Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum Philips AM354Sziasztok!Keresem a kazettás magnó kapcsolási rajzát. A google nem volt a barátom. Gyakran használták adatmagnónak Spectrumhoz. Sikerült a mechanikai baját orvosolni, de jelenleg nem szól. A végfoka megy de nem játszik le. Köszönöm: Gábor A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2026
Üdv!
Innen is letöltheted:Bővebben: Link Ez is érdekelhet: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2026
Echolette m 150 kapcsolási rajz kereséseECHOLETTE M 150 keverőerősítő kapcsolási rajzát keresem.Esetleg a service manuálját. Ha valaki tud segítsen, kérem szépen.Idézet: „CASIO fx-115s” Kereső első találat, azon belül letöltés. És csatolva. Szükség esetén fordítás képernyőmentésről, példa: kalkulátor haszn.utasításKeresem az"APF SC-31" ill. a CASIO fx-115s" kalkulátorok használati útmutatóját.
Valami megoldást majd választok, ha az idő is engedi a foglalkozást...
Javasolt a D-s (lomha) kismegszakító vagy motorvédő használata villanymotorok esetén!
Szerintem, ha kicseréled a C16-os kismegaszakítót D16-ra, megoldódik a problémád!
Egy másik villanymotort is sorba köthetsz, az indításra, utána rövidzár, lehet könnyebb találni, mint megfelelő teljesítményű ellenállást ilyen kis értékben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
Fűtőbetétek
Hasonló célra 10 kW-os motorhoz rendeltem 48V 3000W-osakat. A bojlerbetétek ellenállása túl nagy. Még a 3000W-os is. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
Esetleg készíthetsz ilyen ellenállásokat kiselejtezett fűtőszálból. Villanybojler, vagy hasonló.
Megfontolom a kísérletet, köszi! (persze be kell szerezni valami combosakat...)
Szereltem saját megszakítót, C16 (nem minden alkalommal old le), sima indítás és az eredeti sem volt csillag/delta...
3 db. 1.5 Ω-os ellenállás a fázisokkal sorbakötve, amelyeket indulás után két-három másodperccel egy mágneskapcsoló rövidre zár.
Egy 20-30 m-es három fázisú hosszabbító is segíthet. Utóbbit talán kölcsön is tudsz kérni, tesztelés céljából. Idézet: Kiemelés tőlem... „3F motor lányindítás 5.5kW”
Melyik biztosítékot veri le? Az óra előtti fő fiztosítékot, vagy a "sajátját"?
Ha utóbbi akkor az lomha vagy sima? Csillag delta átkapcsolóval indítod a motort? 3F motor lányindítás 5.5kWSziasztok!Egyszerű kapcsolási rajzot keresek 3F 5.5kW motor lágy indításához. Esztergagépben van és gyakran leveri a kismegszakítót. Nem terveztek frekiváltót, mert fordulat szabályozásra nincs szükségem, a gép kuplungos csak induláskor van pillanatnyi nagyobb ellenállása (, mert eredetileg 11kW -os motor volt benne, de nekem nincs akkor power a hálózatomban csak 3x20 A - ezért raktam bele 5,5kw motort, persze induláskor ennek meg nem akkora nyomatéka...) Köszönök minden segítséget! Kapcsolási rajzSziasztok!Kenwood Kac-941. Autó erősítő kapcsolási rajzra lenne szükségem. Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném. ElőfokSziasztokKeresem Behringer MIC2200 service manualjat. Csak fizetőst találtam rossz minősègben.
Ehhez a feladathoz az általad fellelt rajz megfelelő.
Az optocsatoló helyére közönséges antiparallel LED-ledek kerülnek. Eltérő színt választanék, vagy duo-LED-et. Nem baj az ha a DC hiba polaritását is megismerjük. A kondinak ±4 V-ot kell elviselnie. Bipoláris helyett lehet soros 2x100 µF szembefordítva. Ha elakadsz a javításban, az Erősítő mindig témában foglalkozhatunk a készülékkel.
Szia! Hoztak egy hangfal gyilkos STR-DH590 erősítőt ami random hibákat csinál. Van hogy 2 napig semmi baja majd gondol egyet és kilövi randomban az egyik hangfalat. Gondolom valami kontakt hibája lehet és kiküldi a 60V-ot vagy bármennyit hangkimenetre vagy gerjedhet stb.. Van benne védelem ami elvileg figyeli az áramokat de lassú. Protect hibával le is tilt, de mire kifigyelném, újra semmi baja. Ezért lenne jó legalább az egyik lehetséges hibát kiszűrni. 2 napig nem akarom padló hangerőn járatni, ezért műterhelésre lenne kötve.
Szia! Mi lenne az a küszöbfeszültség amit detektálni szeretnél? Jó lenne tudni mekkora áram, vagy feszültség kerül a műterhelésre és az milyen jelalakú. Mi okozhatja az egyenfeszültséget és mi a legnagyobb egyenfeszültség ami műterhelésen megjelenne?
Ha elárulod mire lesz használva a műterhelés, fentieket akár közösen is megállapíthatjuk.
Lacika 8 db 100W-os ellenállás 2x8 as csatlakozó hűtőbordán összekábelezve
lazsi A földfüggetlenség a fő probléma jól látod, és erre keresnék valami egyszerű megoldást. Közbe keresgéltem és nem tudom ez a megoldás mennyire lehet jó irány. lásd kép, vagy ez egyből felejtős.?
Minden egyes műterheléshez egy figyelő-áramkör, független tápfesz előállításával. Mivel valószínűleg nagyon kicsi lesz az áramfelvétele, így akár valami mini modul (mint amilyen mondjuk a hálózati kártyákon szokott lenni), vagy akár egytranzisztoros-trafós DC-DC konverter is megfelelő lehet. Persze az igazi az lenne, ha egy hálózati trafó, aminek külön-külön tekercse van (gondolom 8 db.).
Gondolom az a része megvan (vagy tudsz ilyet keresni), ami a DC-t figyeli, és csak a "földfüggetlenség" a kérdés lényege... |
Bejelentkezés
Hirdetés |