Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 16
(#) Sanyi74 hozzászólása Márc 8, 2020
Sziasztok!
2009-es Golf Plus, nem megy a két hátsó elektromos ablak. mi lehet az oka?
Köszi
(#) zolika60 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 17, 2018
Próbáld ki.
(#) Szilvi1 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 17, 2018
Ugyanolyan narancssárga kupak nélkul is csak nem világitja végig, gyenge ez a fény. Ezek a hagyományos izzok eleve narancssárgán világítanak. Vajon ha 2w izzokat szerzek bele azok már végignyomják?
(#) zolika60 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 16, 2018
Szilikon kupak. Nem a hővédelem, hanem a szín miatt volt. Ha kupak nélkül raksz bele 1,2W-os izzókat fehérebb és erősebb fényt kapsz mint eredetileg volt. LED-del meg akármilyen színt és fényerőt produkálhatsz.
(#) Szilvi1 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2018
Volt rajta egy kis gumikupak, citromsárga, gondolom ez is a védelem volt a melegedés miatt, ezekn ek mi a hivatalos neve? És hol árulnak ilyesmit?
(#) zolika60 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 15, 2018
Nem biztos, hogy a környező műanyagok elviselik a 4x1,2W=4,8W helyett a 4x3W=12w közötti hőkülönbséget. Persze kipróbálhatod, legfeljebb elolvad néhány műanyag alkatrész. Inkább használj LED-eket.
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 15, 2018
Sziasztok. Ha egy honda klímájába, amiben lehet gyárilag 1.2 vagy 1.5 wattos 12 voltos égők voltak, lecserélem 3 wattosra, ugyanis a bose cd-hez képest katasztrófálisan foltos és gyenge, lehet baj belőle? Nem fog kiégetni semmit? Mennyit jelent vajon egy ilyen esetben mikor van egymás mellett 4 db kis izzó a duplájára növelni?
(#) reove hozzászólása Máj 13, 2016
Hellotok!
Tudna nekem segiteni valaki lancia lybra rádio problémában? A rádiót nem lehet bekapcsolni.mindig csak radio off jelenik meg. Mi lehet a hiba?
(#) csmm hozzászólása Ápr 28, 2015
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek ötlete LED-es gyújtásfigyelő áramkörre? Sajnos a Glimm lámpának nincs elég fényereje a felhasználási helyhez. A mérési pontnak a gyújtógyertya közelében kellene lennie.

Köszönöm!
(#) Motohoto hozzászólása Okt 29, 2014
Holnapra megnézem, de sajnos a nálam lévő sem működik, ezért nem tudom mennyire releváns.
Közben megoldódott már? mert látom hogy régebbi post.

András

P1030922.jpg

(#) szabi_zoli82 hozzászólása Dec 3, 2013
Sziasztok! A problémám egy Lancia Lybra RF-es távirányítójával van. Mindkettő kulcs szét van/volt hullva és 1-2 alkatrész már letört a panelről. Nem tudom milyen utakon jártak a kulcsok és az elektronikák, de hogy nem épeszű embernél az biztos. Egy ismerősöm kért meg hogy próbáljam a távirányítókat feléleszteni. Az egy panelen félig le volt törve egy kerámia kondinak látszó alkatrész, megmérve ~2.2nF volt a kapacitása. De ezt az alkatrészt pótolva sem indult el a távirányító. Tudtok nekem segíteni? Milyen alkatrész lehet?
(#) nemgyuri hozzászólása Ápr 27, 2013
Sziasztok!
2003-as Fábiám van és az ABS-el van gondom. Tavaly az augusztusi nagy melegben néha meggyulladt a ABS lámpa és csak néhány újrainditózás után aludt ki. Télen is csinált ilyet, és ekkor nem működött az ABS. Most ahogy jött egy kis meleg megint elkezdte. Megyek vele mondjuk fél órát, majd megállok kb 10 percre és ahogy elindulok megint elromlik. Tud Valaki segíteni, hogy mit keressek? Köszi.
(#) zolika60 válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 26, 2013
Úgy emlékszem én is, hogy ki van az építve, csak beteszed a fordulatszámmérőset és kész is.
(#) potyo válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 26, 2013
Elvileg a motorvezérlő B13-as lába a fordulatszámkimenet a műszeregység felé. Van némi esélye, hogy be is van húzva ez a vezeték, és elég csak a műszercsoportot kicserélni egy fordulatszámmérősre, próbálj opelforum.hu-n utánaérdeklődni a dolognak, hogy mi a helyzet ezzel a vezetékkel. Műszercsoporton elvileg 21/8 a jelzése a fordulatszámbemenetnek, ezt is megnézheted, hogy megy-e oda vezeték. Ez elvileg az egyedüli zöld madzag, ami megy oda (nem zöld-fehér), és talán egy fekete és egy fekete-kék között lakik a csatlakozóban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
(#) lacusska hozzászólása Ápr 26, 2013
Tisztelt Topic-Társak! Egy kérdésem lenne, hátha valaki tud segiteni, válaszolni rá. Van egy 1996 végi OPEL ASTRA COMBI autóm amiben X14XE motor van (16 szelepes motor) átnéztem minden lehető irodalmat és közleményt, de nem találtam semmit erről a motorról, A magyar nyelvü szervizkönyvek (sem az F astra sem a G astra) nem tartalmazza ezt a motorkódot,pedig mindkét tipusban van olyan sorozat amit ezzel a motorral szereltek. Én pedig szeretném kicserélni a müszerfalamat fordulatszámmérős tipusra, . Nem tudom és nem találom hogy milyent tipusu motorvezérlő van benne, ha meglenne a rajza valamelyik szervizkönyvben akkor már megtalálhatnám a motor fordulatszámmérő kimeneti pontot, ennek hiányában sajnos csak állok mint bálám szamara, és nem értem hogy hogy lehet hogy egy többezer darabos széria leirását sehol nem lehet megtalálni. Nem szeretnék addig semmit szétszerelni amig biztos adatokkal nem rendelkezem.

Szives segitségeteket kérem. Üdv: lacusska
(#) Fidel válasza potyo hozzászólására (») Feb 13, 2013
Fogón már túl vagyok, leginkább semmivel sem fogom meg, főleg ilyen időben!
Ráteszek valamit inkább, és nyomja az oda a testhez!

Ez egy hulladék autó, lóg a bele a motornak, olajat zabálja, de tavaly ment rendesen, csak füstöl mint állat.
Ha vezérlés lenne, vagy nem kapna üzemanyagot, akkor ha beindul, akkor sem tudnék menni vele, de ha beindul, akkor lehet menni vele, de ha leállítom, akkor indítózhatok, beugrik, leáll!
10-20 alkalommal, aztán egyszer csak beindul.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) Gabiorsi hozzászólása Feb 13, 2013
Hello!
Szakit keresek blokkoló beépítéshez.
Be tudnám kínlódni, de ha van aki rutinosabb -persze nem ingyen-, segítséget kérnék.
Pest-, Nógrád-, és Jász-Nagykun megyébe tudok menni, két első fejet kellene bevarázsolni.
(#) potyo válasza Fidel hozzászólására (») Feb 13, 2013
Ezen nincs főtengely jeladó, összekevertem az X14XE-vel.

Szikrát úgy tudsz nézni, hogy kiveszed az egyik gyertyát a blokkból, ráfogod a menetes részét a blokkra, értelemszerűen a gyújtókábelt is rádugod és indítózol. Ha nincs szikra, akkor egyértelmű. Ha van, akkor még mindig lehet hibás a trafó, és pl. nyomás alatt nem tud szikrát adni. Esetleg a trafóra kötöd direktben a gyertyát, kihagyod az elosztót, és úgy is megpróbálhatod. Gyertyát javaslom szigetelt nyelű fogóval fogni a próba idejére, mert ha van szikra, az megrázó lehet rád nézve

Vezérlés mikor volt nézve? Akár át is ugorhatott egy-két foggal és akkor nem jókor jön a szikra. Indítózás folyamán a kipufogó vége benzinszagú lesz (=kap üzemanyagot)?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) Fidel válasza Baxi hozzászólására (») Feb 13, 2013
AC nyomja rendesen az üzemanyagot, hall jeladó működik rendesen.
Gyújtó trafót, modult meg tudom nézni, hogy van e szikra legalább!?
A főtengely jeladó hol van a blokkban?, szerintem ő a legesélyesebb, de a kontakt hiba is lehet, mert sokat állt az autó.
Hall jeladót honnan érdemes beszerezni?
(#) Baxi válasza Fidel hozzászólására (») Feb 12, 2013
Hi
Én is végigjátszottam már ezt a kört.
Hiba keresés:
- AC pumpa nyomás
- gyújtó trafó, s a ehhez tartozó cuccok: kábelek
- hall jeladó/főtengely jeladó
- gyujtás modul
esetleg még kontakt hiba, de nem valószínű.
Nekem a következőkre javult: gy.modul és hall jeladó csere. Olcsón beszereztem mind a kettőt ezért cseréltem őket egyszerre. A hiba megszűnt.
Sok sikert, s kitartást!
(#) potyo válasza Fidel hozzászólására (») Feb 12, 2013
Pl. főtengely helyzet jeladó is lehet, de akár a benzinpumpa is. Próbáld meg kivillogtatni a hibakódokat, hátha tárol valamit.
(#) Fidel hozzászólása Feb 11, 2013
Sziasztok!
X14NZ motornál mi okozhat olyan problémát, hogy a motor beröffen, majd leáll, néha elindul, majd ha leállítom, akkor megint nem indul, pihenés nem segít jellemzően, van, hogy hidegen nem indul, csak be-be ugrik, majd leáll, gázadás sem változtat rajta.
Inkább a próbálkozások száma ami a beindítás sikerességét növeli.
(#) akos70 válasza Fidel hozzászólására (») Feb 3, 2013
Forgásiránnyal ellentétes állítás = nagyobb előgyújtás.
(#) Fidel válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2013
Ezt nem fogom tudni megcsinálni, most, lefagy a kezem, és bokáig érő sár van az udvaron.
Azt meg tudjátok mondani, hogy a maximális fordulatszámhoz képest az előgyújtáshoz az utastér irányába kell tekernem?
Mert kipróbáltam, mindkét irányba esik a fordulat, és leáll bizonyos fok után, de nem tudom eldönteni, hogy melyik az utógyújtás!?
(#) akos70 válasza Fidel hozzászólására (») Feb 2, 2013
Igen, 10 fok, ahogy Imi képén is látható.
(#) VIM válasza Fidel hozzászólására (») Feb 2, 2013
Szia! Ahogy a képen látható.
(#) Fidel válasza akos70 hozzászólására (») Feb 2, 2013
És ehhez kellene megtudnom, hogy mennyi a gyári előgyújtás értéke, és oda kell tekernem a gyújtáselosztót!?
(#) akos70 válasza Fidel hozzászólására (») Feb 1, 2013
Van egy álló jel, meg forgó a tárcsán, amin jelölve van a felső holtpont, jó esetben van még pár rovátka 5-10 fokonként. Lassan forgatod a motort, közben figyeled a trafóból a szikrát. Amikor szikrázik, leolvasod az előgyújtás mértékét a jelzések segítségével.
(#) Fidel válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 1, 2013
Van stroboszkópom, csak régi diszkós témához építettem, van külső vezérlésre csatlakozója, de nem lehet csak a sebességét állítani, meg az érzékenységét.
Örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült megcsinálnom, mert a múltkor az ac elrepedt csöve úgy megszopatott, mire rájöttem, hogy mindig összeforradt, ha nem volt nyomás rajta.
Ment egy darabig, aztán elkezdett elhalni, és végül megállt teljesen.
Autószerelő feladta, nekem 3 hét szívás után sikerült megtalálnom.
(#) Fidel válasza akos70 hozzászólására (») Feb 1, 2013
Összejelöltem, de nem azt raktam vissza, az egész gyújtásfejet kicseréltem.
Ha a jelre forgatom, akkor mivel kell összenéznem, minek kell hol állnia?
Gondolom, hogy a tárcsán, vagy lendkeréken összeállítom a jelöléseket, és a gyújtáselosztón mit kell nézni?
Következő: »»   1 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem