/XEH mosógép nagyon lassúSzörnyű módon lelessult, több órára nőtt a mosási idő. Végigmegy, de szörnyen lassú. (Centrifuga jó)Furcsa, hogy ha ruha nélkül futtatom, minden rendben van: percre pontos.Elöltöltős keskeny mosógép.
Sikerült a szénkefék ellenőrzésével megoldani a problémát?
Köszi. Kiveszem a szénkeféket, és megpróbálom, hogy úgy milyen hangja van.
Nem tudom, szerintem ez nem csapágy hang, inkább szénkefe vagy a motor végén lévő fordulatszám jeladó.
Javítottam már idehaza magamnak kb. 10 mosógépet de soha egyik motornak nem volt csapágy baja. Szénkefe a leggyakoribb, utána a jeladó. motorcsapágy javítás szakszerűen hol végeznek Budapesten (AEG mosógép)Sziasztok!Felültöltős AEG mosógép motorjából fura hang jön (leginkább, ha az egyik irányba forgatom). (szénkefék 1 éve cserélve) Terhelés (szíj) nélkül is adja a hangot. Feltöltöttem egy hangot. Ilyen amikor kézzel forgatom (ilyenkor még rajta volt a szíj is). Tippem, hogy motorcsapágy hiba lehet. Mi a véleményetek? Ha csapágyhibás, akkor meg lehet azt szakszerűen javíttatni? Budapesten hol? És egyáltalán megéri? (kb. 8 éves lehet a gép) A segítséget előre is hálásan köszönöm: Gábor
Köszönöm a választ. Ott lehet a bibi.
Valójában akkor vettem észre a jelenséget amikor szénkefét cseréltem. A kefe 45 fokban érkezik a forgó részhez, én meg lusta voltam utána csiszolni mondván, majd bekopik. (jó hangos is) ![]() A rotor rendben van mert letisztítottam, meg üzembe helyezés előtt meg is járattam. Nem lángolt. Úgy látszik a kefék elégtelen érintkezése okozhat ilyen galibát. Megnyugtattál. Várok pár mosást és újra ellenőrzöm. Köszönöm.
Szia! A motor forgórész szakadása okozza ha megtekered a kommutátort szerintem látni is fogod hogy nem egyenletes, be van égve, ki van emelkedve egy két lamella. Ha erősen szikrázik nagy fordulaton akkor megrángatja az egészt tápfeszt és az kavar be. Motor csere a megoldás.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2026
Köszi a választ.
Igen kap áramot. Tizedmásodpercekre határozott jelet kap. Olyan mintha a megnövekedett áramfogyasztás bezavarna a procinak, vagy a triak bemenetének. Azért gondolom mert ahogy növekszik a fordulat úgy sűrűsödik a zavar. Lényeg hogy ez szerinted sem normális jelenség.
Szia,csavarás gondolom centrifugázást jelent.Vizet nem szabad beengednie közben.Mágnesszelep elöregedés okozhatja rázkódás miatt.Azt kell megnézni centrizés közben,kap e a mágnesszelep áramot mikor beenged vizet.Ha nem akkor csere megoldja.Ha igen akkor tovább kell vizsgálódni.
Csavaráskor beengedi a vizetSziasztok.Van egy Gorenje mosógépem. Jó öreg de múködik. Észrevettem hogy csavaráskor mikor már felgyorsul, elkezdi apró szabálytalan impulzusokban pespriccelni a vizet. Nem sok víz jut be, de nem tudom hogy ez normális e? Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Köszönöm a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Meg lehet próbálni piszkálgatni a dugulást...vagy a tekercs menetszakadását megállapítani.