Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 300 méteres kábeles infra kültéri kamera
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Remci válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Lehet hogy igazad van, de én a tapasztalatot írtam le. Elég sokat szívtunk vele, mire kibökték hogy úgy csináljuk, ahogy leírtam. Onnantól kezdve jó volt.
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
A sodrás nem befolyásolja az átvitelt a hangfrekvenciás sávban, csak zavarvédetté teszi. A telefontechnikában használt sokérpáras kábelek is sodorva vannak, és nem 50 m hosszúak, hanem több km, igaz lezárások között.
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Ez igaz, tudom. De azok csillag vagy DM sodrásúak, az UTP kábelé viszont más szerintem. (15 évig telefon és hálózat szerelő voltam) Viszont az is igaz, hogy ha mondjuk az UTP kábel nem egy db-ból van, hanem mondjuk toldva és nem a forgás irány szerint, akkor az tud zajt okozni a hangban és a képben is. Ki van próbálva Szerintem még ki lehetne próbálni azt is hogy a hangot nem egy érpáron, hanem két külön érpár egy-egy ágán vinni. De én azért megpróbálnám külön kábelon a hangot és a képet vinni.
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Az UTP kábelben 4 sodrott érpár van sodorva. A telefonkábelben 102 sodrott érpár van sodorva, a helykihasználás miatt nyilván valóan másképp. A telefonkábelnél az áthallás is fontos befolyásoló tényező, az UTP kábelnél nem annyira, és a hossza sem összemérhető.
Ha a sodrásirány váltás hibahelyet okoz, akkor azt a képátvitel inkább megsínyli, az pedig jó.
Szerintem inkább a hangot is 150 ohmos lezárások között kéne átvinni.
(#) Thowra hozzászólása Dec 31, 2013 /
 
Ma próbálkoztam még pár dologgal.
Bemeneti oldalra erősítő > zaj maradt de összességében hangosabb lett a hang.
Akkuról járatni a kamerát > csökkent a zaj de így is rossz a jel/zaj arány.
Több eren vinni a jelet > nem tapasztaltam változást.
A próbák előtt kikötöttem a video jelet, csak a hangot hagytam hátha az zavar be de sajnos nem.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Nov 26, 2014 /
 
Sziasztok! Átolvastam ezt a témát, meg még egy pár másik oldalon is utánanéztem, de azért felteszem a kérdésemet.
Az iskolánkban a stúdióban jelenleg koax kábeleket használunk composit jel átvitelére, olyan 60-70 méteres távokban. Viszont, ezzel vannak gondjaink. 4 kameránk van, ezek közül egy tud fullHD/HD felbontást, a többi 480i-s. A nagyobb felbontásnak jelentősen romlik a képe, mire kiér a sok koax végére, a kisebbek még kb ugyan olyanok, mint ami bemegy. A kamerákat nem fixen használjuk, egy-egy jelentősebb eseménynél kitelepítjük, és a stúdióig bekábelezzük. Itt a másik probléma, a fel-le tekergetéstől megtörik a koax kábel, ráadásul -hol máshol?- a közepénél, és mivel az iskola nem tud támogatni ilyenekkel, egyre több toldás keletkezik... Ha már elég gázos, akkor összedobunk egy új 100m-es bundra, ami elég megint egy-két évre. Mi már egy bundon vagyunk túl, az előtünk lévők pedig 3-at "használtak el".
Ezt a problémát áthidalandó, elkezdtünk gondolkodni azon, hogy veszünk két 100, vagy egy 305 méteres bund flexibilis utp-t, 4-4 balunt, és azzal oldjuk meg a videójelek továbbítását. Kérdésem lenne, hogy ezek a video balunok, tényleg képesek 300+ méteren átvinni a képet, HD/480i felbontással? Mi a véleményetek a flexis utp-ről? Lehet-e (érdemes) belőle kábeldob-szerűséget csinálni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem