Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 12
(#) Remci válasza robis01 hozzászólására (») Máj 16, 2024
Köszi,de azt hiszem egy időre hanyagolom a témát. Valamit elbénáztam méricskélés közben,mert sikeresen elszállt egy fet. Először keresnem kell egy bele valót, aztán ha találok, akkor majd folytatom, de egyenlőre ilyet nem lelek sehol. Vagy lehet hogy megy a lomosba. Azért köszönöm a segítséget.
(#) robis01 válasza Remci hozzászólására (») Máj 12, 2024
Akkor Q202 jó mivel a PC503 optókapu LED-jét kapcsolja a GND-re. De ettől még a PC503 lehet rossz. Ellenőrizd le hogy a PC503-on 4-es lábán történik-e feszültség változás ha a Q202-t kapcsolgatod 5V-al (GND-re húzza le az optó, tehát tápfesz/0,1-02V) PC503 4-es lába a Q505-t kapcsolja ezt is meg kellene nézni hogy történik-e feszültség változás, ami egyben a Q504-re ad tápfeszt. Q504 emmiter lábán kb. 17V-nak kellene megjelenni ZD504A zener a 0,6V b/e miatt.

Viszont a VCB nekem kevésnek tűnik. Ha megnézed a piros vonalat látható honnan jön tápfesz. C512 + lábán meg kellene jelennie a tápfesznek, a ZD507 miatt olyan 35-40v körülire tippelnék. Esetleg zárlat van a VCB ágon és azért esik le a feszültség, ezt viszont OHM mérővel meg lehet találni.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2024
(#) Remci válasza user1914 hozzászólására (») Máj 11, 2024
Ha alaphelyzetben mérem, a kollektoron 5,3v van. Ha a Power On-ra adok feszültséget, akkor a kollektoron 11-12mV-ot látok. Még azon is gondolkodtam,hogy a PFC feszültség- kb 330v - nem kevés véletlenül és azért nem indul a táp? Más fórumokon olyan 400v-okról írnak.
(#) robis01 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 6, 2024
Érdemes még végig mérni a Q505 Emiter és a T501 trafó 2-es lába közötti szakaszt is.
(#) robis01 válasza Remci hozzászólására (») Máj 5, 2024
Cseréd ki a kondit.
Q202 jó?
Ha rövidre zárod a Q202 C-E kivezetéseit akkor az optókapunak működnie kellene.
De azt is megteheted hogy a PC503 optó 3-4 lábát zárod rövidre.
(#) user1914 válasza Remci hozzászólására (») Máj 5, 2024
A tranzisztor k0llektorán mit mérsz mikor a bázison,a rossznak vélt kondin 0,7 V van?
Üdvv.M.9⁹
(#) Remci válasza robis01 hozzászólására (») Máj 5, 2024
Ma volt egy kis időm,így méricskéltem. A Power On bemenetre adtam 5,2v-ot. Mértem a VCB pontot, de csak 150mV körüli értékeket mértem. A Pow. On bemeneten van egy 1Kohm-os ellenállás ( R215 ), annak egyik felén mértem 5,2v-ot, a másik felén meg 0,7v-ot. Van ott egy 0,1µF-os kondi is ( C211 ), de azt 65nF-nak mérem. Egyenlőre idáig jutottam.
(#) Remci válasza robis01 hozzászólására (») Máj 4, 2024
Szia!
Köszi hogy foglalkozol vele. Nekem sajnos nem volt időm rá, így háttérbe szorult. Jövő hét után szabin leszek, akkor több időm lesz vele foglalkozni.
(#) robis01 válasza Remci hozzászólására (») Máj 3, 2024
VCB ponton van mérhető feszültség? Ha igen akkor ha a Q202-nek adsz feszültséget megjelenik a Q504 lábán 16v? Ez lenne az NPC139a ic 12-es VCC lábának a tápfesz is.

NPC139A sok mintakapcsolás található rá a neten, azokból kellene kiokoskodni miért nem indul a táp.
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Ápr 29, 2024
Próbáltam,semmi.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Ápr 28, 2024
Nézetem szerint: ha egyszer megvan a készenléti 5,2V, akkor azt kell rákapcsolni a rajzod alján látható "power on"-ra. Mert az kapcsolja be a táp többi részét.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2024

32lg.png

(#) Remci válasza robis01 hozzászólására (») Ápr 28, 2024
Nos,utána néztem a panelnek és arra jutottam, hogy 32LG300 tipusú tv-ben is használatos. Erről találtam service manualt, csak még bogarásznom kell.
(#) robis01 válasza Remci hozzászólására (») Ápr 27, 2024
Az 5v-os ág ugyanarról a trafóról megy mint a 12V, de ez az ág csak akkor működik ha van 24V (Q205 FET), ezért az U102 ic-t és környékét érdemes megnézni.
A 19-es lábon lévő Power On gondolom a CCFL meghajtóba megy, de lehet hogy egyben a táp is figyeli azt az ágat. Továbbá a 17-es lábon van ERROR bement, az sem lóghat. Ha nincs meg a teljes TV kapcsolási rajz, akkor végig kell követni mibe megy bele ez két láb, majd az ic adatlapja alapján kitalálni mit is vár.
(#) Remci hozzászólása Ápr 27, 2024
Sziasztok!Amatőr kérdésem lenne,még sosem csináltam ilyet. Van egy CCFL csöves LG tv-be való tápegység panelem, amit asztalon szeretnék elindítani,hogy megnézzem jó-e? A csatlakozó kimenetein egyedül 5,2v-ot tudok mérni,viszont a többi feszültséget-12v-16,5v-24v-nem. Mit és hogyan kell össze kötnöm,hogy a táp elinduljon és meg tudjam mérni a többi feszt. is? Bocs ha hülyeséget kérdezek,de nem akarom teljesen tönkre tenni, ha véletlenül valamit rossz helyre kötök. Előre is köszi.
(#) janigel válasza pipi hozzászólására (») Okt 23, 2020
Igen, az ott van és nem szakadt (4 Ohm).
(#) pipi válasza janigel hozzászólására (») Okt 23, 2020
A fet emitterében szokott lenni kis értékű ellenállás, az nem szakadt még esetleg?
(#) janigel válasza IQNUKU hozzászólására (») Okt 23, 2020
Szia!
Köszönöm szépen, ez sokat segített.
Szereznem kell egyet, és tovább tudok haladni.
Már mindent lecsekkoltam, minden jó, és átforrasztottam a panelt.
Ez maradt kizárásos alapon.
(#) IQNUKU válasza janigel hozzászólására (») Okt 23, 2020
Szia!

Idézet:
„A 8 lábú IC-re ez van írva : 13843”

FA13843 a pontos típus. Helyettesítők: UC3843; KA3843 stb.
Így már kottát is találsz!
(#) janigel válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 23, 2020
Bekapcsolt állapotban 324 V
Kihúzott állapotban nagyon lassan csökken (pl. 5 perc alatt a felére), és így tovább.
(#) bbalazs_ válasza janigel hozzászólására (») Okt 23, 2020
Az jó, mert reverzben nem vezet, normálban meg rendes dióda.
A nagy pufferkondin jó a nagyfesz érték? (egyenfesz állásban)
(#) janigel válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 23, 2020
Idézet:
„A trafó melletti kis zener is volt, amikor hibás lett.”

Műszer "dióda állásban" mérve szakadás / .622
(#) bbalazs_ válasza janigel hozzászólására (») Okt 23, 2020
A nagykondin megvan a 320V körüli fesz?
Ezeken tényleg a FET és/vagy a meghajtó szokott kipurcanni.
Ha más a hiba, már nemigen éri meg nézegetni.
A trafó melletti kis zener is volt, amikor hibás lett.
(#) janigel hozzászólása Okt 23, 2020
Sziasztok!
Van egy ilyen monitorom.
A tápegység nem ad ki feszültséget. A 8 lábú IC-re ez van írva : 13843, alatta : D2126
A nagy 150µF/400V kondi feltöltve marad áramtalanítás után is, ebből gondolom hogy ezen az oldalon van a hiba.
A képeken látható FET ki lett cserélve, de így sincs kimeneti fesz.
Külső 12V/2A kacsolóüzemű tápról működik a monitor.
Nem találok semmilyen kapcsolási rajzot sehol sem.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2020
(#) Zimezum válasza mcg hozzászólására (») Aug 6, 2020
Köszi a rajzot (ennyi év távlatából...), de igazából a FET csere tippje segített, hogy laikusként fillérekből újraélesszem ma a Yakumo 900p monitorom.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
(#) gyeneratus94 hozzászólása Ápr 11, 2017
A Probléma megoldódott! Az extra hűtés segített! Köszönöm!
(#) gyeneratus94 válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 10, 2017
Amúgy az ilyeneknél normális, hogy így melegednek?? Mert gyárilag van rajta borda.
(#) gyeneratus94 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2017
Már neki áltam
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Ápr 10, 2017
Ragassz rá egy kis hűtőbordát szilikonragasztóval (Sziloplaszt).
Azon a környéken van egy ic. Az bitang forró. De amint egy kicsit ráfújok a hiba megszűnik.
Teljesen rossz helyen tapogatóztam... Rossz hejről halottam a hangot, most még egyszer megpróbáltam és letakargattam a paneleket. Onnan a hang és letakarásra is ott produkálta a hibát ahol a tápbol jövö kábelek csatlakoznak egy másik alapapra. Tehát a main bordra.
Következő: »»   1 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem