Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) kdave válasza ZSozsóó hozzászólására (») Okt 26, 2010
hát én gitár kombóra gondoltam. igazából semmim sincs pont azért mert nemtudom hogyan kéne elindulnom
és előre köszi a segítséget
(#) ZSozsóó válasza kdave hozzászólására (») Okt 25, 2010
hello!

Előfokozat kell vagy végfokozat, vagy mindkettő és egy erősítő fej vagy egy gitár kombó? Az indulás mindig nehéz, először tisztázni kell ,mid van és mit szeretnél a meglévő cuccokhoz építeni! Szerintem sokan vagyunk ,akik szívesen segítenek, ha tudnak!!

Zsolti
(#) kdave hozzászólása Okt 25, 2010
Sziasztok!
Én szeretnék építeni egy kb 50-60w-os gitár előfokot és igaz szinte semmit se értek hozzá és ezért segítséget kérnék az elinduláshoz
köszi szépen
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 18, 2010
Köszi szépen! Amint az megvan akkor csak a Soldano-ra koncentrálok!
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Ápr 18, 2010
Szupi!

Jelentkezz, ha lesz valami, érdekelnek a fejlemények! Sok sikert az érettségire

Zsolti
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 18, 2010
Hát, sajnos most pénz és idő hiányában ott tartok, hogy van egy kibelezett RACK-em megvannak a foglalatok és a trafók meg kondik. Az összeszerelés szerintem nyárra várható mert az érettségi idő alatt egyszerűen levegőt nem kapok De amint itt a nyári szünet, egyből neki állok, meg egy kis munkával szerzek pízt a 12AX7-esekre.
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Ápr 18, 2010
A szikrázó kimenetű gitárja nemsemmi. Most is ott volt nála, ha egyről beszélünk, 1 hangszedő, 4 tekercses, ha jól hallottam. Annak csak erősítő nélkül megpengetve is torz hangja van
Most full stacken nyomta, igazából volt egy szoba a "dühöngő", a másik a moderált hangerejű szoba
Klassz volt, ősszel gyere el, nagyon nagyon jó a társaság és nagyon szuper cuccok vannak!

Zsolti
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 17, 2010
Tavaly voltam nála, mikor a BURABU volt, Onnan mentünk az Ő autájval, hát a vezetési stílusa megeggyezik a gitár játékstílusával. Padlógáz, kétkeréken kanyar stb.
Van neki egy gitárja, kínai PU van benne 1 voltot ad le, azzal zúzott a szobájában tökhangerőn csak 1 ládája volt akkor még, már kettő van. Képzelheted.
Nem merem elhívni hozzám mert panelban lakom,
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Ápr 17, 2010
Igen, mesélt a modokról, nem semmi a tag. Kicsit hangosan gitározik, előre figyelmeztettek így vittem füldugót hála az istennek. Egy valami már biztos, hangosan jól játszani nem egyszerű dolog Ő azonban vérprofi, azt megmonom..
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 17, 2010
Szia Zsozsóó!
Gábor nagy spiller, engem Ő vitt bele a Slo világában.
Sajnálom hogy nem tudtam elmenni a találkozóra, igaz nem is tudtam róla, Gábor mindég hívott , de sohasem értem rá :no:
Különben Gábor néhány módosítást végzett a slo-n már nem is lehet slonak nevezni.
(#) ZSozsóó hozzászólása Ápr 17, 2010
Hali!

Ma voltam a hangmesteres csöves gitárerősítő építő találkozón, láttam jó pár szép slo-erősítőt. "Bajkeverő" Gábor meg is kergette őket keményen, csutig nyomta a hangerőt, a végcsövek búráját kék fátyol lengte be. Kegyetlen nagyot szólt a cucc, kegyetlen jó volt a gitáros! Volt szerencsém hallani egy másikat, az nagyon meggyőzött, annak a loop-jába volt bedugva egy utánépített EQ, azt hiszem a mesa mark IV esé, az nagyon bitang-brutál hangzás volt. Azt mondta a cucc, hogy : THUDD THUDD THUDD... kegyetlen, úgyhogy hajrá fiúk, nagyon jó kis erősítő ez

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza NagyKrisz hozzászólására (») Ápr 16, 2010
Hú, sajnos korrekt mintám nincs róla.
Mikrofonom is DIY, v30as 4X12-n nagyon bitangul szól. Itthon egy regent 15 NDK erősítő 12"os hsz-én hajtom, nyitott hátsóval.

