Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Opel Astra elektromos hibák
 
Témaindító: nrgie, idő: Júl 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 137
(#) nzozz válasza echtelion hozzászólására (») Júl 30, 2015 / 1
 
Az első esetben szerintem kiégett a kijelző mögötti izzó, a középkonzol kijelzőjénél pedig állítólag nem túl ritka a kontakthiba, valószínűleg most is az lehet a gond.
(#) Ricsi89 válasza nzozz hozzászólására (») Júl 30, 2015 /
 
A kontakthiba a középső kijelzőnél úgy szokott előfordulni, hogy csak szegmensek nem működnek, nem így.
(#) Hp41C hozzászólása Júl 30, 2015 /
 
Ugyan nem Astra, hanem Meriva:
- Első tünetek: A kocsi megy rendesen, de időnként a műszerfalon a műszerek 0 -ra állnak, a km óra sötét. Van benzin, forog a motor, halad, kézifék nincs behúzva... Kis idő múlva a műszerállás visszajön, kézifék lámpa bekapcsol. Még egy kis idő múlva a fék lámpa is kialszik.
- További tünetek: A jelenség egyre gyakoribb, főleg meleg időben. Van, amikor fel sem éled egészen, a hiba már újra jelentezik. A kocsi indul, megy.
- Végjáték: A kocsi beindul, nincs ereje, azonnal leáll. Kis szerencsével nemsokára beindul, mintha semmi sem történt volna. Végül nem indul több napi, naponta többszöri próbálkozás után sem.
- Indulás a szerelőhöz: Beindul...
- Szerelőnél: A hiba majdnem egy hétig nem jelentkezik, már-már hülyének néznek. 5 nap után egyszer eljátsza - Megértenek...
- Javítás: A műszerfal kontaktus volt hibás. Ha a hiba az indításkor jelentkezik, a motor leáll. Ha a motor már jár, a hiba nem okoz leállást. (A hiba reprodukálható, ha műszerfalat kiszerelve indítunk.)

Majdnem elfelejtettem: Természetesen ennél a típusnál is a bal hátsó ajtó átvezető kábel romlik el elsőre.
(#) Gyorg496 hozzászólása Aug 10, 2015 /
 
Meg lett műanyag hegesztővel hegesztve a műanyag zsalu, betettük, működött is.. eddig.. 2 hét.. muszáj cserélni..
(#) proli007 válasza Gyorg496 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Valahogy nem lepődtünk meg..
(#) Gyorg496 hozzászólása Aug 10, 2015 /
 
Újat kell vennem! De 17.000-ért ez iszonyat sok..
(#) Ge Lee válasza Gyorg496 hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Amikor én kerestem akkor még 15 volt, de annyit sem adtam érte. Akkor se kerülne fele ennyibe se ha legyártanám magamnak valami vaspálcából meg lemezből.
(#) nzozz válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Lehet az lesz, mert nekem is eltört a múlthét környékén...
(#) BarnaPili válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
3D nyomtatni nem lehetne?
(#) Ge Lee válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Olyanom nincs. Nem bontottam szét, de a lapát és a tengelye benne van a motor felső részében, és azzal együtt árulják. Hogy ki lehet-e belőle venni csak külön a tengelyt és a zsalut azt meg nem mondom.
(#) Gyorg496 hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
16.720.. helloszia.. holnap be kell tenni, még jó, h az ingyen lesz..
(#) kissjisu hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Ha segítek, én a fotón látható módon megpatkoltam (nem szépségdíjas megoldás), azóta hibamentesen működik (kb. 1 év). A képen látható pici pálcák pillanatragasztóval kerültek odaragasztásra (több réteg). Ezzel jó kezdeni, a patkolás csak a ragasztő megszilárdulása után. A csavar helyett pop szegecs is jó. A lemezke számítógépház hátuljából kitört kártyahely takaró.
(#) blaci88 hozzászólása Aug 17, 2015 /
 
Sziasztok. Van egy 2001-es Opel Astra G Edition kiadasu autom, most vettem 4 honapja, és lenne egy olyan problémám, hogy amikor elfordítom a kulcsot, hogy a bordon kigyuljanak a lámpák, valami nagyon hangosan elkezd keregni, viszont nem mindig. Föleg akkor csinálja ha nem egyenes talajon áll az autó.
Mi lehet gond? Válaszotokat elöre is köszönöm.
(#) Gyorg496 hozzászólása Aug 19, 2015 /
 
Megvettem 17.000 ért a házat + a lapátot.. jó a rosszban, h a háznál van egy olyan "újítás", h tettek két pöcköt műanyagból gyárilag rá és így mikor fordul a motor a pöcöknek neki ütközik és úgy szorul-áll meg.. ergo.. nem a lapátot feszíti először, úgy hogy remélem már tartós lesz
(#) Ge Lee válasza Gyorg496 hozzászólására (») Aug 20, 2015 / 1
 
Nekem nem ért ennyit. Mondjuk az enyémnek más baja is volt, mert a gomb megnyomásakor rövidre zárta a betápot. Ami elég érdekes mert a kapcsoló kimérve jó, tehát olyan mintha gyárilag ezt kéne csinálni neki. Ezt egy ideig tolerálta, aztán már nem jött áram a betápon csak 6-8V, ezért nem ment ott a konzolon semmi, se a hátsó szélvédő fűtés, se a klíma. A középkonzol másodszori szétszedése és alapos méricskélés után jöttem rá hogy miért van az hogy hol megy a klíma, hol nem.
A 12V-ját nem tudom honnan kapta, de elvileg a vezérlőből. Azt szétkötöttem, meg kikötöttem a keringetés áramkörét (2 átkötés a nyákon) és adtam neki külső 12V-ot. Így legalább van klíma és szélvédőfűtés. Zsalu mozgatás nincs, de emiatt a béna megoldás miatt szégyellje magát inkább az Opel...
(#) degu hozzászólása Aug 20, 2015 /
 
F-ASTRA 1995. Menet közben észrevettem hogy a műszerfalon világít a távolsági fényszóró lámpája
pedig én be sem kapcsoltam,sebaj majd kikapcsolom.A lényeg hogy nem tudtam kikapcsolni,nem reagált a kapcsolóra és füstölt a kormány mögötti takarólemeznél.Leállítottam az autót kikapcsoltam mindent a füst megszünt,takarólemezt levettem nem láttam semmit,mentem tovább.
Van minden világításom index stb.egyedül a fényszórót nem lehet bekapcsolni a kart előrenyomva,érdekes módon magam felé húzva fénykürt müködik.Talán kormánykapcsoló csere?
(#) BarnaPili válasza degu hozzászólására (») Aug 20, 2015 /
 
Szerintem igen.
(#) (Felhasználó 46585) válasza degu hozzászólására (») Aug 20, 2015 /
 
Kiszeded a kapcsolót és szétszeded. Kicsit hajlítgatsz az érintkezőkön és jó lesz. Nem feltétlen kell kicserélni.
(#) degu hozzászólása Aug 20, 2015 /
 
Köszönöm!
(#) lustadick hozzászólása Aug 21, 2015 / 1
 
Szevasztok márkatársak.

Úgy jártam a nyáron már többször is, hogy nagyon melegben, amikor nagy szükség volt a klímára az autóban, egyszerűen megszűnt működni.

Mindig úgy kezdődött, hogy a motorhőfokmérő lement 0 értékre, egyidejűleg bekapcsolt a hűtőventilátor, és ezzel együtt leállt a klíma.
Ilyen gondom már az elmúlt évben is volt de akkor azt hittem, hogy a hőmérséklet jeladó ment tönkre. Nosza ki is cseréltem, vettem egy másikat, be is szereltem. Valószínű hogy utána nem mentem a kocsival nagy melegben, mert többet nem jött elő a hiba.

Idén azonban pont a legnagyobb hőségben indultunk el kirándulni. Hát a szauna hőfokával vetekedett a kocsiban a hőmérséklet.
Érdekes módon amikor elindultunk, midig rendesen üzemelt (reggel 8 körül ) amikor a külső hőmérséklet bőven 30 fok alatt volt. De ahogy a 35 fokot elérte a levegő hőmérséklete, előjött a hiba.
Végül meglett a baj okozója. Amikor vettem a kocsit kaptam vele egy gyári hasvédő acéllemezt.
Az előző tulaj mikor a kocsit vette, akkor szereltette fel.
Na ezt én most leszereltem. Bár azóta nem tudtam hőségben kipróbálni, de valószínűleg ez okozta a hibát.
Az elektronikája túl magas hőfoknak volt kitéve, és ezért mindent lekapcsolt, ami a motort fogta, és bekapcsolta a ventilátort, és nyomta hátra a friss levegőt, de sajnos a lemez miatt a motor háta mögött nem tudott az autó hasa alá távozni, és mint egy zsákban, a meleg megrekedt. Oldalra a két kerékhez némi levegő kijut, de ez az agyat nem hűti, mert az a motor hátulján van.
Most várom a jó időt, hogy vajon mi lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
(#) nzozz hozzászólása Aug 25, 2015 /
 
Sziasztok!
Le kellett szerelnem az ablaktörlő mechanikát a motorral együtt viszont amikor visszadugtam mindig leveri a biztosítékot. A motor szabadon tud forogni, külön tápról kipróbálva működik (1 fokozatot próbáltam), a csatlakozót csak 1 módon lehet csatlakoztatni, a vezetékek és a csatlakozó ép, eddig minden működött.
Mit lehet ezzel csinálni?

Köszönöm
(#) nzozz válasza nzozz hozzászólására (») Aug 25, 2015 /
 
Amikor összeraktam, bekapcsoltam, lefelé indultak el a karok, de egyből lekapcsoltam. A relé ellenőriztem, működik rendesen. A motort is kimértem szakadásvizsgálóval, az összes érintkezőnél sípolt a műszer, tehát vezetett. Nem tudom hogy ez normális vagy nem.
(#) Georgee hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Üdv Uraim, kis segítséget kérnék, olyasmi kapcsolást, vagyis kiegészítő kapcsolást vadászok, ami az autóban az ablakemelő elektronikát úgy vezérelné, ha lezárom a kocsit, nem kulccsal hanem a távirányítóval, akkor az ablakokat automatikusan tolja fel. Valaki esetleg csinált már hasonló elektronikát? Találtam párat, de a legtöbb csak a kulccsal működik. Elsősorban működőképes kapcsolás érdekelne. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) nzozz válasza nzozz hozzászólására (») Aug 26, 2015 / 1
 
Végülis megoldottam. A hajtómű fölötti burkolatot levéve van 3 réz érintkező lap, ezek közül az egyik valahogy ráhajtogatta magát a másik kettőre és ez okozott zárlatot. Szerencsére az érintkezőt kiegyenesítve ismét működött a rendszer, így megúsztam pár kiégetett biztosítékkal az egészet.

Georgee: "komfort eablak"
(#) INOX 4 EVER válasza nzozz hozzászólására (») Aug 27, 2015 /
 
Akkor már megoldódott. Király vagy Zoli!
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2015
(#) Gyorg496 hozzászólása Aug 28, 2015 /
 
Sziasztok!

A tükörben G Astrán, ha jól láttam van csatlakozó.. az a tükör fűtés lehet vagy az elektromos tükör motorjának a csatlakozója? Ha pl tükör fűtés lenne, akkor veszek tükör lapot rádugom és ennyi? Hátsó ablak fűtés kapcsolja? 2002.11 havi az autóm.
(#) nzozz válasza Gyorg496 hozzászólására (») Aug 29, 2015 /
 
Na de milyen csatlakozó? Az se mindegy szerintem. A tükörfűtést a hátsó ablak fűtése kapcsolja.
(#) lustadick válasza lustadick hozzászólására (») Aug 31, 2015 /
 
Sziasztok!
Hát megjött a várt jó idő, és a klíma leállás elmaradt. Az a kis vacak haslemez milyen galibát tudott okozni.

Üdv mindenkinek!
(#) nagy_david1 hozzászólása Szept 9, 2015 /
 
Üdv!
Szükségem lenne a motortérben (Astra H) 12V-ra egy riasztó bekötéséhez. Honnan lehet biztonságosan levenni a 12V-ot? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
(#) BarnaPili válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /
 
Ott van rögtön egy akku. Saru,lengő biztialjzat.. Ha riasztót tennék utólag,akkor jól elrejtve kötném be,lehetőleg az utastérben. Nehezebb lenne elhallgatni.
István
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
Következő: »»   44 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem