Van egy Nice garázsnyitó szettem.
Arra gondoltam h mivel a távirányítók 2 csatornásak és az egyik csatorna kihasználatlan, ezért meg lehetne oldani a garázs világításának a ki,-be kapcsolását a kihasználatlan nyomógombról.
Már be is szereztem a Nice vevőegységét, amire rá is
programoztam a távirányítók nyomógombjait, csak egy kis bökkenő van: a vevő csak impulzust ad ki a reléjén keresztül és ezzel még nem tudom megoldani a lámpa ki-be kapcsolását.
Szóval a garázsnyitó motoron ott van a ~24V, már csak egy relés bistabil multivibrátor kapcsolás kellene ha jól tippelek.
Én egy ki-be kapcsolóval oldanám meg. A relét a kapcsoló helyére kell bekötni, a kimenetére pedig egy FET-et, ami 12V-ról egy relét kapcsol, a relé tekercsével párhuzamosan be kell kötni egy védődiódát, ez a relé pedig kapcsolhatja a villanyt.
Olvasd át az új vevő dokumentációját, nem lehet-e a relé-kimenetet a programból, vagy egy jumperrel átállítani a monostabil és a bistabil üzemmódok között?
Egy kicsit jobban belemélyedve vevő leírásába, megvan a megoldás. Egy forrasztással megoldható a dolog.
Ez viszont túl egyszerű, de a legolcsóbb megoldás.
hali! nem vagyok nagy szakértője az elektronikának ezért próbálok tanácsot kérni.
astra 200-as tolókapu mozgatóról lenne szó a nagy esőzések bezavartak mert a távirányító csak igen közelről nyitotta(kb5 m-ről).Levettem a burkolatot és kontakt tisztítóval jól le mostam a panelt,elég koszosnak láttam.áramtalanítás után.
A lényeg hogy azóta nem működik.a lámpa fojamatosan világít a fotocellák kattognak ha átmegyek de semmi több.
lehet,hogy több nap kell ameddig kiszárad vagy hívjak szakít?
Sziasztok.Lenne egy nagy gondom.Van nálam egy Nice vezérlő ami reagál a távirányítóra de nem viszi a kaput.
Elektronikát szerintem nem adnak a boltban.Főleg ,hogy 2000-res kiadású.Szóval az elektronikában nem kapnak a triakok vezérlést.Az optók jók.Valami prücök lehet a procival.Tudna valaki tanácsot adni?
Az a gond hogy a nyákon nincs tipusszám csak ez: 061C Nice robo semmi más.Majd teszek fel fotót.Van rajta egy relé az mit csinál?Az nem a nyomatékra old ki?
Szia, egyebb lehetoseg lehet, hogy meg tanitod a taviranyito kodjara, a vevobemenetek reagalnak a taviranyitok jelere (villog a led) de nem csinal semmit ez igy normalis jelenseg.