Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum Idézet: Kiszellőztette... Működő dolog de de csak "végszükség" esetén használható (sokkal több idegen gáz vízpára marad a rendszerben mint vákumolás után ) Ha 300km -t utazol és otthon felejted a vákumszivattyút még talán megbocsájtható de egyáltalán nem "szakszerű" „Utána fél perc alatt szivattyú nélkül levákumozta feltöltötte a rendszert.” A hozzászólás módosítva: Hé, 17:02
Én tudok egy jót, Nagyon ügyes. A használt klímát fél kiló kosszal gyorsan felszerelte. A falba egy 25-ös lyukon átvezette az az összes csövet + vezetéket. Alig rombolt valamit. ( igaz szigetelés nélkül, és a falsíktól 10 centire, mert ott könnyebb volt fúrni.) Utána fél perc alatt szivattyú nélkül levákumozta feltöltötte a rendszert. A csöveket is majdnem végig leburkolta csatornával
( szerencséjére a munkahelyemen csinálta, és nem sok közöm volt hozzá) A hozzászólás módosítva: Vas, 21:13
Köszönöm kaqkk !
Tudod mit ? Vedd meg a klímát , bérelj fúrógépet , kezdd el felszerelni . Ha probléma van privátban is megkereshetsz itt az oldalon szívesen segítek.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:23
Mint írtam pár mondatból leszűrhető de kár is írnom bármit , te már leszűrted hogy én ellened vagyok, és nem is próbálod értelmezni mit írtam ....
Idézet: De te csak az egyiket nézed . „Az éremnek 2 oldala van, nagy tudású barátaim !” A hozzászólás módosítva: Vas, 16:42
Hívjam el azt a klímaszerelőt aki beszerelt egy klímát a családban és eltűnt a garancialevéllel ? Kétszer kerestem, hívtam és egy év alatt nem tudta visszajuttatni és nem tudott időpontot adni, hogy ideadja... Jó ismerős ... !!! Volt...! Az éremnek 2 oldala van, nagy tudású barátaim !
Idézet: Én is . De ha valamihez nem értek akkor megkeresem azt a kivitelezőt (az első pár mondatból leszűrhető) aki nem nagyarc-nem kihaénnem , hanem a pénzéért rendes munkát akar és tud végezni , nem tanulhatsz meg minden szakmát mert egyszer egy fa@.. átvert . És nem fogom a más szakmáját ledegradálni mert én is megtudnám csinálni "mertláttamajutubon" ... „mélységesen megértem a fórumtársat”
Ezen abszolút nem vagyok meglepődve, és mélységesen megértem a fórumtársat, mivel én is hasonlóan jártam, nem egy "kivitelezővel".
Én annyit tetem hozzá, hogy megtanultam amit nem tudtam, a vill. szerelés mellett megvan a hűtős, és az épületgépész szakma is. Persze így is van olyan meló, amire már nincs elég "motivációm"
Nem érdekes , senki nem mehet be rombolni a lakásba ....A net szerelőt beengedte csalódott , mostmár oda élő ember be nem lép
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:43
.... Az első hibáig!
Azután jön a pingvinezés, vakarózás, szerelő elérhetetlenné válása...
Betanított munka, nem kell egyetem !
Nem kell elnézést kérned, mert az esetek 99,5 %-ban betanított munka.
A cocializmusban nevelkedettek megtanulták, hogy meg kell oldani, mert hiánygazdaság van. Az emberek java meg tudja oldani. De a maradék meg kivési a B30as téglát, és csodálkozik, hogy a szuper telepítése után ázik a fal, mert felsértette a cső szigetelését. És 2 hét után nem hűt, vagy éppen a fázis a kommunikáció másik fele, és hülyeségeket csinál, / el sem indul. Vagy rutinból kiüti a beltéri panelt, ledarálja a beltéri ventilátort, stb.
Majd ha nem hűt, hívj nyugodtan.
Imádom az ilyeneket javítani. Na meg persze a számlát a végén, és azt, amit az asszonyok hozzávágnak a férjuramhoz....
Kénytelen voltam, mert szerszámot nem szeretek kérni senkitől, szezonban meg nem is nagyon tudtam volna. De megérte.
Feltettem a 4 klímát, aztán egy év után vehettem is le őket szigetelés miatt. Szerencsére minden elég volt: csőhossz, betáp, minden. A peremeket kicsit visszalágyítottam, jelöltem, melyik klíma hol volt, vákuum után pedig mehetett vissza a visszaszívatott közeg is. Azóta is minden szuper. Itt azért az ismerősömet el tudtam hívni, hogy nézzen rá a kötésekre. Kicsit rajta hagytuk a gépen a műszerét, ellenőriztük, és ment minden tovább, ahogy eddig. Csőfagyás azóta sincs, elvileg megfelelő mennyiség van benne. Egy gramm sem szisszent ki, nagyon figyeltem rá visszaszívatásnál.
Mint "szaki" teljesen megértelek! Én hasonló okokból elvégeztem az iskolát, meg az F-gázt is.
Én mondjuk ha nem lenne saját vákuumszivatyúm, se céges, és haveroknak se, akkor se vennék 2 klímához! Ilyen szervíz csaptelepet meg végkép nem!! Teljesen felesleges.
Szia ! Ezt a hozzászólást vártam ! Gondoltam, hogy olyantól kapok segítséget aki hasonlóan gondolkodik.
Nagyon köszönöm az útba igazítást, és a linket is...!
Meg lehet csinálni, főleg ha új gépet teszel fel. A kockázatokat már leírták: garanciavesztés, hűtőközeg-szivárgás stb.
Amire tényleg nagyon figyelj, az a kondenzvíz-elvezetés. Ott nagyot bukhatsz, ha pangó víz marad a csőben, mert nyáron 2-3 nap alatt, bekapcsoláskor és kikapcsoláskor, amikor nem hűt a gép, okádni fogja a poshadt, savanyú szagot. Vegyél peremezett csövet, mert ahhoz tényleg rutin kell. Jófogás Marketen vagy Allegrón lehet kapni. Az illesztéseket figyeld, a csöveket óvatosan hajtogasd, nehogy megtörjenek. Ha hosszban marad felesleges cső, szép nagy ívben tekerd a kültéri mögé. Minimum 3 méter legyen meg, de ezt a gépkönyvek általában leírják. A beltérit minimum 15 centire tedd a plafontól, különben fulladni fog, és nem lesz jó a hatásfok. A kültérinek is legyen bőven távolsága, és gondolj arra is, ha egyszer szigetelni szeretnél. Nincs végzettségem, nagyon sok videót néztem, klímás csoportokba jártam, és meguntam a könyörgést, hogy tegye fel valaki a klímáimat, mivel nem szeretik, ha te veszed a gépet, mert azon nincs akkora haszon. ![]() Jelenleg 4 klímám üzemel télen-nyáron, amit én tettem fel. 40 ezer körül kapsz egylépcsős vákuumozót műszerrel, erre a célra bőven elég. Előre is elnézést kérek a szakiktól, de a szükség nagy úr volt. Bővebben: Link
Köszönöm...
Szia!
Elvileg házilag is megoldható, viszont nem javaslom. Akik ezzel foglalkoznak rutinból sok olyan dologra figyelnek az általad említett még a fal fúrásánál is, ami később nehezen orvosolható. Aztán még van egy csomó spéci dolog is, amiből a kollégák csak párat említettek. Ha mindet felsorolnám betelne ez az oldal, de valószínú, hogy nem lenne elég. Tehát egy ezzel foglalkozó kollégát javaslok.
Akinek tudok segítek , a kudarctól akartalak megkímélni . Amikor "építő jelleggel " linket tettem fel meg se nézed . Akinek nem lehet segíteni annak nem is érdemes segíteni Üdv
Akkor nyugodtan keress kérdezősködj , a link alatt pontos leírás és videó van de te csak duzzogsz mert mindenki más "..... " csinálj ami akarsz
Rá sem kattintok a linkedre. Ha építő jelleggel nem tudsz hozzá szólni akkor...
Hajrá ott a segítség a linkben ....
És ha te megmondtad akkor az úgy is lesz... ?
![]() Kell ismeret a felszereléshez, de a felszerelés koránt sem annyira bonyolult mint azt néhányan misztifikáltan előadtok ! A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2026
Jó , ott a link nézd meg és rombold te a házad ! 20 évig szereltem klímát azért mondtam hogy nem fog sikerülni ... De amikor a tudatlanság párosul a szorgalommal és mások lenézésével akkor jönnek a problémák ! Hajrá nézd végig kétszer amit az AI talált még videó is van benne aztán kezdj fúrni faragni ....
Hókusz-pókusz ! Olyan ez mint a netszerelő !
Jött tegnap a nagyarcú net szerelő. Ő a legnagyobb és ő tudja és kérdezni sem lehetett tőle, így elszórakoztam vele. Behúzott egy madzagot a kinti póznáról, jelzem minden előkészítettem kifúrt és csövezett volt. Utaltam rá, hogy a 30méteres fénykábele lehet, hogy neccesen ér el, " Ő ezzel dolgozik ! ... és ne dumáljak bele !" A router előtt 2 toldás van... ! Egy ötödik osztályos gyerek megcsinálta volna azt amit ő és nem flegmáskodott volna. Persze a végén kérte a max pontszámot... A házamba a lábát többet nem teszi be ! Nem pontozom... és ez még a szerencséje ! A klíma szerelés is ilyen... felrakom és kész ! Senki nem fogja szétfúrkálni a házamat ! A legtöbb szerelő úgy akarja felszerelni a beltéri és kültéri egységet ahogyan neki jó ! Könnyen, rombolva, gyorsan, drágán. Aki nem ilyen, attól elnézést kérek !
Rossz a számításod , a klímaszerelés nem olyan dolog amit pár sorban leírok neked és kétszeri elolvasás után ügyesen megcsinálod . Ugye az autódat is magad javítod a neten látott videók alapján ?Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2026
Miért lenne hibás a telepítés ? Itt a hobbi elektronikán komoly készülékek javítása is elvégezhető. Arra számítok, hogy van itt olyan szakember aki segít nekem...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |