Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
7294 mennyire jó gittyó* erősítőnek?
*Nem tudjuk mi az a gityó, talán gatya? .. mert azt nem lehet erősíteni! De ha gitár lenne, akkor miért nem azt írod? A hozzászólás módosítva: 6:58
Szia! A 22k/4k7 osztáshoz nem passzol a 9. és 10. lábon mért feszültség. Amúgy ezek a bemenetek a pozitív tápig felemelhetők. Bővebben: Link
Előfordulhat, hogy a 10µF kondenzátorokat fordított polaritással ültetted be és az nem engedi felfutni a feszültséget.
Tudsz esetleg tanácsolni valamit? próbáltam a 22k 4k7 osztón variálni, a 4k7 helyett 10k-t raktam be, de ugyanaz a helyzet. mekkora a max, ami adható ezekre a bemenetekre? nem köthetném külön külön fel a tápra a soros ellenálláson keresztül?
zipp...
Pedig ott a baj. A Mute és a Stby lábakon minimum 3,5V kell legyen. Akkor szól.
sziasztok,
ezt építettem meg: tda7294 sajnos nem működik! a tápfesz +-24VDC. a 9-es lábon 2V, a 10-es lábon 1,3V van. a kimeneten pedig a hangszóró csatlakoztatása nélkül 4VDC-t mérek, a hangszórót rácsatlakoztatva ez 0-ra csökken. már próbáltam másik IC-vel, de az eredmény ugyanaz. az alakatrészeket egyenként végig mértem már, nem tudom, miért nem megy feljebb a fesz a mute,Stadby lábakon. a mute gomb két lábán 4,VDC-t mérek. kérlek, segítsetek! zipp...
Van rá megoldás. Használd bátran a Fórum keresőjét, az is megtalálta volna.
Hello, utolagosan lehet-e clip ledet rárakni egy egyszeru TDA7294es kapcsolásra?
Ellenőrizd, hogy a tápfeszültség eljut-e az IC 13. és 15. lábára.
Úgy terveztem a tápot hogy 32v legyen üresjáratban és terhelésnél ha visszaesik valamennyit,akkor bírja szusszal.
Az elvileg nem extrém túllépése a specifikációnak, ami szerint 4 Ω terhelésre a tápfesz max. 30V. Ha kivezérlés nélkül a tápod +-32V, akkor max. kivezérlésnél legfeljebb 30V körül lehet, így ez a hibaok kilőve.TDA7294 speckó
Feccus, elmondod mekkora DC feszről megy a végfok, és hány Ω-al terheled? Hátha itt van a dög elásva...
Beforrasztottam a kis tekercsek helyére egy-egy ellenállás levágott lábát,de azokkal nem működött. Nem tudom miért.
Kiforrasztom a kis tekercseket és a helyükre beforrasztok majd huzalokat. Tanulság lett még belőle hogy többet nem veszek ic ott ahol ezeket vettem,mert valami nem stimmel ezekkel.(630Ft/db volt)
Szia! Legalább 3A-t kell (kellett volna
) bírni a zavarszűrőnek. Ne fáradj a beszerzésével, a helyén köss át egy huzaldarabbal!
Sikerült beazonosítani a problémákat.
Az egyik ic-vel alapban volt valami kis gond mert feltűnően nagyon forrósodott és semmiféle gerjedés és egyéb rendellenesség nem volt,valószínű gyári hibás volt. A kapcsolásban van 2 db 80mH-tekercs ami a biztosítékok előtt van,tehát rajtuk folyik át először az áram. Ők amik füstöltek,nagyobb hangerőnél(nagyobb áram)elkezdett füstölni majd pukkant egyet,megmértem és teljesen halott volt. A kérdés csak az hogy ez a kis tekercs a bizti előtt van,és akkor mekkora értékű kell ebből ami elbírja a rajta áthaladó x-amperes áramot?
Azért Te nem éppen ma kezdted, ne szerénykedj. Sokat köszönhetünk Neked.
Attól hogy egy ilyen alkatrészt nem tuttam , nem azt jelenti hogy bele se kezdjek , amúgy már csak a 1000 µF kondik kellenek.
Próbáld egy kicsit nyitottabban értelmezni a hozzád szólót (mondom ezt Én, aki szintén kezdő vagyok). Jó eséllyel arra gondolt, hogy ha egészen alapvető dolgokban nem vagy tájékozott, akkor az építés során olyan problémákkal találkozhatsz, amiket majd képtelen leszel megoldani.
Egy sok wattos erősítő építése már igényel némi rálátást, de az is igaz, valahol el kell indulni. Szerintem elsőre ez nagy falat lesz. Ne tévesszen meg a panel mérete, és a kapcsolás látszólagos egyszerűsége, mert ide is kell majd egy komoly tápegység, és minden egyéb építési buktatón is át kell majd lendülnöd.
Rendben!Én is voltam kezdő, de ezt csak megjegyzésnek mondtam.
Szerintem mindenki volt kezdő , én se szólom le a kezdőket / bármibe kérdeznek /! Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
4.7K Ω/0.5W
Aki ezt nemtudja ne kezddjen hozzá.
Egy kis segítség kéne , ezt a végfokot építem , az a "4k7 " pontosan mi lenne ? Ellenállás ? És mekkora milyen ?
Nekem van ötletem. Kikapcsolas után tapogasd végig az ujjaddal az alkatrészeket, és rájössz hogy mi forró, vagyis hogy mi füstöl.
Sziasztok!
Még mindig az ubán féle végfokkal vacakolok,sikerült szkóppal megnézni nem gerjed egyik végfok sem. Viszont valamiért az egyik ic sokkal jobban melegedik mint a másik és teljes hangerő környékénél elkezd valami füstölni még mindig Az ic felől jön némi füst de nem tudom pontosan honnan. Nem tudom mi lehet a probléma. Valakinek valami ötlete?
Nekem 2x30 AC-ról megy két darab TDA 7294 IC, de nem nagy áramerősségű és gondolom visszaesik belőle.
Mekkora DC tápfeszültségről megy a végfok, és hány Ωos terheléssel használod?
Nekem az a tapasztalatom ezzel az IC-vel, hogy 4 Ω terheléssel max. +-30V-ig (!) szabad tápolni, 8 Ω terheléssel meg max. +-40V-ig. Ha túl nagy a tápfesz az adott terhelő impedanciához, akkor nagyon gerjedékennyé válik. Vannak legendák, hogy +-44V-os táppal mekkorát szól...de szerintem ilyenkor már leginkább csak füstölni szeret!
en a bemenetet 47k val szoktam lezarni.
Nagyon jó gondolat, mégha kissé szokatlan is
Feltételezem földelt katódos kapcsolást tervezel beiktatni. Ennek nyereségét csak korlátozottan tudod kihasználni, mert az adatlapban megadott min. 24dB (x16) erősítés alatt a kapcsolás tranziens viselkedése elfogadhatatlanná válik. Célod lesz a TDA7294 bemenő impedanciájának minél magasabbra emelése. Eddig 82k volt a legnagyobb bemenetet lezáró ellenállás amit kipróbáltam. Ez az a határ ahol az IC példásan alacsony jelzaj viszonya már kissé romlani kezd. Egy kis susogás már megjelenik, ha az ember közvetlen közelről hallgatja a magassugárzót.
Köszi a gyors választ. Hybridet építek belőle csöves előfokkal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 25. Szo
9:50:27 Jelenleg 346 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

) bírni a zavarszűrőnek. Ne fáradj a beszerzésével, a helyén köss át egy huzaldarabbal!
Hírek.xml