Bővebben: Link

Szóval:
Epip.SGg400-erősítő-12"rft 1X12- diy elektrét miki+ elektronika (erősítés+némi frekimenet korrekciól) - lineIn - guitar rig 3ban rögzítés, reverb a végén kompresszor.

Sajna gitározni nem tudok, de valami hasonló brown szand volt a végcél

Zsolti
(#) NagyKrisz válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 16, 2010
Hangminta esetleg?
(#) ZSozsóó válasza NagyKrisz hozzászólására (») Ápr 16, 2010
Túlzás lenne azt mondani, hogy klón, nagyon át van variálva, de valóban a 68as 12XXX plexi ihletett. Bright csatorna modokkal plussz kapcsolható boost, ha nem lenne elég a gain, inkább azért, hogy sokféle jelszintű gitárhoz passzoljon ,meg az elég presence-s első gain (1M+4,7nF)poti-t alsó élesebb hangzásban is meg lehessen lökni twangosabb hangzáshoz.
(#) NagyKrisz válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 16, 2010
Valami Marshall klón amúgy? Bitang jól néz ki a doboz.. durva ...
(#) ZSozsóó hozzászólása Ápr 16, 2010
Látom nem nagy az aktivitás, kíváncsi lennék már arra a SLO-ra
Az enyém így áll, persze ez nem SLO klón:
Bővebben: Link

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 24, 2010
Hali!

Hogy állasz a SLO-val kolléga? Szól már, üvölt a metál?

Zsolti
(#) 187BodyGuard válasza fleta hozzászólására (») Márc 12, 2010
Ez nem is rossz ötlet hogy LDR helyett Relé. Tetszik az ötlet. Ha minden jól megy, ma megtervezem a Soldano paneljét. És ha még jobban megy a dolog akkor hétvégén megtekerem a kimenőtrafót hozzá. (Kézzel) :banplz:
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 10, 2010
Szia!
Jó ötlet ez a fotóellenállás, és főleg olcsó. Ha csinálnom kell ilyen előfokot, megkereslek!
A hangmintádat sajnos nem tudtam meghallgatni, valami lett a hangkártyámmal, lehet hogy telepíteni kellene újra, de az egész gépet. A hétvégén meg is csinálom.
A Metálzone-val az a helyzet hogy eddig tépődtem, de egy életem egy halálom, úgy döntöttem megpróbálom.
A nyáknak valót már méretre vágtam, van egy pár trafó rendelésem ha azzal végzek ki is marom, és megrendelem az alkatrészeket.
Akarok csinálni egy 150-200 wattos fejet, és abba akarom beleépíteni előfoknak. l
Most hogy belegondolok ebbe a zsugorcsöves fotoellenállásba, sokat láttam már gyári erősítőkbe
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 10, 2010
Elnézést kívánok! Akkor is sok az 1M.

Zsolti
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 10, 2010
Amit írtam hogy "fulladt" az erősítő, az em ez a rajz szerint volt még. Ezzel már ilyen gond nincs, szépen szól, majd lesznek a gitár/pickup/effekt topicban róla hangminták.
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Márc 10, 2010
Hello Fleta Mester!

Egyetértünk, de lehet kapni 100-200.- között jó fotoellenállást (nagy sötét ellenállás, jó reakcióidő) amit egy pár filléres Leddel meg zsugorcsővel pillanatok alatt nagyon jó minőségű LDR-é lehet alakítani és akkor semmi óvintézkedés nem kell a kattanások, puffanások ellen.
Persze 200-300.- között már RS meg Takamisawa relé is van, ami azért elég jó minőségű..

Metál zone-val mi a helyzet? Jah, meg a hangmintát meghallgattad, amit linkeltem akkor a rajz mellett? Élőben nagyon disznóul szól, tegnap hangoltam csőre, JJ/Tung-sol/Tung-sol lett a végeredmény az effekt/erősítő/..topicban azóta tettem fel másikat is, ha van kedved hallgass rá.

Zsolti
(#) fleta válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 10, 2010
Olvastam a topik elején gondban vagy az LDR optókkal. Ugyanezt meg tudod csinálni relékkel. Én már néhányat építettem, célnak tökéletesen megfelel, Az ldr-ek elég drágák, 1200-1800ft az ára.
(#) karpi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 10, 2010
Miert nem veszel kulon LDR -eket es megvilagitod egy LED-el vagy egovel miutan egy fekete dobozkaval arnyekolod a kulso feny hatasa elol.Az LDr -ek nem olyan dragak.En nem is lattam meg inegralt LDR -LED parost.
Optokapcsolom az van rengeteg de az nem ellenallas.

Mechanikus kapcsoloval csak mondjuk ket hangzast allithatsz be aminek a beallitasahoz dupla kezeloszervek kellenek ami felviszi az arat ( minden LDR helyet egy potmeter egy egy bealitott-"preset" hangzashoz).Plusz a kapcsolokat (fizikailag )az aramkorbe kell epiteni es csak a vezerlest ( mechanikai vagy elektromechanikai) vezetheted ki .maskepp sok bajt okozhat az ide oda vezetett huzalrengeteg.
Ugyanez relekkel ugyancsak draga lenne ,de ha van miniatur rele meg lehet epiteni igy hasznalhato a labkapcsolo.Vagy MOS kapcsolokkal lehetne tobb beallitast elovarazsolni.(epp ilyesmin torom a fejem egy FET es DoctoBoogey hez ).Digitalis potmeterekkhaz a vezerloresz komplikalt,motoros -potmeterek dragak..

EL84 -el jatszottam tobb erositon, VOX-AC30 ,Gabriel, es meg egy par noname cuccon.Nagyon jol szol mind.Eppen megfeleloen kis klubbokban.!00W-os erositot nem lehet raengedni egy kis klubban olyan kivezerlesel ami jol szolna az mar tul hangos .Egy ilyen kis cuccot raengedsz kb.15W-al es ott a kivant hangzas.

Marshall EL34-el szol a jellegzetes hangjan ami nagyabol a "tul nagy" meghajtojeltol jon.Igy hat ha a meghajto jelet tag hatarokon belul alithatjuk "izles" szerint kivezerelheto a vegfok.
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 10, 2010
Hát, ha a hangerőt csontig letekered, akkor az előfokozatból 0V jön, szóval így egyértelmű, hogy a végfokod fütyül. ott kell szétnézni. Így rajz alapján azt mondanám, ha úgyis 1µF (ha jól látom) a végfok csatoló, de még ha 100nF is, akkor is a rácsellenállást sokallom. Levenném 220-330kOhmra, de nem riadnék meg a 100kOhm tól sem. Első próbám ez lenne. Aztán a vezetékezés, kimenőt kicsit messzebb, hátha megszórja az áramkört.

A kimeneti erősítő áramköröd ( a hangszín után) ismétlődik, szerintem gyszer elég megépíteni és a hangszínek után jönne egy váltókapcsoló. Legalábbis én így csinálnám, azt írtad láb kapcsolható lenne. A hangerőkülönbséget meg egy ellenállásosztóval trimmelném, a hangosabb kárára. Vagy lenne 2 Vol..
A 2 csatolókondi egy volumére csatlakoztatása sem túl szerencsés szerintem, egy egy 100k-t tennék még mindegyik csatoló elé. De nem akarok nagyon beleugatni.

Most jut eszembe, mintha írtad volna régebben, hogy nagy erőnél mintha fulladt volna a hangzás ennél a cuccodnál, na azt az 1M okozza, ez biztos. Alias rácsáram..túl nagy rácsáram..

Zsolti
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 9, 2010
a fügyülést a tonepotikkal nem tudom szabályozni, hanem a hangerő szabályzót letekerve csontig akkor alacsonyabb frekin fügyül, de feltekerve megint erősebben, az meg tökmind1 hogy a GAIN-t tekerem le vagy a Gitáron a Vol-t. Arra én is gondoltam hogy a sok erősítéstől gerjedhet. Mellékeltem egy rajzot, hogy hogy gondoltam a csövek rendeltetését, ahova nem írtam értéket, ott nem tudom milyen legyen, azokhoz kéne segítség.

(Ha esetleg, túl kicsi lenne a melléklet, itt egy nagyobb változat!)
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 9, 2010
Hali!

Szerintem szimplán sok az erősítése a 2 fokozatnak. A fütyülés "frekvenciáját" a tone potikkal tudod változtatni? Mert akkor valami visszacsatolódásos gerjedés lesz, lehet a hangszín kör madzagjait kéne rövidebbre szabni, vagy máshol elvezetni vagy leárnyékolni, ilyesmi.
Ecc85 az nem igazán erre való, ki lehet számolni az erősítését, vagy szimulálni, most meg nem mondom még kb ra sem. Azt tudom, hogy ecc83 nál 50-60X os erősítéssel lehet számolni teljes katód bypass esetén.
A legjobb mérést szkóppal tudnád kieszközölni, de szerintem a hangkártyát is segítsségül hívhatod, megtáplálod egy olyan jellel, ahol még lineáris a cső, teszem én azt 100mV Sin.-al, párszáz Hz essel, azt még tudja mérni a multi, megméred mennyit kap, megméred az anód kicsatoló után mennyi van és onnan már ehet tudni. Ehhez érdemes mindent levenni előle és utána. Jobb ötletem sajna nincs.

Zsolti
Ha már itt tartunk, tudnál-e segíteni abban, hogy most építem újra régi PL504 projectemet, és belekerült egy ütős torzító, csak az a baj hogy leesik a jele, és nem hajtja ki a végfokot. A tiszta csatorna az bőven jó, mert tök jól meghajtja a véget. A torzított az kisebb kimeneti feszkóval bír, kéne egy előerősítő bele, csak az a baj hogy nem tudom hogy számoljam ki a cső erősítését. Kísérlet képpen olyat raktam utána hogy ECC85, az anódokban 1-1 100K-s ellenállás, az egyik csőfél hajtja a másikat egy 100n kondin és egy 470K ellenálláson keresztül. A bemeneti csőfélre a torzító jele a hangszínszabályzón keresztül kerül úgy hogy ott van egy 68K-s ellenállás (gerjedésgátlásnak). Az a baj van ezzel, hogy elkezd fügyülni a kapcsolás és nem tudom miért. Az lenne a célom, hogy van a torzított csatorna:
gitár-----torzító-----A előfok----végfok.
Tiszta csatorna:
gitár-----B előfok-----végfok

A két csatorna közt lábkapcsolóval lehetne váltani, csak az a baj hogy mivel itt leakadtam, nem tok vele haladni.
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 9, 2010
Hello!

Az igen, gratula. A lépcsős kúró nem olcsó mutatvány, én a magam részéről maradok a cnc-nél. Csöveket ma hangoltam véglegesre a cuccomban én is, JJ, Tung-sol, Tung-Sol lett a végeredmény. Jó pár csövet kipróbáltam, de a tung-sol ok nagyon meggyőzőek, azt kell mondjam. Nagyon metál hangzáshoz csak azt! Első csőnek meg a sovetk WB versengett egy JJ 83s-el, de aztán hosszas próbálgatás után a JJ nyert Így most elég meggyőzően szól azt kell mondjam. Csövekre valamilyen elképzelés?

Zsolti
Nah előre haladtam annyiban, hogy megvannak az alkatrészek nagyrészt. Ma vettem meg a foglalatokat. Még hátravan a lépcsős fúró megvétele... meg a csöveké.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem