Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi de már megoldódott .Ez egy sima M24c128 as volt ,meg írható bármelyik soros programozóval
Ahogy elnézem nagy esélyed van rá, hogy tudod írni/olvasni PICKit2-vel is.
Hogy érted azt, hogy nem megy? Kellene bővebb info. Ha egy bájtot tudsz írni, akkor a többit is tudni kellene, csak a címbitek változnak. Jobb lene laponként írni de ettől perpillanat tekintsünk el.
Szia. Van egy 24c32 eeprom fel kell programozni.
0000-0FF 100--1FF 200--2FF 300--5FF 600--8FF 900--BFF C00--CFF D00--FFF Ezeket cím tartományokat adta meg a szerző. 100 hex-ig megy. Utána FF-k vannak a 101 hex már nem tudom írni. Tudtok ebben segíteni.
Sziasztok. Egy mosógép elektronikában találtam ezt az 41288wp eepromot,eddig ezekben az elektronikákba 24c32 volt. Ezt a 41288wp tudom irni a PIic kit 2 vel. köszönöm
Sziasztok!
Vettem 5db Atmel 28C16 eepromot. Igazából csak három kell, de 5 volt egy csomagban. Még szerencse, mert 3-4 írás után kettő már nem is volt írható rendesen. Egyiknek a fele teljesen írhatatlan, másikban 2-3 bit. Ez normális szerintetek, hogy ilyen keveset bírnak? Vagy valami vacakot fogtam ki? Esetleg léteznek trükkök a "javításra" ? Még legalább egyszer jó lenne őket felülírni a végleges kóddal A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
Köszönöm, így működik.
![]() ![]() A felhúzó ellenállás maradt el.
Azt a címet add neki, amin a pickit2.pgn képen a levágott checkbox -ok meghatároznak. Mivel feltételezhető, hogy az egyik sincs kipipálva, kösd az A2, A1, A0 lábakat földre. Az AUX lábat a Vdd -re húzó ellenállásról ne feledkezz meg.
A0, A1 és A2 lábak nem lebeghetnek, vagy GND-re vagy VCC-re kell húzni őket és eszerint beállítani a PICKit2-t is. SDA lábra kell felhúzóellenállás, 4,7 - 2,2 kOhm. A képeden lévő hibaüzenet csak annyit jelent, hogy rákattintottál a "Blank Check" gombra, a PICKit2 kiolvasta a tartalmat és szerinte az EEPROM nem üres.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Sziasztok,
LC24LC256-os EEprom-ba szeretnék egy meglévő programot (.hex)-et tölteni, PICkit2-őn keresztül, de sehogy sem akar összejönni. A PICkit2 readme fájl-ban megtaláltam a pinout-ot a programozáshoz, amit elvileg jól is csináltam, de állandóan azt a hibaüzenetet dobja ki a PIC kit hogy 000-ás az EEprom címe. Olvastam az eprom adatlapjában hogy az első 3 lábbal lehet beállítani neki valamilyen címet, de milyen címet adjak neki? Csatolok 2 képet a problémáról. Előre is köszönöm! Üdv, aderka
Üdv. 24c04, (24lc04?)
Lényeg az, hogy a 24x04es eepromok között mi a különbség? Van olyan, amibe nem lehet használni a WPt? Vagy mindegyik 24x04es eepromban van ilyen írás védő funkció? Van egy autó ECU, immibilizert kell deaktivalni. Beirom a jó programot, megy egy pár nap, aztán nem működik. Nézem az eepromot, az ECU átirta. Na mondom visszaégetem azt ami ment, és a 7es lábát összekötöm a 8assal. Az autó igy még csak be se indult.. Állítólag csak a 24LC04esen van ilyen funkció?
Nem, itt az a lényeg, hogy másolás elleni védelem kell, úgy hogy a pic tartalmát nem én írom be.
Szóval ez mint hardver azonosító működne. Azt hiszem az lesz, hogy teszek egy 12Fxx piket eeprom helyett az majd azonosít, és véd is.
A PIC -en belüli adat eeprom -mal nem lehetne megoldani?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Mit értessz védelem alatt?
Mindaddig amíg a PIC tudja olvasni addig más is fogja. Titkosítsd el a memóriában tárolt tartalmat úgy, hogy a kulcs per panel egyedi legyen és a PIC-en belül legyen védve tárolva (belső EEPROMban pld. és azt lezárva).
Akkor úgy teszem fel a kérdést, van olyan 8 lábú eeprom amit lehet védeni ?
A 24Cxx -eket sehogyan sem lehet kiolvasás ellen védeni.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Szia !
Irok egy programot aminek fontos adatai a PIC mellett egy 24Cxx eepropmba vannak. Kérdés az lenne, hogy ezt az eepromot hogyan lehet másolás ellen védeni ?
Sziasztok
PK2-vel próbálok eepromot írni, létezik olyan, hogy kitörölni ki tudom, de írni már nem tud? Üdv
Már sikerült megoldanom külső táp kellett neki.
Építettem egy LPT portos írót nem tudom mi baja lehet kipróbáltam sokféle képen de valami nem jó ha nincs benne az IC vagy nincs bedugva az égető akkor F-eket olvas gondolom ugye az ürest jelent viszont ha benne van az IC akkor 0-at olvas ki ebből gondolom, hogy valamilyen módon csak komunikál az IC-el. Ha megpróbálom írni akkor elkezdi írni és a végén amikor vissza olvassa megint 0-kat olvas ki és ugye azt írja, hogy nincs tápellátás az IC felé bár a led világít benne ebből gondolom, hogy kap táp feszültséget lehetséges, hogy az IC nem lenne jó?
Ezt az égetőt használom nem tudom működő képes e: http://underc0de.superbit.ro/p93cx6/ http://www.dl7awl.de/ee93.htm
Az utókor számára rögzítem a megoldást:
egyszerű változat: az interruptot nem szabad engedélyezni, így megoldódik a probléma
Sziasztok!
pic16f887 belső EEprom írás problémám van, mikroC nyelven. A csatolt "eeprom_unionnal.c" kíválóan működik. Ugyanez a kódrészlet egy komplexebb progamban nem működik. A nagyobb program külső impulzusra hőmérsékleteket mér és hőfogyasztást számol,majd LCD-n megjeleníti. Szeretném EEpromba menteni a hőfogyasztás értékeit, egy long és egy integer változót, hogy áramkimaradás esetén se felejtse el, hol tartott. Sajnos nem stimmel a beírás, a csatolt kódrészlet csak az első bájtot írja be sikeresen, utána a többi bájt marad FF. Nagyon sokféle dolgot kipróbáltam már, de nem megy. Van valakinek ezzel tapasztalata? köszi laz :rinya:
Szia!
- A 93C86C beállíthatóan byte(8 bites)/word(16 bites) szervezésű memória. Az ORG lábon levő szinttől függ a szervezése: ORG=0 esetén 8 bites, ORG=1 esetén 16 bites. Az egyes gyártók különböző tokozású (a típusszám végén levő betü : a ill w) példányai különböző lábkiosztásúak. A gyártótól az adatlapot letöltve ellenőrizni kell a két típus lábkiosztását.
Sziasztok. Egy 93c86an eepromot szeretnék átmenteni,egy másikba . A probléma,hogy Pic kit2-vel,ki olvasva ellenőrzéskor állandóan hibát ir ki .Az eeprom jó,mert az adott készülékbe rendesen működik.Esetleg valami ötlet, hogy, mi lehet a gond.Egyébként 93c86wp tip.rendesen ir-olvas.Mi különbség a két eeprom között köszönöm szepi003
Igen, opelrol van szo! elment a regi muszerfal, es masikat bontottat akartam rakni bele, viszont a kilometerallast a regit akartam, de mikor megcsereltem volna az epromokat az egyik kicsit meghallt, beletort a tokozasba. Eshat a masik muszerfal persze mas tipusu motort tartalmaott es most az alapjaratot is rosszul mutatja.gondolom az is ott volt traolvaszoval szivas! es nem tudom felprogramozni mert meg tartalmat azt talaltam volna uress ic-t is vettem de semmikepp sem sikerul beleirnom semmit.szivas.Probalkoztam a 25-os szeriaval de ugy nem ismeri, merthat azis spi-os, dehat persze a hogy moricka elkepzelte sajnos nem jott be!
Szoval ha valaki tudna vagy ratalalna valami kis rajzra megkoszonnem.Udv.tibi
Egy nagy, keleti országban csinálnak dump-okat különböző óraállásnál és abból dekódolják mi , mikor változik. Nagyon sziszifuszi munka. Manapság meg senki nem hiszi el a kilométeróra állását, akkor sem ha valós. Így lassan ennek sem sok az értelme, max. , ha a céges autóval benzint akarsz "megtakarítani".
Néha (gyakran) vágyom egy olyan országra, ahol nincs ilyen !
Valószínűleg így van, nagy haszonért nagy befektetés kell
Van, ahol letölthető egy programozó szoftver, de az meg a szintén drága célhardver nélkül nem fog sokat érni.Elég sok fejtörést okoz az embernek, ha csak bináris állománya van, és el akar igazodni benne...
Nem csak a BMW használja, hanem pl. az Opel is. Kilométeróra adatait tárolja, annak az átírásához szükséges. A kiolvasott tartalmat módosítják, majd beírják egy üresbe vagy egy reset-elt régibe és így pörgetik vissza az órákat.
A HW nem egy nagy durranás, a hozzá adott szoftver, ami dekódolja a tartalmat , módosít és újrakódol, az a drága. Csak egy programozóval, ha nem tudod mit, hogyan kell módosítani nem sokra mész. Nem olcsó a programozó hozzá. persze nem az ára miatt, inkább a várható bevétel okán. ![]() -szerintem-
Az adatlapja szerint egy "mezei" SPI-buszos EEPROM, vagyis keress olyan eszközöket / programokat, amik PC-ről erre a kommunikációra képesek (segítség a keresésben). A kérdés inkább az lesz, hogyan értelmezed a memória tartalmát, amennyiben erre is szükséged volna, cél (BMW-s, ha jól láttam)-eszköz nélkül.
Segitseget kernek egy M35080 tipusu eeprom programozsi lehetosegerol.nem talalok ra a neten semmi megepitheto programozot csak valami borsos kulfoldi programozo keszulekeket , de ez elvileg ugyancsak valami spi-buszos eeprom.Ha valaki tudna nekem segitseget felvilagositast adni nagyon megkoszonnem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Van, ahol