Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 24
(#) wbt hozzászólása Márc 21, 2024
Sziasztok, csak kérdezem, ezekből a kínai kis 3-digites voltmérőkből van olyan, amelyik nem automata méréshatárváltós? Honnan ismerhető fel rendeléskor?
(#) orcika70 válasza kuner hozzászólására (») Márc 21, 2024
Ez egy cseh oldalról származik, az ic elég borsos áron kapható. Majd eldöntöd érdemesnek találod megvalósítani, vagy marad valamilyen kinai kütyü beszerzése.Bővebben: Link
(#) proli007 válasza uniman hozzászólására (») Márc 21, 2024
A feszültség neméről nem is beszélve..
(#) uniman válasza kuner hozzászólására (») Márc 21, 2024
Az efféle "műszer" Kínából készen beszerezhető...igaz kicsik a LED kijezőjük.
A talált LCD-s rajzot nem mutattad, így nem tudni 1 átkapcsolható, vagy a 3 paraméter egyszerre mutató műszert szeretnél...meg melyik IC-vel?
(Ugyebár ismerjük a 7106-os LED-es megfeleőjét...vagy nem?)
(#) kuner hozzászólása Márc 21, 2024
Szevasztok!
Olyan műszert építettetek már, ami mér feszültséget, áramot, teljesítményt?
Én most építenék, de a neten nem találok ilyen rajzot 7szegmenses led kijelzőkhöz... lcd-hez persze akad bőven...

Valakinek esetleg valami forrása nem lenne?
(#) pisti89 hozzászólása Dec 31, 2019
Köszönöm mindkettőtöknek.
A napokban feláldozom 1et, csak a teszt miatt, aztán rendelek másik szettet.
BUÉK
(#) pinyó39 válasza pisti89 hozzászólására (») Dec 31, 2019
A legelső kínai darabok SMD 7107el készültek, ezek a újabbak már sajnos nem, a régieket simán át lehetett építgetni.
(#) vision61 válasza pisti89 hozzászólására (») Dec 31, 2019
Ott van a jobb felső sarokban a stabilizátor. Én levettem a panelről, ahová a kimenete csatlakozott, arra a pontra kötöttem +5 V-ot, ami kell a kontrollernek és a kijelzőnek. Így lett beépítve, mást nem módosítottam, 0-50 V-ig mér.
(#) pisti89 válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 31, 2019
Köszönöm
Akkor inkább rendelek másikat
(ezeket majd elhasználom másra)
(#) pisti89 válasza vision61 hozzászólására (») Dec 31, 2019
Igen, erre én is gondoltam, hogy adok neki külön 5 vagy 12V-ot
(#) vision61 válasza pisti89 hozzászólására (») Dec 31, 2019
Lehet, DE ennél a saját tápját is a mérendő feszültség adja, szét kell választani.
A stabilizátor nem fog a bemenetén elviselni 60 V-ot, külön táp kell hozzá.
(#) Hp41C válasza pisti89 hozzászólására (») Dec 31, 2019
Ezekben STM8103 mikrokontroller van. A méréshatás váltásához a bemeneti osztót és (sajnos) a kontroller programját is meg kell változtatni.
(#) pisti89 hozzászólása Dec 31, 2019
Kis kínai panelméter
2,5-30V-ig mér
Úgy látom az IC típus le van csiszolva.
Valaki játszott már ennek átalakításával?
0-60V lenne a cél.
Tudnék olyat is rendelni, de ebből korábban egy másik projekt miatt berendeltem 20db-ot kedvezményes áron, és ha lehet ezeket is felhasználnám.
Ötleteket várok.
7107 vagy valami hasonló az alapjuk?
(#) (Felhasználó 122012) válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 25, 2019
És akkor ezzel mit is kezdjünk ...
(#) ktamas66 hozzászólása Máj 25, 2019
Kérésre felteszem a MAX1499 nyáktervét, kapcsolási rajzom nincs. Az alkatrészek értékeit fejből írtam be, de így felel meg az ajánlásnak.
(#) proli007 válasza vargaf hozzászólására (») Szept 3, 2017
Hello! Nem.. A referencia 100mV, a méréshatár a 200mV. (Pontosabban +-199,9mV)
(#) vargaf válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Szept 3, 2017
A referencia nem 100 mV, hanem 200 mV az adatlapja szerint.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
(#) (Felhasználó 122012) válasza goreny hozzászólására (») Szept 3, 2017
A második hozzászólásomat olvasd át, ahol csatoltam a tápot ... 4 bekezdés: az első hozzászólásomban nem volt ez leírva, hogy külön táp ... másodiknál már külön tápról nyilatkoztam.
"- a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png)"
amúgy köszi a segítséget, de Te is olvasgass a sorok között...
(#) goreny válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Szept 3, 2017
Így kezdted: " 5V stabil bemeneti feszültségnél 4,2V÷6V között ingadozik, a bemeneti feszültség folyamatosan digitális multiméterrel mérve állandó, 5,02V stabil feszültség van, és nem változik."
A többit már leirtam, olvasgass.
Mint fentebb írtam - "a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png)" , mihelyt külön tápot kaptak a kijelzők, mérés során már nincs ingadozás.
Most már csak a "0"-t kellene beállítanom - 100mV referenciát!
Emlékeim szerint 100mV referenciát kellene beállítani, de ez az ugrálást nem befolyásolja, csak a kijelzett értéket. Megnézném még a 7107-hez kapcsolt alkatrészeket, különös tekintettel a kondikra (Int, A/Z, Cref).
Ha mindent rendben levőnek találsz, akkor átnézném az ic adatlapját, abból is sok mindenre fény derülhet, de a neten van sok kapcs rajz, azokat is átnézném, hogy egy egy érték nem más e ehhez képest. Pl. nekem az osc kör értékei is furcsák.
Szia!

- panel tisztítva a gyantától,
- a referencia hogy lesz még stabilabb a +5V-ból, amely a 7805-től kapja szintén a tápot,
- tápszűrési probléma nincs,
- a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png),
- trafó rendben, PSU kimeneti fesz-k: +5,04V, -5,09V és+5,06V
- bemenet rövidre zárva és 00.1 értéket mutat, nem tudom nullára beállítani - 1k-s és a 22k-s a ref.körben megfelelő? nem kell esetleg változtatni? 170mV-ál nem tudom lejjebb vinni,

PSU.png

Ha összezárod a bemeneti pontokat, akkor beáll nullára?
- az ic nem szereti a gyantamaradványos forrasztásokat a lábai közt
- valamelyik kondinak (talán az auto zero-nak) megfelelő anyagúnak kell lennie (kerámia talán)
- hosszú a bemeneti vezetéked és összeszed valami zavart
- esetleg tápszűrési probléma (nem kell százezer mikro a 7x05 kimenetére, viszont kell a 100n, akár a 7107-hez közel is). Az 1000µF nagyon sok a 7805 kimenetén, rontja a stabilitást.
- ha a referenciát a +5V-ból állítod elő, annak stabilnak kell lennie, mert onnan kapják a kijelzők is a tápot, ami alaposan megrángathatja a tápot, akár a beépített dióda+kondi ellenére is
- megfelelő terhelhetőségű trafó (hagyományos) használata.
(#) (Felhasználó 122012) hozzászólása Szept 2, 2017
Sziasztok!
Megépítettem az Alkotó-s átrajzolatú 3,5 digites fesz-mérőt.
Um=200V bemeneti osztóval.(Rx1=100R, Rx2a=100k)
0V bemenetnél 0,1V-ot mutat, 5V stabil bemeneti feszültségnél 4,2V÷6V között ingadozik, a bemeneti feszültség folyamatosan digitális multiméterrel mérve állandó, 5,02V stabil feszültség van, és nem változik.
A szerkezet tápellátása 7805 és 7905 stab. IC-el van megoldva, feszültségük rendben.
A fentiekben leírtak szerint így nem tudom beállítani, beszabályozni. ICL7107 IC-t is cseréltem, jelenség ugyanaz. Mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2017
(#) sector99 hozzászólása Júl 19, 2016
Sziasztok !

Van egy pontosan ilyen panelmérőm. Az a gond vele, hogy 3 A átfolyó áramnál kb 60 mV-os értéket mutat. Az IR trimmer tekerésével a mutatott érték nem változik. A söntön kb 120 mV feszültség van a fenti terhelésnél, ami szinte egy- az egyben megjelenik a mérő csip 15-ös lábán. Mi lehet a hiba ? Hogy lehetne "megjavítani" vagy kiegészíteni, hogy reális áramértéket mutasson ?
(#) Kovidivi válasza szabi95 hozzászólására (») Jún 21, 2016
Ez a projekt szerintem kicsit gagyi: írja, hogy a mérés nem lineáris, mert az LCD lába beterheli az osztót, plusz ha beprogramoztad, ki kell kapcsolnod a reset lábat, tehát nem.tudod soha többet újraprogramozni az AVR-t. Kényszermegoldás egy 8 lábú AVR-el ilyen feladatot megoldani, én nem fogadnám el ezeket a hátrányokat.
(#) vargaf válasza szabi95 hozzászólására (») Jún 21, 2016
Nem, az ATTINY13-nak nincs elég lába a LED-ek meghajtásához. 7 szegmens láb és digitenként +1-1 láb kell. Más program is kell.
(#) szabi95 hozzászólása Jún 21, 2016
Üdv!
EZT a kapcsolást át lehet alakítani hogy közös anódos 7 szegmenses kijelzővel működjön?
(#) elactrofan válasza SilwerGiraffe hozzászólására (») Máj 6, 2016
Pl arduino megfelelő előtét kialakítással.
(#) SilwerGiraffe hozzászólása Máj 6, 2016
sziasztok!

nemrég regeltem ide, mivel egy stabil voltmérő kapcsolást keresnék AC oldalra, kb 4 digit erejéig, 0-30V értékeke között (de ha ennél többet is lehetne az sem gond, esetleg 230V). de még nem sikerült találnom.
akinek akad valami ötlete, szívesen venném ha segítene.
köszi.
Következő: »»   1 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem