Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 10
(#) kszabi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 15, 2015
Ez így jó lenne. Holnap felveszem a kapcsolatot a fejlesztővel.
Köszi Szabolcs
(#) nedudgi válasza kszabi hozzászólására (») Feb 15, 2015
A program egyből küldheti a koordinátákat egy soros (COM) portra is.
A PIC meg figyelembe veszi, vagy nem. Így mindenkinek kevesebb munkája lenne.
(#) kszabi hozzászólása Feb 15, 2015
A realterm progival COM3-ként látom a bluetooth-t. Így van adatforgalom 9600/8/1/N beállítással.
A txt file szerepe az hogy egy planetárium program fejlesztője kiegészítené a progiját annyival hogy
a kiválasztott objektom kordinátáit kiirja egy txt-be.
Ezt szeretném kiküldeni PIC felé ami egy távcsövet vezérel. Így nem kell a távcső vezérlőjében adatbázis kiépítésével vesződni. Persze az is megoldás lehet ha mindig rányomok a realtermben
a send gombra.
(#) nedudgi válasza kszabi hozzászólására (») Feb 15, 2015
Legegyszerűbb megoldás, ha az a szoftver a soros porton kiküldi a szöveget, és soronként kiírja a fájlba. A bejövő adatok esetén szintén akkor írja a fájlba a bejött karaktereket, ha a soros vonalon sorvége karakter jött. ( A soros port helyett olvass COMxxx portot, ami társítva van a BT modullal.)
Nem értem a szövegfájlok szerepét ebben a felállásban.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) kszabi hozzászólása Feb 15, 2015
Sziastok!
Vettem egy hc-06 modult. PC<->PIC közt szeretnék karaktereket küldeni.
jelenleg ott tart a tesztelés hogy kapott tápot, rx tx lábak összekötve.
Realterm programmal tudok adatokat küldeni és vissza is jön.
Txt file-ba irt karaktereket is kiküld és egy másik file-ba a vett adatot el is lehet tároltatni gombnyomásra.
A kérdésem az lenne hogy az megoldható lenne hogy ha egy szoftver adatokat tesz le egy txt-be akkor az külön beavatkozás nélkül kimenjen a bluetoothon, és ha adat jön a pic felöl akkor azzal
felülirjon egy másik txt-t, valahány db vagy egy záró karakter után?
Köszi Szabolcs
(#) kisherceg79 válasza vassen hozzászólására (») Dec 1, 2014
Szia
Én Bt modul és androidos telefon projectbe vagyok benne, nagyrész működik is az egész már. Annyi csak hogy nem pic-el csinálom hanem arduinoval mert az nekem könnyebb.
Ha érdekel szívesen megmutatom.
(#) nedudgi válasza vappa hozzászólására (») Nov 30, 2014
Ha a laptop veszi az adatokat, akkor csak illesztésbeli probléma lehet, ha a PIC nem kap semmit. A HC-05/06 modulok mindkét irányban (oda-vissza) működnek.
(#) vappa hozzászólása Nov 30, 2014
Sziasztok!
Egy HC-06 Bluetooth modult tesztelek PIC-kel. Minden remekül működik, van kapcsolat a laptoppal, veszi az adatokat, amiket a PIC-kel küldök a Bluetooth modulon keresztül stb.
Szeretném megfordítani az adatforgalom irányát és a laptopról küldeni az adatokat (pl.karaktereket).

Abban kérek segítséget, hogy miként lehet a Hyperterminállal billentyűzetről bevitt adatokat (karakereket) elküldeni a PIC felé?
Erre valahogy nem jöttem rá.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Beles válasza vassen hozzászólására (») Jún 14, 2014
Szia!
Ebben a cikkben benne van az androidos megvalósítás. PIC oldalon meg nem nagy ördöngőség, csak UART-t modult kell lekezelned. Sajnos az oldalon nincs PIC-re, csak AVR-re cikk. Ha kell, tudok PIC-re példakódot adni.
(#) vassen hozzászólása Jún 11, 2014
sziasztok,
Kitudna segiteni valaki, egy példaprogrammal a kommunikáció megvalositására, aki használt már BTM112-es modult, és ősszekapcsolta Androidos készülékkel.
Mindkét oldal érdekelne(mikrokonroller(PIC) és Android is)
Elöre is köszönöm
(#) nlorant hozzászólása Máj 23, 2014
Tudtok olyan Bluetooth modult amihez külső antenna csatlakoztatható 4.0 ás szabványú és 1 osztályú (100 Méteres hatótávú 20dBm ) ! Egy router soros portját szeretném Bluetooth kapcsolaton összekötni egy PIC32 mikrovezérlővel! Ezek a modulok tárolják a beállításokat vagy nem ? Tehát minden alkalommal el kell mondani neki hogy a neved pl:test vagy elég egyszer és utána mondjuk átkötőm a routerre és a másik eszköz meg automatikusan mikor meglátja a test nevű eszközt csatlakozik hozzá és utána ugyan úgy használható a kapcsolat mint egy hagyományos soros port?
(#) AMD hozzászólása Márc 20, 2014
Sziasztok!
Van egy BTM-222 Bluetooth modulom. AT parancsokra semmit nem reagált. Észrevettem egy elkötést, a TX lába közvetlen a tápfeszültségen volt (3,3V). Nem tudom, hogy milyen a belvilága, ettől belehalhatott-e. Az USB TTL átalakítóval küldöm neki parancsot a Hercules programból, bluetooth-on keresztül elküldi. Fordítva nem. Semmi jel nincs a TX lábán. Úgy látom más is küzd ezekkel a modulokkal.
(#) Beles válasza kzozo hozzászólására (») Jan 3, 2014
Sajnos ez sem az oka, mert fél méterre van a két BT egymástól. Már kezdem feladni, és más megoldást keresni. Gondoltam arra is, hogy megpróbálom HID eszközként használni a bluetooth, mert az elvileg az gyors elérést tesz lehetővé. De a számítógépen sajnos valamiért nem hajlandó a program kapcsolódni, ha HID eszközként van konfigurálva az eszközöm. Egyébként RN-42 bluetoothom van, a chipcadnél vettem.
(#) kzozo válasza Beles hozzászólására (») Jan 3, 2014
Én akkor tapasztaltam hasonlót, amikor nagy volt a távolság a Bluetooth adaptert és a modul között. BTM-112-t használtam, és a max távolságot teszteltem. Kb 6-7 m-en még működött, de a válaszidő nagyon megnőtt, közel 0.5sec is volt.
(#) Beles válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 1, 2014
Nem, kipróbáltam, de semmi!
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
(#) nedudgi válasza Beles hozzászólására (») Jan 1, 2014
CR (0x0D) karakterrel lezárod a csomagot?
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Jan 1, 2014
Sziasztok!
Azóta megy a bluetooth kommunikáció, csak latency gondjaim akadtak! Írtam egy programot, hogy lemérjem, mennyi idő telik el a kikülött adat visszaérkezéséig. Tehát a bluetooth UART lábán összekötöttem az RX és TX lábakat. Kiküldök egy bytet-ot, 50-100ms közötti idő telik el, mire visszaérkezik. Sajna ez nagyon sok nekem. Nem tudom, hogy ez a bluetooth modul miatt van, vagy alapból minden bluetoothnál. Van valakinek valamilyen tapasztalata?
(#) pucuka válasza zenetom hozzászólására (») Okt 10, 2013
Ezek szerint ismer néhányat, amit az adatlapján felsorolt. Az eredeti Hayes féle standard AT protokolt biztos nem, nincs is rá szükség.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) zenetom válasza pucuka hozzászólására (») Okt 10, 2013
Lehet én értem félre, de: Bővebben: Link
Idézet:
„SPP AT Command sets”
(#) nedudgi válasza Beles hozzászólására (») Okt 10, 2013
Lehet, hogy ismer bizonyos AT parancsokat, de ez az adatlapból, felhasználási leírásból derül ki. Én olyant vennék, aminek meg tudom nézni az adatlapját.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) pucuka válasza Beles hozzászólására (») Okt 10, 2013
Szerintem a BT modul nem modem, vagy legalábbis a szó hagyományos értelmében véve nem. Az AT parancsokat nem ismeri.
(#) Beles hozzászólása Okt 10, 2013
Sziasztok!
Ha a bt modul tudja az SPP módot, az azt jelenti, hogy az AT parancsokat is ismeri? Vagy a kettő nem függ össze?
Konkrétan a chipcadnál néztem ki az RN42-t. Ezt szeretném PIC-el használni.
(#) nedudgi válasza kisherceg79 hozzászólására (») Jún 29, 2013
Nincs szükség a szintillesztésre, ha a BTM112 és a PIC közötti távolság nem több, mint pár méter. Mindenesetre a békesség kedvéért a PIC tápfeszültsége ne haladja meg a 3.6V-t.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) kisherceg79 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2013
Ha a BTM112-ővel akarom összekötni egy PIC-et nincs szükség szintillesztésre?
Minek a MAX232?
(#) kisherceg79 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2013
Köszönöm szépen a gyors és az én "szintemnek is érthető" választ
Akkor marad a PIC és ha jól gondolom akkor TTL színt átalakítóval (MAX232) és PIC-el fogok tudni vezérelni majd.
Köszönök mindent és szép hétvégét.
Átfutottam az adatlapját, nem tartalmaz utasításokat az I/O lábak állítására.
Ebben az esetben egy mikrokontrollerhez kell a modult kötni, és az a soros porton vett parancsokat értelmez, a saját lábaival azt csinál, amit akarsz. Ismerek olyan BT modulokat (például a HC-06), amiknek állítható néhány lába, de csak a soros porti interfészén keresztül, a rádiós oldalon kapott parancsokkal nem. A távirányításhoz tehát kell még egy mikrokontroller, a BT csak adatátviteli vonal...
(#) kisherceg79 hozzászólása Jún 29, 2013
Sziasztok
Teljesen 0 tudással vágtam bele (álmomba) távirányítós autó építését és telefonnal terveztem az irányítást.
Tudom ez a topik PIC-el való kapcsolatról szól de ha csak úgy tudom megoldani akkor abba az irányba megyek. Vagy 5ször átolvastam ezt a topicot és nagyon sok oldalt és köszönöm a tapasztalatokat, sokat segített eddig is.
A BTM112 modult egy Wixel wifi-s modullal és USB - SERIAL portos beállítással kötöttem össze.
Tökéletesen működik terminálon keresztül az AT parancsok.
Életem első programját, terminál programját is megírtam Visual Basic-re és működik.
A kérdésem az lenne, hogy tudok irányítani? Terminállal tudok valami paranccsal irányítani programozható lábat?
Vagy esetleg Visual Basic-be mi a parancs ha egy lábat ki-be szeretnék kapcsolni egy gombbal? És így most a Wixel-en vagy a BT modulon vezérlem a lábakat?
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdv. Kisherceg79
(#) proksa1 válasza proksa1 hozzászólására (») Jún 19, 2013
A PC az egy UM232R modullal kapcsolódik. (FT232 IC van benne)
(#) egonka92 válasza egonka92 hozzászólására (») Jún 19, 2013
Helló Mindenkinek!

Közben megoldottam a problémát, gondoltam, leírom, hátha valaki találkozik majd hasonlóval. A problémát megoldotta, hogy lecseréltem a "BlueSoleil"-t egy másik programra, a "Bluetooth Stack for Windows by Toshiba" nevű programra. Elsőre megtalálta a modult, kapcsolódott, használható lett.
Köszönöm a fórumban leírt információkat, sokat segítettek az építés során!

Üdv: Egon
Következő: »»   1 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem