Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok, csak kérdezem, ezekből a kínai kis 3-digites voltmérőkből van olyan, amelyik nem automata méréshatárváltós? Honnan ismerhető fel rendeléskor?
Ez egy cseh oldalról származik, az ic elég borsos áron kapható. Majd eldöntöd érdemesnek találod megvalósítani, vagy marad valamilyen kinai kütyü beszerzése.Bővebben: Link
Az efféle "műszer" Kínából készen beszerezhető...igaz kicsik a LED kijezőjük.
A talált LCD-s rajzot nem mutattad, így nem tudni 1 átkapcsolható, vagy a 3 paraméter egyszerre mutató műszert szeretnél...meg melyik IC-vel? (Ugyebár ismerjük a 7106-os LED-es megfeleőjét...vagy nem?)
Szevasztok!
Olyan műszert építettetek már, ami mér feszültséget, áramot, teljesítményt? Én most építenék, de a neten nem találok ilyen rajzot 7szegmenses led kijelzőkhöz... lcd-hez persze akad bőven... Valakinek esetleg valami forrása nem lenne?
Köszönöm mindkettőtöknek.
A napokban feláldozom 1et, csak a teszt miatt, aztán rendelek másik szettet. BUÉK
A legelső kínai darabok SMD 7107el készültek, ezek a újabbak már sajnos nem, a régieket simán át lehetett építgetni.
Ott van a jobb felső sarokban a stabilizátor. Én levettem a panelről, ahová a kimenete csatlakozott, arra a pontra kötöttem +5 V-ot, ami kell a kontrollernek és a kijelzőnek. Így lett beépítve, mást nem módosítottam, 0-50 V-ig mér.
Köszönöm
Akkor inkább rendelek másikat (ezeket majd elhasználom másra)
Igen, erre én is gondoltam, hogy adok neki külön 5 vagy 12V-ot
Lehet, DE ennél a saját tápját is a mérendő feszültség adja, szét kell választani.
A stabilizátor nem fog a bemenetén elviselni 60 V-ot, külön táp kell hozzá.
Ezekben STM8103 mikrokontroller van. A méréshatás váltásához a bemeneti osztót és (sajnos) a kontroller programját is meg kell változtatni.
Kis kínai panelméter
2,5-30V-ig mér Úgy látom az IC típus le van csiszolva. Valaki játszott már ennek átalakításával? 0-60V lenne a cél. Tudnék olyat is rendelni, de ebből korábban egy másik projekt miatt berendeltem 20db-ot kedvezményes áron, és ha lehet ezeket is felhasználnám. Ötleteket várok. 7107 vagy valami hasonló az alapjuk?
És akkor ezzel mit is kezdjünk ...
Kérésre felteszem a MAX1499 nyáktervét, kapcsolási rajzom nincs. Az alkatrészek értékeit fejből írtam be, de így felel meg az ajánlásnak.
Hello! Nem.. A referencia 100mV, a méréshatár a 200mV. (Pontosabban +-199,9mV)
A referencia nem 100 mV, hanem 200 mV az adatlapja szerint.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
A második hozzászólásomat olvasd át, ahol csatoltam a tápot ... 4 bekezdés: az első hozzászólásomban nem volt ez leírva, hogy külön táp ... másodiknál már külön tápról nyilatkoztam.
"- a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png)" amúgy köszi a segítséget, de Te is olvasgass a sorok között... A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
Így kezdted: " 5V stabil bemeneti feszültségnél 4,2V÷6V között ingadozik, a bemeneti feszültség folyamatosan digitális multiméterrel mérve állandó, 5,02V stabil feszültség van, és nem változik."
A többit már leirtam, olvasgass.
Mint fentebb írtam - "a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png)" , mihelyt külön tápot kaptak a kijelzők, mérés során már nincs ingadozás.
Most már csak a "0"-t kellene beállítanom - 100mV referenciát!
Emlékeim szerint 100mV referenciát kellene beállítani, de ez az ugrálást nem befolyásolja, csak a kijelzett értéket. Megnézném még a 7107-hez kapcsolt alkatrészeket, különös tekintettel a kondikra (Int, A/Z, Cref).
Ha mindent rendben levőnek találsz, akkor átnézném az ic adatlapját, abból is sok mindenre fény derülhet, de a neten van sok kapcs rajz, azokat is átnézném, hogy egy egy érték nem más e ehhez képest. Pl. nekem az osc kör értékei is furcsák. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
Szia!
- panel tisztítva a gyantától, - a referencia hogy lesz még stabilabb a +5V-ból, amely a 7805-től kapja szintén a tápot, - tápszűrési probléma nincs, - a kijelzők külön +5V tápot kapnak most már - mérés során nincs ingadozás - (lsd. melléklet PSU.png), - trafó rendben, PSU kimeneti fesz-k: +5,04V, -5,09V és+5,06V - bemenet rövidre zárva és 00.1 értéket mutat, nem tudom nullára beállítani - 1k-s és a 22k-s a ref.körben megfelelő? nem kell esetleg változtatni? 170mV-ál nem tudom lejjebb vinni,
Ha összezárod a bemeneti pontokat, akkor beáll nullára?
- az ic nem szereti a gyantamaradványos forrasztásokat a lábai közt - valamelyik kondinak (talán az auto zero-nak) megfelelő anyagúnak kell lennie (kerámia talán) - hosszú a bemeneti vezetéked és összeszed valami zavart - esetleg tápszűrési probléma (nem kell százezer mikro a 7x05 kimenetére, viszont kell a 100n, akár a 7107-hez közel is). Az 1000µF nagyon sok a 7805 kimenetén, rontja a stabilitást. - ha a referenciát a +5V-ból állítod elő, annak stabilnak kell lennie, mert onnan kapják a kijelzők is a tápot, ami alaposan megrángathatja a tápot, akár a beépített dióda+kondi ellenére is - megfelelő terhelhetőségű trafó (hagyományos) használata. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
Sziasztok!
Megépítettem az Alkotó-s átrajzolatú 3,5 digites fesz-mérőt. Um=200V bemeneti osztóval.(Rx1=100R, Rx2a=100k) 0V bemenetnél 0,1V-ot mutat, 5V stabil bemeneti feszültségnél 4,2V÷6V között ingadozik, a bemeneti feszültség folyamatosan digitális multiméterrel mérve állandó, 5,02V stabil feszültség van, és nem változik. A szerkezet tápellátása 7805 és 7905 stab. IC-el van megoldva, feszültségük rendben. A fentiekben leírtak szerint így nem tudom beállítani, beszabályozni. ICL7107 IC-t is cseréltem, jelenség ugyanaz. Mi lehet a probléma? A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2017
Sziasztok !
Van egy pontosan ilyen panelmérőm. Az a gond vele, hogy 3 A átfolyó áramnál kb 60 mV-os értéket mutat. Az IR trimmer tekerésével a mutatott érték nem változik. A söntön kb 120 mV feszültség van a fenti terhelésnél, ami szinte egy- az egyben megjelenik a mérő csip 15-ös lábán. Mi lehet a hiba ? Hogy lehetne "megjavítani" vagy kiegészíteni, hogy reális áramértéket mutasson ?
Ez a projekt szerintem kicsit gagyi: írja, hogy a mérés nem lineáris, mert az LCD lába beterheli az osztót, plusz ha beprogramoztad, ki kell kapcsolnod a reset lábat, tehát nem.tudod soha többet újraprogramozni az AVR-t. Kényszermegoldás egy 8 lábú AVR-el ilyen feladatot megoldani, én nem fogadnám el ezeket a hátrányokat.
Nem, az ATTINY13-nak nincs elég lába a LED-ek meghajtásához. 7 szegmens láb és digitenként +1-1 láb kell. Más program is kell.
Üdv!
EZT a kapcsolást át lehet alakítani hogy közös anódos 7 szegmenses kijelzővel működjön?
Pl arduino megfelelő előtét kialakítással.
sziasztok!
nemrég regeltem ide, mivel egy stabil voltmérő kapcsolást keresnék AC oldalra, kb 4 digit erejéig, 0-30V értékeke között (de ha ennél többet is lehetne az sem gond, esetleg 230V). de még nem sikerült találnom. akinek akad valami ötlete, szívesen venném ha segítene. köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |