Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 18
(#) Bubu54 válasza Bubu54 hozzászólására (») Dec 1, 2023
Meg érkezett ma az új IC kicseréltem és működik a kapcsolás, IC volt a ludas, valami lelte.

Köszönöm szépen a segítségeteket.
(#) Bubu54 válasza proba hozzászólására (») Nov 28, 2023
Szia,

Megmértem multiméterrel és az IC 16-os és 10-es lába kapja meg a + tápfeszültséget, úgy ahogy a kapcsolási rajzon és a videón is szerepel.
(#) Bubu54 válasza proba hozzászólására (») Nov 28, 2023
Az IC pontos típusa ez Bővebben: Link

Most nincs mellettem a panel, de estére meg tudom mondani illetve meg tudom mérni. De emlékeim szerint be van kötve.
(#) proba válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 28, 2023
Még két hülye kérdés, Az IC típusa különös tekintettel a számok közötti betűkre egyezik? Az IC + tápfeszültsége be van kötve? ( ne rutinból válaszolj, ohm mérő a bizonyíték telep sarka, IC 1X lába )
(#) Bubu54 válasza proli007 hozzászólására (») Nov 26, 2023
Bocsi, igen igy működik a pozitív ág.
(#) proli007 válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 26, 2023
Csak azt nem írtad, hogy a pozitív ágon, rendesen sorba fel is gyulladnak és utána sorba el is alszanak? Mert ez működés/hibafelderítés szempontjából fontos..
(#) Bubu54 válasza proba hozzászólására (») Nov 26, 2023
Igen azt próbáltam, és ugy jól működnek. Fut a feny de csak a pozitív ágon, a negatív ágon nem megy ha Ic-rol próbálom.
(#) proba válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 26, 2023
Amit proli007 írt azt próbáld ki, leveszed az IC-ről az egyik ledpáros lábát, és egy ellenállással pluszra, majd földre kötöd. Erre egyik, majd másik lednek világítani kell. A világító ledek rendesen működnek? "Fut" rajtuk a fény? Vagy csak világítanak?
(#) Bubu54 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2023
Probaltam másik tranyoval is, meg probaltam forditva is betenni, de sajnos ugyan az volt az eredmény.
(#) Bubu54 válasza proba hozzászólására (») Nov 26, 2023
Először 3.6V-rol próbáltam, majd 4.5V-rol az eredmeny ugyan az. Rendeltem közben egy új IC-t ha majd megerkezik kedden remélhetőleg akkor kicserelem es meglatjuk mi lesz majd.
(#) Bubu54 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2023
Szua, probaltam tranzisztort cserélni, de sajnos semmi.
(#) proba válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 25, 2023
Mennyi a tápfeszültség? Az IC pozitív és negatív ágban nem egyforma maradékfeszültséggel rendelkezik. Lehet pár tized volt tápfeszültség emelés segítene.
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 25, 2023
Én végignéztem, ott rendben van minden. A tranyó az utolsó shift regiszter kimenetét invertálja és vezeti vissza a bemenetre. Amúgy az OE a testen van, de a tri state mind a felső, mind az alsó meghajtót magasimpedanciába viszi. Akkor lehetne ilyesmi mutatványt csinálni, ha az OE bemenetet az utolsó regiszter kimenetére kötnénk. Mert amikor telítődne a regiszter sor H-ba menne és csak akkor kapcsolna vissza, ha mindegyik törlődőtt már.
(#) kaqkk válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 25, 2023
A tranzisztor melyik lábra csatlakozik ? Nem volt kedvem az egész videót végignézni .
(#) kaqkk válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 25, 2023
Szerintem az ic 13. lába nem kap vezérlést , az 595 tristate kimenetű vagy + vagy - a kimeneti jel a 13 láb állapotától függően .
(#) Bubu54 válasza proli007 hozzászólására (») Nov 25, 2023
Na végig zongoraztam és jól vannak bekötve a LED-ek, 1 volt fordítva, de igy is változatlan a helyzet. Rendeltem egy uj IC-t már csak ez van ami rossz lehet.
Igen mind egyforma fehér. Most azt is kipróbáltam, hogy a ledek polaritását felcseréltem, így csak 1db led villogott. Szerzek egy másik IC-t és majd kicserélem, hátha. Meg megcsinálom azt amit mondtál.
(#) proli007 válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 25, 2023
Sok ötletem nincs. Maximum, hogy az egyik Led vezetéket leveszed az Ic kimenetről, és pld. egy 47..220 ohm sorba kötésével, ráteszed a plusz tápra, majd a mínusz tápra. Ekkor hol az egyik, hol a másik Led-nek kell világítani. Egyébként az Ic is ezt teszi.. Led-ek egyébként egyformák és fehérek?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2023

Led-Teszt.png

Első inditaskor egy merültebb elemről próbáltam amiben 3,6V volt. Igen láttam és a videó szerint van megepitve.
(#) proli007 válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 25, 2023
A perverz a kapcsolásban (mint sok esetben) hogy nem használ áramkorlátozó ellenállást. A fehér Led 2,5V esetén már nyitva van. Nem tudom mekkora tápról járattad, de egy Liion cellával 4V-nál kisebb feszültség van. 5V esetén, már probléma lehet. De az elég valószínűtlen hogy egy Ic kimeneti fokozat felső meghajtó tagja tönkremegy, az alsó meg ép marad és működik a chip.
Azt megfigyelted 3:11-nél, hogy a + és - oldalon fordítva van a Led-ek katódja?
(#) Bubu54 válasza proli007 hozzászólására (») Nov 24, 2023
Helló,

Még egyszer át néztem a panelt, és minden jól van kötve. Most már arra gyanakszom, hogy az IC rossz.
(#) kaqkk válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 24, 2023
Készülőben van egy új óra , WS2812 RGB ledekel
(#) proli007 válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 24, 2023
Hello! Szerintem inkább nem kötötted be a Led-ek negatívját (katód) a GND-re, vagy fordítva vannak a Led-ek berakva.
(#) Bubu54 hozzászólása Nov 24, 2023
Sziasztok,

Megépítettem a következő LED Chaser áramkört:
Bővebben: Link

De sajnos csak a LED-ek pozitív ága működik.

Mi lehet a gond? Lehet az IC nem működik megfelelően?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) papa1 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 17, 2018
Köszi!
Valószínűleg meg fogom próbálni 4017-es ic-vel és a 14-es lábra egy nyomógombot teszek.
(#) nedudgi válasza papa1 hozzászólására (») Jan 17, 2018
Belenéztél már ebbe a topikba?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2018
(#) papa1 válasza wbt hozzászólására (») Jan 17, 2018
Köszi a választ.
Ez egy "közlekedési lámpa" lenne amit csinálni szeretnék. Tehát piros-sárga-zöld majd kikapcs és élőről kezdődne, ahogy a nyomógombot nyomagatnánk.
(#) proli007 válasza wbt hozzászólására (») Jan 16, 2018
Igen, GND. Azt anno lefelejtettem..
(#) wbt válasza proli007 hozzászólására (») Jan 16, 2018
Köszönöm, hogy megrajzoltad. (az ENA láb gondolom GND-n)
(#) proli007 válasza wbt hozzászólására (») Jan 16, 2018
Hello! És itt a rajz hozzá, wbt kiegészítésével kell módosítani..
Következő: »»   1 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem