Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 415
(#) ELKO26 hozzászólása 5:14
7294 mennyire jó gittyó* erősítőnek?

*Nem tudjuk mi az a gityó, talán gatya? .. mert azt nem lehet erősíteni! De ha gitár lenne, akkor miért nem azt írod?
A hozzászólás módosítva: 6:58
(#) reloop válasza zippair hozzászólására (») 2:40
Szia! A 22k/4k7 osztáshoz nem passzol a 9. és 10. lábon mért feszültség. Amúgy ezek a bemenetek a pozitív tápig felemelhetők. Bővebben: Link
Előfordulhat, hogy a 10µF kondenzátorokat fordított polaritással ültetted be és az nem engedi felfutni a feszültséget.
(#) zippair válasza pjg hozzászólására (») 0:01
Tudsz esetleg tanácsolni valamit? próbáltam a 22k 4k7 osztón variálni, a 4k7 helyett 10k-t raktam be, de ugyanaz a helyzet. mekkora a max, ami adható ezekre a bemenetekre? nem köthetném külön külön fel a tápra a soros ellenálláson keresztül?
zipp...
(#) pjg válasza zippair hozzászólására (») Pé, 22:52
Pedig ott a baj. A Mute és a Stby lábakon minimum 3,5V kell legyen. Akkor szól.
(#) zippair hozzászólása Pé, 22:48
sziasztok,
ezt építettem meg:
tda7294
sajnos nem működik! a tápfesz +-24VDC. a 9-es lábon 2V, a 10-es lábon 1,3V van. a kimeneten pedig a hangszóró csatlakoztatása nélkül 4VDC-t mérek, a hangszórót rácsatlakoztatva ez 0-ra csökken.
már próbáltam másik IC-vel, de az eredmény ugyanaz. az alakatrészeket egyenként végig mértem már, nem tudom, miért nem megy feljebb a fesz a mute,Stadby lábakon. a mute gomb két lábán 4,VDC-t mérek. kérlek, segítsetek!
zipp...
(#) reloop válasza olahtamas hozzászólására (») Csü, 20:56
Van rá megoldás. Használd bátran a Fórum keresőjét, az is megtalálta volna.
(#) olahtamas hozzászólása Csü, 20:47
Hello, utolagosan lehet-e clip ledet rárakni egy egyszeru TDA7294es kapcsolásra?
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Hé, 11:28
Ellenőrizd, hogy a tápfeszültség eljut-e az IC 13. és 15. lábára.
(#) feccus válasza lukacsp hozzászólására (») Hé, 11:14
Úgy terveztem a tápot hogy 32v legyen üresjáratban és terhelésnél ha visszaesik valamennyit,akkor bírja szusszal.
(#) lukacsp válasza feccus hozzászólására (») Vas, 23:47
Az elvileg nem extrém túllépése a specifikációnak, ami szerint 4 Ω terhelésre a tápfesz max. 30V. Ha kivezérlés nélkül a tápod +-32V, akkor max. kivezérlésnél legfeljebb 30V körül lehet, így ez a hibaok kilőve.TDA7294 speckó
(#) feccus válasza lukacsp hozzászólására (») Vas, 23:23
32v-ról megy és 4-ohm-al volt terhelve.
(#) lukacsp válasza feccus hozzászólására (») Vas, 22:24
Feccus, elmondod mekkora DC feszről megy a végfok, és hány Ω-al terheled? Hátha itt van a dög elásva...
(#) feccus válasza feccus hozzászólására (») Vas, 21:44
Beforrasztottam a kis tekercsek helyére egy-egy ellenállás levágott lábát,de azokkal nem működött. Nem tudom miért.
(#) feccus válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2013
Kiforrasztom a kis tekercseket és a helyükre beforrasztok majd huzalokat. Tanulság lett még belőle hogy többet nem veszek ic ott ahol ezeket vettem,mert valami nem stimmel ezekkel.(630Ft/db volt)
(#) reloop válasza feccus hozzászólására (») Máj 18, 2013
Szia! Legalább 3A-t kell (kellett volna ) bírni a zavarszűrőnek. Ne fáradj a beszerzésével, a helyén köss át egy huzaldarabbal!
(#) feccus válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 18, 2013
Sikerült beazonosítani a problémákat.
Az egyik ic-vel alapban volt valami kis gond mert feltűnően nagyon forrósodott és semmiféle gerjedés és egyéb rendellenesség nem volt,valószínű gyári hibás volt. A kapcsolásban van 2 db 80mH-tekercs ami a biztosítékok előtt van,tehát rajtuk folyik át először az áram. Ők amik füstöltek,nagyobb hangerőnél(nagyobb áram)elkezdett füstölni majd pukkant egyet,megmértem és teljesen halott volt. A kérdés csak az hogy ez a kis tekercs a bizti előtt van,és akkor mekkora értékű kell ebből ami elbírja a rajta áthaladó x-amperes áramot?
(#) dolargaan válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2013
Azért Te nem éppen ma kezdted, ne szerénykedj. Sokat köszönhetünk Neked.
(#) boris92 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2013
Attól hogy egy ilyen alkatrészt nem tuttam , nem azt jelenti hogy bele se kezdjek , amúgy már csak a 1000 µF kondik kellenek.
(#) Alkotó válasza boris92 hozzászólására (») Máj 17, 2013
Próbáld egy kicsit nyitottabban értelmezni a hozzád szólót (mondom ezt Én, aki szintén kezdő vagyok). Jó eséllyel arra gondolt, hogy ha egészen alapvető dolgokban nem vagy tájékozott, akkor az építés során olyan problémákkal találkozhatsz, amiket majd képtelen leszel megoldani.
Egy sok wattos erősítő építése már igényel némi rálátást, de az is igaz, valahol el kell indulni. Szerintem elsőre ez nagy falat lesz. Ne tévesszen meg a panel mérete, és a kapcsolás látszólagos egyszerűsége, mert ide is kell majd egy komoly tápegység, és minden egyéb építési buktatón is át kell majd lendülnöd.
(#) vipera1997 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 17, 2013
Rendben!Én is voltam kezdő, de ezt csak megjegyzésnek mondtam.
(#) boris92 válasza vipera1997 hozzászólására (») Máj 17, 2013
Szerintem mindenki volt kezdő , én se szólom le a kezdőket / bármibe kérdeznek /! Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) vipera1997 válasza boris92 hozzászólására (») Máj 17, 2013
4.7K Ω/0.5W
Aki ezt nemtudja ne kezddjen hozzá.
(#) boris92 hozzászólása Máj 17, 2013
Egy kis segítség kéne , ezt a végfokot építem , az a "4k7 " pontosan mi lenne ? Ellenállás ? És mekkora milyen ?
(#) Kovidivi válasza feccus hozzászólására (») Máj 17, 2013
Nekem van ötletem. Kikapcsolas után tapogasd végig az ujjaddal az alkatrészeket, és rájössz hogy mi forró, vagyis hogy mi füstöl.
(#) feccus hozzászólása Máj 17, 2013
Sziasztok!

Még mindig az ubán féle végfokkal vacakolok,sikerült szkóppal megnézni nem gerjed egyik végfok sem. Viszont valamiért az egyik ic sokkal jobban melegedik mint a másik és teljes hangerő környékénél elkezd valami füstölni még mindig Az ic felől jön némi füst de nem tudom pontosan honnan. Nem tudom mi lehet a probléma. Valakinek valami ötlete?
(#) Szabi1 válasza lukacsp hozzászólására (») Máj 15, 2013
Nekem 2x30 AC-ról megy két darab TDA 7294 IC, de nem nagy áramerősségű és gondolom visszaesik belőle.
(#) lukacsp válasza feccus hozzászólására (») Máj 15, 2013
Mekkora DC tápfeszültségről megy a végfok, és hány Ωos terheléssel használod?
Nekem az a tapasztalatom ezzel az IC-vel, hogy 4 Ω terheléssel max. +-30V-ig (!) szabad tápolni, 8 Ω terheléssel meg max. +-40V-ig. Ha túl nagy a tápfesz az adott terhelő impedanciához, akkor nagyon gerjedékennyé válik. Vannak legendák, hogy +-44V-os táppal mekkorát szól...de szerintem ilyenkor már leginkább csak füstölni szeret!
(#) viktorio333 válasza reloop hozzászólására (») Máj 15, 2013
en a bemenetet 47k val szoktam lezarni.
(#) reloop válasza viktorio333 hozzászólására (») Máj 15, 2013
Nagyon jó gondolat, mégha kissé szokatlan is
Feltételezem földelt katódos kapcsolást tervezel beiktatni. Ennek nyereségét csak korlátozottan tudod kihasználni, mert az adatlapban megadott min. 24dB (x16) erősítés alatt a kapcsolás tranziens viselkedése elfogadhatatlanná válik. Célod lesz a TDA7294 bemenő impedanciájának minél magasabbra emelése. Eddig 82k volt a legnagyobb bemenetet lezáró ellenállás amit kipróbáltam. Ez az a határ ahol az IC példásan alacsony jelzaj viszonya már kissé romlani kezd. Egy kis susogás már megjelenik, ha az ember közvetlen közelről hallgatja a magassugárzót.
(#) viktorio333 válasza reloop hozzászólására (») Máj 15, 2013
Köszi a gyors választ. Hybridet építek belőle csöves előfokkal.
Lapozás: OK   1 / 415
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 25. Szo
9:50:27
Jelenleg 346 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu