Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az jó kérdés, de úgy lenne logikus.
A hurok feketének van írva. Az a fekete/piros nem lehet inkább fekete/barna (fény bemenet)?
Köszi, ezen legalább vannak számozások nem csak színek.!
A csatlakozó 24 tűs de nem találok számozást. PC tápcsatlakozóhoz hasonlít, a számozás is eszerinti?...
Nem tudom, mi a neten fellelhető rajz, de ezt találtam a gépemen,
Sziasztok!
Mistral max2 lábkiosztása megvan valakinek? A neten fellelhető rajz nekem is megvan de képen láttam hogy az elektronika házán mintha volna lábkiosztás felsorolva, az enyém régi azon nincs, Konkréten ami nam egyértelmű: a biztonsági hurok melyik vezeték mert nincs színjelölés? Viszont van egy vezetékem (fekete/piros) ami nincs a képen, tehát még az is lehet hogy ez pont a hurok... Azon kívül több NARANCS, PIROS, FEKETE vezeték van... kérem segítségeteket!
Ránézésre testet meg nem kap sehol.
Tudod, hogy azonnal kapcsol rá, akkor mérd meg, hogy mit ad a kimenetén a mozgásérzékelő!
Bocs, a -12V természetesen test lenne.
A mozgásérzékelő egyik kivezetése egy diódán és egy ellenálláson keresztül van a pozitívra kötve.
Ezen a rajzon, még ha jó is, nem sok ember megy el. A mozgásérzékelő 3 pontja között nincs véletlenül test? A -12V az a 0V, vagyis test lenne? Vagy mihez képest -12V?
Kisípoltam. Update.
Idézet: Erre jó a műszer sípolós állásban. Ha bement, akkor vagy valamelyik IC lábra megy, vagy akár ki is jön onnan valahol.„Az IC alá bemegy négy csík, amit nem látok, hová megy.” Ha nem kell a nyitásérzékelő és az azonnal riaszt, akkor kösd arra a mozgásérzékelőt! Mit ad a kimenetén? Lehet, hogy mehet közvetlenül, vagy max meg kell egy tranzisztorral fordítani a jelet.
Már megint / még mindig sR5 riasztó.
Legjobb tudásom szerint lerajzoltam a nyákot. (De hogy ebből kapcsolási rajzot kreáljak, az nekem túl magas.) Kétoldalas, az egyiket pirossal, a másikat kékkel jelöltem. Az IC alá bemegy négy csík, amit nem látok, hová megy. Bekapcsolás után 30 másodperccel élesedik. A nyitásérzékelőre (elvileg) azonnal riaszt. A belső világításra x másodperc után riaszt. A mozgásérzékelőre kb. 10 másodperc után riaszt. Kérés: valaki tudna segíteni, melyik kondit vagy ellenállást kell változtatni, hogy a mozgásérzékelőre hamarabb reagáljon? Mellékkérés: a belső világítás és a nyitásérzékelőre nincs szükségem. Meg lehet-e (egyszerűen!!!) oldani, hogy tápfesz vagy test szakadásra is riasszon? ProfiCAD rajz is mellékelve.
Ezeket találtam CS1-hez.
Kód felejtés nem tudom mennyire jellemző,de távirányító elemet terhelve mérd meg,tehát rámérsz az elemre,majd megnyomod valamelyik gombját és nézed mennyit esik a feszültség.Ha pl 6V tápfesznél 5V-ra lemegy,érdemes új elemmel próbálni. Gyorsan beleolvastam,itt egy kicsit más,kikapcsolt állapotban 3x gyorsan gyújtás,működő távirányító 2.gomb megnyom,led villan,tanítandó 1.gomb megnyom 2x.
Szia,
Sajnos én már csak az utódját ismerem,ami már nem Orvel gyártmány. Ott egyszerű a tanítás,gyújtáson kell tápfeszültségre helyezni,nyomni a tanítandó távirányítókon (mindkettőn)bármelyik gombot és kész. Azt nem ajánlanám,hogy az akkusarut gyújtáson tedd fel,nem szerencsés. Látom nem okoz problémát a szétszedése,inkább a riasztó csatlakozóknál próbáld. Amit ismerek ott a piros-fekete a gyújtás vezeték. Egyébként 92-ben ez még nem sima fix kódos forrpontos(fólia vágós)kódolású? Szia!
Sziasztok,
új tag vagyok az oldalatokon és a segítségeteket kérem. Fórumot átböngészve sajnos nem találtam infót a problémámra. Régi autómban utólagosan beszerelt Piranha CS1 riasztó van 1992-ből, amihez vettem egy távirányítót, de nem tudom, hogyan lehet rátanítani. Angol oldalon levelezve csak a CS3-nál tudták leírni, hogy a fehér/piros vezetéket kell testelni a tanításhoz, de a riasztómba nincs bekötve fehér/piros vezeték. Két fekete két pines csatlakozóhoz viszont nincs csatlakoztatva semmilyen kábel. Van valakinek kapcsolási rajza vagy információja, hogyan tudnám párosítani a második távirányítót? Segítségeteket előre is köszönöm!
Tudna-e valaki segíteni sR-5 riasztó átalakításában?
Mozgásra, ajtónyitásra kb. 1 percig másodpercenként meghúz-elenged a relé, amire pl a kürtöt lehet kötni. Nekem az kellene, hogy addig az 1 percig legyen behúzva a relé, utána engedjen el. Ha valakinek lenne hozzá kapcsolási rajza, megköszönném. Ha meg segíteni tudna valaki, hogy lehet átalakítani, azért meg végtelenül hálás lennék. 30 éves jószág, ha a kétoldalas nyákot kellene visszarajzolnom, akkor inkább - ha fájó szívvel is, de elengedem.
Üdv, vettem egy piros villogó ledes ál riasztót.
Be is kötöttem ahogy kellett, az állandó +12v a rádió csatlakozótól hoztam el, ki is mértem, a gyújtás +12v pedig a szivargyújtóról vettem le. Az a probléma hogy ha nincs gyújtás az autón akkor is a szivargyújtón megvan a +12v a villogóval azonos ütemben pulzálva. Valaki találkozott ilyen jelenséggel? Esetleg tudja a megoldást? Egy 2007 Toyota yaris az alany.
Ha egyáltalán bekötötték.
Plusz mint írtam egy külső relét vezérel egy negatívos kimenettel. Bekapcsolt állapotban ad negatívot a relé egyik tekercs kivezetésére,a másik párhuzamos a blokkolni kívánt körrel. Ha jól emlékszem tán narancs vezeték megy a reléhez. Ha be van kötve,kösd ki a relét és állítsd vissza az elvágott gyári vezetéket. És akkor mindenkinek igaza lesz.
Írtam az említett cégnek, hátha ráismernek, bekötési rajz kellene, mert ha a veszvillogot le ki tudnank kötni mar jo lenne.
Idézet: „Lehúzod a csatlakozót..” Azzal csak azt éred el, hogy az autó sem lesz indítható. A riasztó indításgátló funkcióját is meg kell szüntetni. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Lehúzod a csatlakozót..
Értem,köszi! Riasztót én valahogy ki tudom iktatni?
Szia,
Ők forgalmazták emlekeim szerint:Bővebben: Link Az ajtónyitásra index villogtatás "normális" ezeknél a riasztóknál,azaz nem egészen... Szerintem egy kevésbé szakmai fordítás a jelenség oka. Egész egyszerűen a motortér kapcsolót kötteti a rajz az ajtóra. A kinyitott motortérnél villogtatni az indexeket sokkal logikusabb... Igen,a kisebb doboz egy utólagos központi zár elektronika, a nagyobb a riasztó,ezzel így nincs gond. Az indításgátló rész egy sima relé,(nem hazudok,láttam már így forgalmazó általi fordításban ![]() Az indításgyilkos relé. (Starter killer)
Sziasztok, Fabia 1 utólagos riasztó. Tudja valaki, hogy ennek mi a tipusa vagy száma ami alapján találok leírást? Semmi nincs ráírva. Ki szeretném vagy kötni a késöbbiekbe vagy állítani mert össze vissza működik, pl kinyitom ajtót felkapcsolja a vészvillogót. Illetve az egyik doboz vezérli a központi zárat a másik a riasztót? Nem mertem lehúzni nehogy az immo letiltson.
Valamelyik figyelmeztető jelzés lenne? A leírását kellene megnézni és kikapcsolni, ha lehet.
Esetleg rakhatsz egy 1xs-es késleltetőt a szirénára, addig néma...
Sziasztok.
Vettem egy delight 55076 riasztót. Lakásba szereltem fel, csak ajtónyitási riasztásra van bekötve. Működik is. Ha lezárom és ajtót nyitok, szirénázik. Oké. De ha kikapcsolom a riasztót és ajtót nyitok, kb fél percig kattog az indexvilágíttató reléje. Ezt még meg is szoknám. De ha ezután becsukom az ajtót, kb10mp múlva 3-at csipog a sziréna!! Ráadásul minden ajtó nyitás-csukás után. Ki lehet ezt valahogy iktatni? Segítsetek kérlek, mert a szomszédok már nem nagyon köszönnek. ,,
Sziasztok!
Hogy érdemes ultrahangos belső érzékelőt elhelyezni? 3 sorban vannak az ülések és a hátsó mozgásra nem jelez ha az első szélvédő jobb és bal oldalán van felül.
Vissza jött azzal hogy jó, nem nyúltak hozzá. Pedig valamit csak csináltak, mert rádugva a csatijaira rögtön nyöszörögni kezdett a riasztó szirénája. Viszont baromi halkan. Aztán szétszedtem a hangszórót és tele volt vízzel! Most szárítom ki. Nem is értem hogy lehet olyan szirénát csinálni ilyen célra, amiben a pára így le tud csapódni belül.
Szóval úgy néz ki működik. Köszönöm a segítséget.
Na ma postára adtam a forgalmazónak, küzdjenek meg ők vele. Azt mondták hogy mennie kellene és másik riasztó típust nem is tudnak ajánlani ehhez a kocsihoz.
Igen én is néztem és a kocsi kapcsolási rajzán is az.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szóval úgy néz ki működik. Köszönöm a segítséget.