Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
20MHz jel 200MHz mintavételezés.
Elkészítettem a dobozokat is. A felsőn a felirat öntapadós tapéta. Az alsón pedig öntapadós alufólia. Az NC kód az alufóliához készült. A tapétához kicsit erős volt a lézer teljesítmény, vitte még a papírt is.
Csatlakoztasd az analizátort, telepítsd újra a meghajtó programját. Jegyezd meg a portot. Csak abban a portban fog működni, amire csatlakozott a telepítéskor.
Tegyél fel valami újabb szoftvert. Ha volt Sigrok telepítve az tüntesd el. A Sigrok és a Logic együttesen problémát okoz. Nézd át hogy milyen drivert csatol hozzá az oprendszer.
Logic néven kell hogy felcsatlakozzon. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
Miért nem a legújabb szoftvert telepíted?
Saleae LogicSziasztok!Van egy ilyen régi olcsó verziós logikai analizátorom. Jó rég nem használtam már. Most elővettem, feltettem egy régebbi szoftver verziót, de nem kapcsolódik sehogy sem. A LED-ek világítanak, de a szoftver fejlécében csak disconnect felirat van. Tud esetleg valaki tanácsot adni, hogy mi lehet a gond?
Láttam a videó megosztón én is ilyen videót. Írtam is egy megjegyzést hozzá ezzel kapcsolatban. 5V-al nem célszerű használni. Gondolom függ attól is, hogy a meghajtó áramkör kimenetei mekkora áramerősséget tudnak leadni.
En rendszeresen hasznalom az rp2040-et 5V-os kornyezetben, eddig nem volt gondom vele, jol birta. Ez persze nem garancia semmire
Lepróbáltam az előtétet. Jónak tűnik, bár néha bezavar a PICO mintavételezési frekvenciája, de a következő mintavételnél meg már jó az eredmény.
Jelentem a PICO2-es verziót is kipróbáltam. Jóval nagyobb mintaszámot képes kezelni. 4x
Előtét képek.
Azt nem tudom hogy mennyire van túlhajtva, de ott van a PICO2 és az biztosan bírja a 200MHz-et. A 400MHz-es firmware-t én nem találtam meg. Hamarosan a PICO2-öt is tesztelni fogom. Már kipróbáltam és a szoftverrel futott rendesen, de még a tüskesort rá kell forrasztanom. Amint látható saját nyákot terveztem mert, különféle előtétekkel együtt fogom használni. A PICO, PICO2 lábain csak 3,3V a megengedett érték. Félő hogy már 5V-nál is tönkremegy. Az előtét is kész. Elvileg csak 100MHz-es mert a felhasznált TXB0104 ennyit bír. Az előtét áramkörömön találtam két bekötetlen pontot. Utólag javítottam. A beforrasztása is elég problémás, mert a tüskesor felső rétegén csak speciális kb.1mm átmérőjű heggyel lehet beforrasztani. Sajnos ezen nem lehet módosítani, mert a jel vezetékeknek egyforma hosszúaknak kell lenniük.Megvalósítás itt.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2025
Meg nem olvastam at de ez a 200MHz (es a legujabbnal mar 400MHz) mintavetel eleg meresz. Mennyire van tulhajtva a mcu?
Analizátor fordítvaSziasztok!Már régóta akartam kérdezni, hogy ilyen logikai analizátor mintájára van-e digitális jelgenerátor? (biztos van "pattern-generator", de nem milliós tételben gondolkodom. Tehát Saleae analizátor file-t megeszik és kiadja (esetleg szerkeszthető). Figyelem felhívás Dr Gusman logikai analizátorára200MHz-es logikai analizátor kevesebb mint 10eFt-ból. Bemutató videó.Dr Gusman projekt A 6.0 verziót érdemes megépíteni. Fut Raspberry PICO és PICO2-ön is. A turbo firmware érdemes felmásolni rájuk. Jelenleg új nyákot tervezek hozzá. Az előtét panel külön lesz a főpaneltól. Nem sikerült a Hestore-ból TXU0104 IC-t vennem így csak 100MHz-es lesz az előtét panelem TXB0104-el megépítve. Egyébként TXB0108-ból is vettem egy tucatot. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2025
Ubuntu alól használom. Kellene működnie live linux alól is.
Adtál feladatot! Ez lehet újabb pár órás játék. Tesztelek...
Más gépen nem próbáltam, de USB port és kábel cserével igen
Ezeket próbáltad már? hiba lehetőségek
99.99 %, hogy a számítógépben van a hiba. A fél órás pihenő alatt valószínűleg automatikusan leállít vagy újraindít valamilyen folyamatot a rendszer, amiről észleli, hogy végtelen ciklusba került.
A gépet nem indítom újra csak várnom kell. USB ki fél óra pihi, majd USB be és általában öröm.
Ezt akkor kell megjátszanom, ha sikerült hamarabb rádugni a logikai analizátort mielött a program kérné.
Ha a 10-30 percet le tudod rövidíteni egy újraindítással, akkor a gépben lehet hiba, nem a logikai analizátorban.
Ezt is próbáltam, de nem jött be. (Lehet, hogy jó lett volna ez is, de a kötyüvel van egy kis probléma.)
Megoldás: Logic2 indítása után a kütyű csatlakoztatása. Eddig ahogy a nagy könyven le van írva. De csak akkor működik, ha előtte legalább 10-30 percig nem volt az USB-re kapcsolva. ( Belső reset nem működik!! - kűlső meg nincs) A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2023
Alternatív platform független megoldás sigrok
Ha ezt vetted: Bővebben: Link, akkor próbálj egy régebbi Saleale programot innen: Bővebben: Link. Kezdésnek az 1.2.18-ast.
Most vettem HESTORE-ban egy logikai analizátort. Telepítettem a Saleae Logic 2.4.10-es programot. Leírásban ezt találtam:
Idézet: (gugli).„Ha az eredeti, 8 csatornás, csak digitális logikai egységgel rendelkezik, amely 2014 közepén megszűnt, kérjük, válassza a „Saleae Logic USB Logic Analyzer” lehetőséget, és ne a 8-ast.” Ezzel (ill. a 8-as kivételével bármelyiket) csatlakozáskor hibával kiugrik. A"8"-assal annyi a különbség, hogy elkezdi a csatlakozást és 38%-nál ugrik ki csatlakozási hibával. Kedves kollégák mit kellene tennem?
Típus?
Próbáltad már: -másik gépen? -más op rendszer alól? -más USB kábellel? -más USB porton? A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |