Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 364
(#) Bakman válasza Georgee hozzászólására (») Jún 1, 2026
Valamilyen gyorsító (cache) fájl hibának tűnik, annak törlése segíthet. Perpillanat nem tudom megnézni, hol vannak...
(#) Georgee válasza niedziela hozzászólására (») Jún 1, 2026
Megnézem hátha. Külföldi oldalon van aki videókártya drivert írt, amiatt nem engedte.
(#) niedziela válasza Georgee hozzászólására (») Máj 29, 2026
Win 10 és 11-en olvastam erröl a problémáról, az ok ismeretlen, de egy újratelepités elvileg megoldja a problémát.
(#) Georgee válasza Bakman hozzászólására (») Máj 29, 2026
Szintén ugyanez a hiba
(#) Georgee válasza kokozo hozzászólására (») Máj 29, 2026
Igen, az adott mappában van. És a fordító opció is ide hivatkozik.
(#) Bakman válasza Georgee hozzászólására (») Máj 28, 2026
Új projekt, új projekt + másik mikrokontroller?
(#) kokozo válasza Georgee hozzászólására (») Máj 28, 2026
Meg kellene nézni hogy ez a file ott van e a helyén: C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe
Mert így már látszódik hogy el se indul a fordító
(#) Georgee válasza Bakman hozzászólására (») Máj 28, 2026
Ez volt az első, hogy defaultra tettem. Mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A gond hogy "a következő hiba miatt" sor után nem írja mi a baja.
(#) Georgee válasza kokozo hozzászólására (») Máj 28, 2026
Nem töredéket másoltam, szóval abszolút igazad van hogy nehéz kitalálni , ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba.

Ékezetet nem használok. Meghajtó betűjele\Project\project.fcf. Ezért nem értem, amin dolgoznék gép nem fordítja le, a másik gép ugyanezt gond nélkül fordítja.
Viszont ha az élő teszten hiba van azt a helyszínen javítanám (azon a gépen, ami nem fordítja le), mert a másik gép nincs közelben. Maga a flowcode is ugyanabból a telepítőből lett feltelepítve egy nap eltéréssel mindkét gépre.
Egy egyszerű led villogtatással is ugyanezt dobja, míg a másik gép gond nélkül fordít.

Fordító opcióban mindkét gép ugyanarra hivatkozik.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2026
(#) kokozo válasza Georgee hozzászólására (») Máj 27, 2026
Szia! lehet hogy ékezetes betű van az útvonalban, de így, hogy csak egy töredéket másolsz be nehéz kitalálni..
(#) Bakman válasza Georgee hozzászólására (») Máj 27, 2026
Itt, képpel, amiről niedziela írt: Bővebben: Link.
(#) niedziela válasza Georgee hozzászólására (») Máj 27, 2026
Hasonlitsd össze a forditó beállitásait, ha abban nincs különbség, egy újratelepités segithet még.
Mintha már lett volna hasonló probléma itt ezzel a megoldással.
(#) Georgee hozzászólása Máj 27, 2026

fordító hiba

Sziasztok

A következő hibába ütköztem, amin dolgozok gép a fordításnál leáll a következő hibával:.
Idézet:
„Visszatérési érték = d
A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő”
Ennyit ír a message.

A forrás fájlt nem módosítom. Ugyanez a flowcode verzió másik gépen lefordítja gond nélkül. Viszont mivel a hibákat folyamatosan javítanám így az elsődleges gépemen szeretném használni a programot, ne kelljen a másik géphez bejárni fordítani. Mi lehet az oka, hogy az egyik gépen fut a fordító a másikon nem?

lemaradt flowcode 5.1
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2026
(#) neoone válasza neoone hozzászólására (») Feb 18, 2026
Defaultra állítás megoldotta.
(#) neoone hozzászólása Feb 18, 2026

Compile to target

Sziasztok. Flowcode 11-ben használnám -usb-c vel - a Compile to Target opciót egy arduino nano-val.
de ezt a hibát kapom:

Using <Arduino nano> user settings for compiler
Launching the compiler...
C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat "C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" atmega328p "C:\Proba\proba.elf" "C:\Proba\proba.c" "C:\Proba\proba.lst"

C:\Proba>"C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\..\bin\avr-gcc.exe" -mmcu="C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p "C:\Proba\proba.elf" -lm -Wl,-gc-sections
avr-gcc.exe: error: strange device name 'C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p C:\Proba\proba.elf -lm -Wl,-gc-sections' after '-mmcu=': bad character ':'
avr-gcc.exe: fatal error: no input files
compilation terminated.

Error returned from [avr-gcc.exe]

C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat reported error code 0x1

Autoclose turned off

FINISHED

A compiler beállítások a csatolt képen láthatóak. Mi lenne a helyes beállítás?

Flowcode.jpg

(#) pipi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 7, 2026
Kb ennyi az esp32 progi, még a téli/nyári átállás is benne, gyorsan át lehet tekinteni, a soros portot kell benne átfirkálni a saját szádíze szerint, és a pic máris időokos lesz.
simpletime
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2026
(#) kaqkk válasza pipi hozzászólására (») Feb 7, 2026
Köszönöm mindkettőtöknek , átgondolom kipróbálom ...
Csak azert erőltettem az esp-et mert szerintem nincs egyszerűbb, olcsóbb, könnyebben programozható, akár eredeti AT parancsos szoftverén keresztül, akár saját progival soros porton rugdosva, vagy teljesen átköltözve esp32re. A ráfordított idő is kevesebb.
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 7, 2026
Pl. ESP-05 modul. UART-on lehet beszélgetni vele, AT parancsokat vár. Távolkeleti boltokban még elérhető, a kompakt ESP modulok gyakorlatilag kiszorították az ilyen mini verziókat.
Látom nagyon erőlteted az ESP-t de nekem nem ez a célom (a 10 es flowban ESP is van avval már megcsinálhattam volna ) .
Szerintem ha a pic flow kódhoz ragaszkodsz, akkor a fenti hozzászólásomból az utolsó mondaton kéne elrágódni, nem egy nagy cucc, van ESP32 példaprogi az idő lekérdezésére, egy soros portos kommunikációt belevarrni nem egy nagy feladat.
A microchipnek is van valami wifi modulja, és hogy milyen mintaprogit találsz hozzá, tuti belegebedsz, mire egy NTP klienst belevarázsolsz, meg a jelenlegi picben ugye még rohadt sok helyed van?
Vagy esp8266-ot is használhatsz, gyárilag van benne szoftver így sorosporton AT parancsokkal rugdosható benne a wifi interfész. De sok értelme lehet nincs az esp + pic házasításnak, mikor egy esp32 magában kiröhögi. Építettem ESP8266-al készitett tft szines kijelzős óra+időjárás wifi állomást szépen megy már sok éve, de már a 8266ra se gondolok ha valami kell.
Vagy megcsinálod esp32-ben, és a pic soros porton piszkálja, még ezt is kisebb feladatnak látnám, sokkal kisebb erőforrás igénnyel, mint pic+wifi modul programozás
Köszi de én a pic mellé használnék wifi vevőt .Egyenlőre halogatom az áttérést , és maradnék a flowcodenál
Ha Wifi, akkor én áttértem az ESP32-re, és a proci "mindent" tud, nem kell PIC mellé. Megvehető modulban, csak egy usb-soros átalakító kell (ill. pl az ESP32-S3-hoz még az sem, csak usb kábel) a program letöltéséhez Arduinó alatt. Sok könyvtár/minta van helyből az Arduinóban, de a githubról is minden van hozzá.
Itt a Hestoreban is van többféle modul, meg Ali/Temuról is rendelhető. Én csak a duál core verziót preferálom... Jó nagy flash meg ram van benne, belefér száz pic-nyi progi nem mondanám hogy cipőkanalazni kell...
Én úgy éreztem hogy a microchip elhanyagolja a kis/egyszerű mintaprogikat, keveset lehet guglizni, és jó eséllyel a kiválasztott pic-re nem is jó átmókolás nélkül, vagy löknek egy nagy progit, és szabad kimazsolázni belőle azt a töredéket amire szükség lenne. Mostanában szinte bármilyen hobbi célra nem merül fel bennem a pic használata.
(#) kaqkk hozzászólása Feb 7, 2026

wifi vevő

Milyen WiFi vevőt ajánlanátok egy Pices projekthez? Az elsődleges cél egyszerű időadatok lekérése lenne. 10 es verziót használok
(#) Ferkógyerek válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 3, 2026
A kétszárnyú kapunyitó vezérlésem olyan régi, hogy még nem is Flowcodeban íródott.
Úszókapu vezérlésem van Flowcodeos, amiben viszont nincs semmi extra.
A túláram érzékelést mindkét esetben, mikrovezérlőn kívül, egy egyszerű komparátorral oldottam meg, amely csak jelzést ad a mikrovezérlőnek a túláram tényéről.
(#) uniman válasza pipi hozzászólására (») Feb 3, 2026
Éppenséggel az enkóder adataiból is tudhatná...ha lenne benne.
A idő alapúnál sokkal megbízhatóbb a enkóderes vezérlés.
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 3, 2026
Nem csak otthoni felhasználásra ingyenes. HA kellenek a bővített funkciók, megveszed, de az azzal készült programmal is azt csinálsz, amit akarsz.

Ha neked így tökéletes, akkor nincs mit hozzátenni. Ha bővíteni akarod, nézz meg több kapunyitó használati utasítást, láthatod, miket lehet még beletenni. Pl. világításvezérlés, WiFi csatlakozási lehetőség, üzemóra számláló, kódbillenytűzet, iButton opció, minden paraméter beállíthatósága (magyarán nem te döntöd el, mi a jó a felhasználónak) stb.
(#) bubuszoft válasza pipi hozzászólására (») Feb 3, 2026
A becsukásnál nincs időzítés! Akkor csukódik be, amikor én mondom neki. Kinyit, és úgy marad! nem zárja be a kaput x idő múlva!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2026
(#) pipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 3, 2026
Ha nincs időzítés, honnan tudja mikortól lassít?
Következő: »»   1 / 364
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem