Hello.
A mai nap olyan problémára akadtam, hogy az AVR-Doper és az AVR Studio 5 mind 1 hibát ad ki, "Unable to enter programming mode".
Egy attiny2313 at szeretnék felprogramozni.
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy ISP programozóval, hogyan lehetne kiolvasni, felprogramozni a következő chip-et.
M9S08AC128
Megtaláltam az adatlapjában, a lábkiosztáson a megfelelő lábakat. (MISO, MOSI, SCK, RESET)
Úgy vélem közel áll az avr-ekhez, ha másban nem, talán abban, hogy a programozása isp-n történik. Ne haragudjatok, de sehol nem találtam topikot hozzá, azért itt teszem fel a kérdésemet.
A folyamatban addig jutottam, hogy találtam egy software-t ami lekezeli ezt az algoritmusú chipet.
Sajnos, azonban nem tudom miért, de nem akar sikerülni.
Esetleg, ha valaki akármilyen tippel, vagy konkrét tapasztalattal tudna segíteni, azt szívesen venném.
Előre is köszi mindenkinek!
Problémám a következő! Adott az AVR Studio 4 és a szükséges forrásfájlok. Hogyan kell felépíteni egy projectet, melyik fájlt hová kell másolni, a szükséges módosításokat elvégezni, majd lefordítani, és menteni a két fájba (hex, eep). Az égetés része az megy!
Sziasztok!
Régebben foglalkoztam a C-64-en a Basic-el, késöbb a
TurboPascal-al. Most kezdek foglalkozni az AVR-el, de a C-ben nem vagyok járatos.
Szeretnék egy dallamcsengőt összehozni. Elsőnek a Topi félére gondoltam, ha ez összejönne, akkor úgy szeretném megoldani, hogy egy AVR-ben egy dallam szóljon. Már 2009 óta kértem segítséget többször is, de eddig nem kaptam.
Már régóta próbálkozok a Topi féle csengő programozásával, de nem megy.
Letölötöttem a firmware.zip-file-t, de hiába próbálom a WinAVR-be berakni a file-ket, mindig hibát ír ki, mindent beállítok úgy ahogy MaSTeRFoXX leírta, és mégsem megy.
A Topi leírása itt van:Bővebben: Link
A MaSTeRFoXX leírása meg itt található: Bővebben: Link
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan illesszem be a file-kat, hogy le tudjam forditani HEX-re?
Minden segítséget köszönettel veszek!
Szia lhanzi!
Mint látod én is még csak tanulgatom az AVR-es dolgogat.
Én javaslom, hogy nézd meg ezt a filmet.
Itt látható: Bővebben: Link
Itt le van írva egy kicsit bővebben a Studio használata. Bővebben: Link
Én azt javaslom, hogy inkáb a WinAVR-el foglalkozzál, mert az kezeli a C-nyelven írt programot.
Vagy ha ragaszkodsz a Studio-hoz, akkor is le kell tölteni a WinAVR-t és utánna a AVRStudiot, mert akkor tudja kezelni a C-t. Ennyit tudtam segíteni.
Szia!
Nem tudom pontosan hol akadtál el, de pár dolgot fel sorolok:
AVRStudio, WINAVR telepítése, új project létre hozása, források bemásolása a project mappába, a Studioban a Source files-hez hozzáadni a .c kiterjesztésűeket a Header files-hez pedig a .h kiterjesztésüeket, a Configuration Options-nál beállítani a WinAVR-t (ÍGY), most már elvileg nem marad más hátra mint lefordítani (Build). A .hex és .eep file-kat alapból a project/default mappában találod.
Van egy AT90CAN32 procim nyákot csináltam programozó lábakat annak rendje módja szerint ellenőriztem sőt már más is megnézte de valahogy az istennek nem sikerül életet lehelni bele a programozó kapcsolódása valahol itt elakad:
Sziasztok!
Beprogramoztam ARV Studio (V4.19)-el,
az AVRTiny45-be a Topi által közölt csipogót,
működik rendesen.
Szeretnék egy új programot betölteni,
de nem bírom.
Hogyan lehet letörölni, ill. új programot betölteni,
mit kell átállítani?
Köszönettel!
oregharcos