Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 384
(#) HA5AWS hozzászólása Máj 29, 2026

Philips AM354

Sziasztok!
Keresem a kazettás magnó kapcsolási rajzát. A google nem volt a barátom. Gyakran használták adatmagnónak Spectrumhoz. Sikerült a mechanikai baját orvosolni, de jelenleg nem szól. A végfoka megy de nem játszik le.
Köszönöm: Gábor
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2026
(#) zamatőr válasza Longa György hozzászólására (») Máj 24, 2026
Üdv!
Innen is letöltheted:Bővebben: Link
Ez is érdekelhet:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2026
(#) Longa György hozzászólása Máj 24, 2026

Echolette m 150 kapcsolási rajz keresése

ECHOLETTE M 150 keverőerősítő kapcsolási rajzát keresem.Esetleg a service manuálját. Ha valaki tud segítsen, kérem szépen.
(#) PDM válasza NGY hozzászólására (») Máj 12, 2026
Köszönöm szépen.
PDM
(Szépen épülök lefelé.
(#) NGY válasza PDM hozzászólására (») Máj 12, 2026
Idézet:
„CASIO fx-115s”

Kereső első találat, azon belül letöltés. És csatolva.

Szükség esetén fordítás képernyőmentésről, példa:
(#) PDM hozzászólása Máj 11, 2026

kalkulátor haszn.utasítás

Keresem az
"APF SC-31" ill. a CASIO fx-115s" kalkulátorok használati útmutatóját.
(#) Gobe54 válasza endrusz hozzászólására (») Ápr 28, 2026
Hálásan köszönöm!
(#) Temela válasza Lamprologus hozzászólására (») Ápr 25, 2026
Valami megoldást majd választok, ha az idő is engedi a foglalkozást...
(#) endrusz válasza Gobe54 hozzászólására (») Ápr 23, 2026
Tessék.....
(#) Lamprologus válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Javasolt a D-s (lomha) kismegszakító vagy motorvédő használata villanymotorok esetén!

Szerintem, ha kicseréled a C16-os kismegaszakítót D16-ra, megoldódik a problémád!
(#) Gobe54 hozzászólása Ápr 21, 2026

Javítanám

Keresem az UFG-2 tip. lengyel GDO kapcsolási rajzát.
(#) kokozo válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Szia!
Csillag delta átkapcsoló?
(#) pont válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Egy másik villanymotort is sorba köthetsz, az indításra, utána rövidzár, lehet könnyebb találni, mint megfelelő teljesítményű ellenállást ilyen kis értékben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
(#) erbe válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Fűtőbetétek
Hasonló célra 10 kW-os motorhoz rendeltem 48V 3000W-osakat.
A bojlerbetétek ellenállása túl nagy. Még a 3000W-os is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
(#) mateatek válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Esetleg készíthetsz ilyen ellenállásokat kiselejtezett fűtőszálból. Villanybojler, vagy hasonló.
(#) Temela válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Megfontolom a kísérletet, köszi! (persze be kell szerezni valami combosakat...)
(#) Temela válasza Lamprologus hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Szereltem saját megszakítót, C16 (nem minden alkalommal old le), sima indítás és az eredeti sem volt csillag/delta...
(#) Bakman válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
3 db. 1.5 Ω-os ellenállás a fázisokkal sorbakötve, amelyeket indulás után két-három másodperccel egy mágneskapcsoló rövidre zár.

Egy 20-30 m-es három fázisú hosszabbító is segíthet. Utóbbit talán kölcsön is tudsz kérni, tesztelés céljából.
(#) lazsi válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Idézet:
„3F motor lányindítás 5.5kW”
Kiemelés tőlem...
(#) Lamprologus válasza Temela hozzászólására (») Ápr 21, 2026
Melyik biztosítékot veri le? Az óra előtti fő fiztosítékot, vagy a "sajátját"?
Ha utóbbi akkor az lomha vagy sima?
Csillag delta átkapcsolóval indítod a motort?
(#) Temela hozzászólása Ápr 21, 2026

3F motor lányindítás 5.5kW

Sziasztok!

Egyszerű kapcsolási rajzot keresek 3F 5.5kW motor lágy indításához. Esztergagépben van és gyakran leveri a kismegszakítót. Nem terveztek frekiváltót, mert fordulat szabályozásra nincs szükségem, a gép kuplungos csak induláskor van pillanatnyi nagyobb ellenállása (, mert eredetileg 11kW -os motor volt benne, de nekem nincs akkor power a hálózatomban csak 3x20 A - ezért raktam bele 5,5kw motort, persze induláskor ennek meg nem akkora nyomatéka...)
Köszönök minden segítséget!
(#) fikszes hozzászólása Márc 24, 2026

Kapcsolási rajz

Sziasztok!
Kenwood Kac-941. Autó erősítő kapcsolási rajzra lenne szükségem.
Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném.
(#) kadarist válasza david87 hozzászólására (») Márc 24, 2026
Szia!
Itt kattints a Download-ra.
(#) david87 hozzászólása Márc 24, 2026

Előfok

Sziasztok
Keresem Behringer MIC2200 service manualjat.
Csak fizetőst találtam rossz minősègben.
(#) kokozo válasza reloop hozzászólására (») Márc 21, 2026
Köszi!
(#) reloop válasza kokozo hozzászólására (») Márc 20, 2026
Ehhez a feladathoz az általad fellelt rajz megfelelő.
Az optocsatoló helyére közönséges antiparallel LED-ledek kerülnek. Eltérő színt választanék, vagy duo-LED-et. Nem baj az ha a DC hiba polaritását is megismerjük.
A kondinak ±4 V-ot kell elviselnie. Bipoláris helyett lehet soros 2x100 µF szembefordítva.
Ha elakadsz a javításban, az Erősítő mindig témában foglalkozhatunk a készülékkel.
(#) kokozo válasza reloop hozzászólására (») Márc 20, 2026
Szia! Hoztak egy hangfal gyilkos STR-DH590 erősítőt ami random hibákat csinál. Van hogy 2 napig semmi baja majd gondol egyet és kilövi randomban az egyik hangfalat. Gondolom valami kontakt hibája lehet és kiküldi a 60V-ot vagy bármennyit hangkimenetre vagy gerjedhet stb.. Van benne védelem ami elvileg figyeli az áramokat de lassú. Protect hibával le is tilt, de mire kifigyelném, újra semmi baja. Ezért lenne jó legalább az egyik lehetséges hibát kiszűrni. 2 napig nem akarom padló hangerőn járatni, ezért műterhelésre lenne kötve.
(#) reloop válasza kokozo hozzászólására (») Márc 20, 2026
Szia! Mi lenne az a küszöbfeszültség amit detektálni szeretnél? Jó lenne tudni mekkora áram, vagy feszültség kerül a műterhelésre és az milyen jelalakú. Mi okozhatja az egyenfeszültséget és mi a legnagyobb egyenfeszültség ami műterhelésen megjelenne?
Ha elárulod mire lesz használva a műterhelés, fentieket akár közösen is megállapíthatjuk.
(#) kokozo válasza kokozo hozzászólására (») Márc 20, 2026
Lacika 8 db 100W-os ellenállás 2x8 as csatlakozó hűtőbordán összekábelezve
lazsi A földfüggetlenség a fő probléma jól látod, és erre keresnék valami egyszerű megoldást. Közbe keresgéltem és nem tudom ez a megoldás mennyire lehet jó irány. lásd kép, vagy ez egyből felejtős.?
(#) lazsi válasza kokozo hozzászólására (») Márc 20, 2026
Minden egyes műterheléshez egy figyelő-áramkör, független tápfesz előállításával. Mivel valószínűleg nagyon kicsi lesz az áramfelvétele, így akár valami mini modul (mint amilyen mondjuk a hálózati kártyákon szokott lenni), vagy akár egytranzisztoros-trafós DC-DC konverter is megfelelő lehet. Persze az igazi az lenne, ha egy hálózati trafó, aminek külön-külön tekercse van (gondolom 8 db.).
Gondolom az a része megvan (vagy tudsz ilyet keresni), ami a DC-t figyeli, és csak a "földfüggetlenség" a kérdés lényege...
Következő: »»   1 / 384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem