A sávszűrős rész használható, az erősítők nem a ledsorokat vezérlik hanem egy ventilátor fordulatszámát.
Konkrét kapcsolási rajzot nem tudok, csak mint gondolatébresztőnek írtam. Minden venti elé kell egy szabályzó áramkör ami a sávszűrők erősítője vezérel, a neten keringő kapcsolási rajzokból össze lehet szerintem ollózni. Amennyiben megépíted azért tegyél fel róla képeket meg videót, hogy sikerült.
Azért lehet ezt még fokozni.... Ilyet
épített már valaki?
Hol lehet beszerezni ezeket a csöveket?
IN-13-as kivezérlésmérőt láttam már itt is,de azért ez kicsit szép.
Misi valóban látványos amit linkeltél,viszont ha megépíted akkor számolj azzal,hogy csak lassú vagy klasszikus zenéknél fogja szerintem nyújtani azt amit elvársz tőle.
Ha egy pattogósabb pop zenét vagy dubstep-et vagy hardcore-t hallgatsz akkor nem lesz valami látványos.
Ha megszólal egy dob akkor idő kell még felpörög a venti,és ahhoz is idő kell még fellökdösi a pihéket amiknek idő kell hogy visszahulljanak.Ha pörgős a zene akkor sokat késik ami lerontja a látványt.Láthatod a videón is andalító zene szól mert csak úgy nyújt látványt.
Azt meg gondolom nem tudod megoldani,hogy 1 másodperccel hamarabb kezdje el kivezérelni a basszust mielőtt megszólal.
Azért sok sikert hozzá,és ha kész szívesen megnézném én is a videódat róla.
Sziasztok!
Segítségeteket, szakértelmeteket kérném.
Találtam a neten egy videót ami egy különleges spektrumanalizátort mutat be.Bővebben: Link
Nagyon megtetszett, és szeretném megfejteni a működési elvét, és ötleteket szeretnék gyűjteni a megépítéshez.
Remélem nektek is megtetszik és tudtok segíteni nekem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Az eredetiben nem használ szelepeket, csak PC-s ventiket, amik PWM jellel pörögnek FFT feldolgozás alapján.
A golyók em homogének, azaz nem egyformák. Lehet nikecell is, de szerintem az túl könnyű és nem esik vissza elég gyorsan, hanem inkább kavarog.
Alul fellül szűrő (felül nyitott, különben turbulencia lesz és nem függőleges lesz a repülés).
Kell a ventihez légterelés a kavargás ellen.
Amúgy tök egyszerű az egész, de nem analóg szűrős, hanem FFT digitális mikrovezérlős mint ez Csak LCD helyett venti PWM
Utánépítettem Attila spektrum analizátorát, de két oszlopot nem tudok életre bírni. Nagyon halványan pislákolnak, de ha a 7660-ast az ujjammal rövidre zárom, világít az összes LED. Én a BC337-es tranzisztorokra gyanakszom. Próbáljam meg kicserélni őket, vagy mással lesz a gond?
A másik dolog, hogy a gyengébb jel esetén - ami még nem villantja fel a LED-et - halványan pislákolnak. Ez az LM3915-ös hibája,vagy a maradék gyanta vezet át?