Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv. Segítséget kérnék a címben említett tuner érzékenység javitásban. Az első led világít csak az sem erősen. A gyengébb adoknal már az sem, viszont az adót fogja zajosan. Nem antenna probléma, másik tuner nagy nyereséggel fogja az adókat. Köszönöm a segítséget.
Üdv Mindenkinek!
Nekem is van egy Orion ST 1025-ös tunerem nekem az a gond hogy csak a helyi adókat tudja venni a szomszédos városban lévőt ami kb.30 km-re van azt meg gyengén. Valami ötlet?
Van nekem is 48db ebből a fajta ic-ből (K500NE137) írjatok privátot, esetleg e-mailt és megbeszéljük a részleteket.
Most javítottam meg a harmadik ST1025 tuner frekimérőjét.
Méghozzá roppant egyszerűen! A rádióban széjjel kell szedni a vezeték köteget, ami a műszerhez megy a többi vezetéktől. És láss csodát meg fog javulni.
'sszus. :-O Na megnézem majd az enyémet is, köszi az infót!
Ja és van még talán 1-2db is ebből a csoda IC-ből, de szerintem nem az a ludas. Amikor építettem nekem sem volt hajlandó röffenni és sajnos már nem emlékszem, hogy mi volt hiba, de sem ez és sem a kijelző, az biztos. Már akkor át akartam tervezni a gyári panelt egy 74LS90-re, de mire odáig értem, addigra megjött az orosz csoda. És tényleg fűt mint egy kazán, de ez normális, mert több mint 0,5W-ot kell neki eldisszipálni.
Nekem van egy ilyen komplett gyári panelem, amit még én építettem össze, mert egy Videoton tunerhoz készítettem és amikor szétszedtem a "tákolmányomat", akkor még ment és már úgy 4-5 éve csücsül a fiókban. Sőt, hogy mondjak valami csudát, van egy komplett 0 km-es mechanikám, az SM1025-höz.
Sziasztok!
Nem válaszol ez a jó ember, pedig már hárman nyaggatjuk!!Ha valaki eléri , értesíthetne. Köszönöm.
szia!
engem is érdekel , ár és adatlapod van?köszi
Most nézem hogy neked van ily IC-d. Ha van még én is beneveznék 3Db-ra.. Mi az ára? Köszönöm!
Üdvözlöm!
Először is sok boldog névnapot kívánok, másodszor van e még ebből a 70 db IC-ből, harmadszor mennyi az ára? Köszönöm:BJ
Üdv!
Ha esetleg valakinek kellene K500IE137 IC találtam itthon egy pár darabot. (kb 70 db) szerény ellentételezésért közhasznosításra ajánlom. Gábor
Email küldtem neked, felejtsd el nem az IC a rossz annak ez a természetes hőfoka és hűteni sem kell.
Javítani akarom, nem másikat venni. Azért vettem meg
. De köszönöm. A magnó az a legjobb, csak a füles aljzatba volt beletörve egy dugó vége, meg a motor fordulata kissé alulmászott, és hamarosan ékszíjcserés lesz, egyelőre még megindul azzal, ami rajta van.A tunerben körülnézek majd, a pufferek körül gyanús, 50Hz-es csirip hallatszik, ez akár oka is lehet bajoknak, de lehet, hogy csak a fegyverzet zenél, mérve jó kondiknál sem lepődök meg ilyenen.. Az IC mindenesetre piszok forró bordával együtt is, és az örök törvény szerint a diffúzió nem áll meg, csak lelassul
Lett egy tornyom, a tuner a szokásos módon beteg. Egyrészt a K500NE137 vélhetően döglött, 89,3-on áll FM-en. Erre rakhattak már gyárilag is bordát, vagy valaki TMK-t hajtott végre? Az IC-re van forrásom, de hátha itt is találok, esetleg a boltinál jobb áron.
Másik gond az AM, itt jelenleg 475-1260kHz között tudok hangolni. A hangolókör tekercsével el tudok menni például 520kHz kezdőre, de ekkor sem megy el 1620-ig, csak 14xxkHz-ig. Ennek mi lehet az egyszerű oka? Még egy jelenség van, SW-n a kijelző legnagyobb helyiértékén egy felülvonás ( az 1-es felső fele) világít, a legkisebb helyiérték mellett középen egy pont olykor, és a kijelzett érték semmihez sincs közel.. A tuner nem érintetlen (sajnos), így a tekercsekkel fene tudja, mi a helyzet, a végfok is kapott tuningot, két meghajtótranyó cserélve volt, a végek viszont nem, a biztosítók közül az egyik patkolva vastag sodrottal, a másik meg cserélve autóban használatos, vagy 20A-es biztosítóra... A magnót most nézem.
Üdvözlet! Bocsánat, hogy nem pontosan ide tartozik, de sehol sem találok Orion ST 240-essel kapcsolatos bejegyzéseket... Vásárolnék Orion ST 240 tunerhez való hangolóegységet! Nem baj, ha hibás, csak a kerámia trimmerkondik lehetőleg ne legyenek eltekergetve. Nem tudom, telefonszámot és e-mail-címet megadhatok-e, de úgy egyszerűbb lenne. Köszi.
A kis tuner javítását is vállalom a freki kijelző hibát beleértve is.
Üdv bakter7210. Írjatok a bakter7210@gmail.com-ra.
Amiket írtam, nem PIC-es osztók, hanem ősrégi TTL IC-k. A felső számlálási határfrekijük katalógus szerint 120MHz körül van, ezért is írtam, hogy határeset. Ezekkel lehetne 10-es osztást csinálni, hogy az eredeti áramkörbe ne kelljen nagyon belenyúlni.
Ha nem megy, akkor lehet pl. egy MB501L-lel 64-es osztást megvalósítva csinálni egy komplett frekimérő modult, de ehhez már valami okosság is kell, pl. egy PIC, ami kiszámolja a 64-gyel osztott frekiből, hogy pontosan mit is kell kiírnia. Esetleg komplett frekimérő-csereként meg lehetne csinálni, de igazából csak akkor érné meg, ha nem egy készülék javításáról lenne szó.
Nem tudom,mert nem ismerem a pic-es osztókat stb.Az biztos hogy az Orion tuner frelimérője 163MHz ig mér,kipróbáltam.E felett már nem osztogat,csak ugrálnak a számok,+nem valósat ír ki.Amúgy gyártói adatlapon 150MHz ig tüntetik fel a műkódést.
Nálam is van egy ilyen tuner, nemrég vettem elő. Úgy került hozzánk már jópár éve, hogy állítólag vacakol a frekijelzője, és nincs meg a skálahúrozása. Most akijelző rendben működik, a skálahúrozást rendbeszedtem, megszenvedtem vele rendesen.
Ellenben azt nem sikerült kiderítenem, hogy az az IC mit csinál, de ha 10-es előosztó, akkor ha cserélni kellene, én biztos nem költenék rá 2800Ft-ot. Talán meg lehetne próbálni 74S74-gyel vagy 74F74-gyel 4-et előosztani és mögé tenni két 5-ös osztást 74LS90-ekkel. Persze, épp a határon van, de lehet, hogy bejönne, esetleg kicsit meg lehet emelni a 74S74 tápfeszét a gyorsabb működést serkentendő. Ha ez a megoldás nem járható, akkor inkább az egész kijelzőt kicserélném valami PIC-es megoldásra, amibe mondjuk 64-es előosztót tennék, ami beszerezhető fillérekért. A PIC-nek nem gond a 64-gyel osztott frekiből kiszámolni, hogy mit kell kiírnia. Szerk: kettes osztónak kipróbálható még a 74S112 is, az talán még gyorsabb picivel a 74S74-nél.
Én is ragaszthatnák, de nem férne el.
Nekem úgy akar működni ha bemelegszik ami kb 5 perc.
Igen a 10es osztó ic.ről van szó,mindig ez romlik el a frekimérőben.Én múlt évben rendeltem bele kerámiatokos motorola ic.t azota jó.Net-röl 2800ft.volt,de már eladta vagyis nincs neki,akitől vettem.
Én egy túlmelegedő tcm3105 tetejére ragasztottam hűtőzászlót
Erről van szó?
K500IE137 BCD-Output Decade Up Counter V/O Electronorgtechnica Maximum Modulus=10 Circuits Per Package=1 Preload (Y/N)=No Vsup Nom.(V) Supply Voltage=-5.2 Package=DIP Pins=N/A Military=N Technology=ECL Helyettesítés?
Lehetséges, hiszen az Ic tűz forró
Akkor evvel sajna nem tudok semmit tenni. Üdv!
Köszönöm neked is!
Hali!
Köszönöm! Olvastam amiket linkeltél, de az IC már valószínűleg beszerezhetetlen A másik, lehet hogy nem is az IC a ludas.. Attól megnézem jobban mi lehet a gond. Köszönöm a választ!
Ez tipushiba szinte biztos, hogy az orosz IC a rossz.
Hello!
Annak idején nekem is ilyen problémám volt... Akkor kicseréltem a benne lévő orosz logikai IC-t (, amivel a frekvencia számlálása történik) ill. az előtte lévő BF199-et... És megjavult! Persze ez még a múlt évezred végén volt... További életét nem ismerem mert elajándékoztam... H.a.N.D.! Drótostót |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. De köszönöm. A magnó az a legjobb, csak a füles aljzatba volt beletörve egy dugó vége, meg a motor fordulata kissé alulmászott, és hamarosan ékszíjcserés lesz, egyelőre még megindul azzal, ami rajta van.