|
|
|
|
Ha már a téma címe: Közérdekű
Akkor meg szeretném kérdezni hogy Kecskeméten tud-e valaki olyan elektronikai boltot ahol vehetnék lyukraszteres (csupalyuk) próbapanelt, esetleg AVR-t, meg egy-két precíziós IC foglalatot. Olyasmi témájúra gondoltam mint a Lomex, vagy Ret kft.
Holnap valószínűleg arra járok, útba esne, nem kellene csak ezért bemennem Szegedre...
 |
|
|
Heló!
Lyukraszteres panelt tudsz venni a Forrás elektronika üzletben (Vágó utca 16, a Szalagház mögött) Precíziós IC foglalatot is kapni, de úgy tudom, AVR-t nem tudnak hozni, de meg kell kérdezni, hátha mégis tudnak. |
|
|
Köszi!
Nincs véletlen honlapjuk? Nem találom, őket a neten... |
|
|
De van.
www.forraselektronika.hu
de nem érdemes nézegetni az árlistát, mert minimum 5 éves  |
|
|
Sziasztok!
Szerintem megtaláltam a világ legnagyobb kapcsolási rajz link gyűjteményét!
többb mint 23.000 link, több mint 500 kategóriában!
Tessék durkálni, sztem nagyon jó!
http://discovercircuits.com/list.htm |
|
|
szerintem meg a guugli a legnagyobb csak nincs kategorizálva  |
|
|
De legalább kereshetsz benne!  |
|
|
Anno ugye szó volt a Király utcai üzletről (ezért nyílt ez a topic) (Illyés és Tsa Bt.).
Nos, a minap voltam Tatabike mellett ( ), a Vörösmarty utcában, s a bájos eladó hölgytől érdeklődtem ( ), hogy ugyan-vajon mi van a fent említett bolttal.
A következő infót kaptam:
Amikor egy éve Ő (és még nem tudom, ki, talán Rudi, a másik eladó?) észrevették, hogy "kapuzárás-közeli" lesz hamarost a helyzet, gyorsan léptek. Így maradt Tóni bá egyedül a boltban. A helység tulaja igen szemét módon járt el, a végére már úgy megemelte a bérleti díjat (300K HUF/hó! Nem elírás!), hogy azt nem tudták kifizetni ilyen alkatrész-árak mellett. (1-2,- HUF-okból nem nagyon lehet kitermelni ennyit!) Ráadásul a lóvét a pacák KP kérte, számla nélkül!!!! Pffffff! Persze, Tóni bá nem soká bírta egymaga, ezért Ő is felmondott (a hölgy szerint építkezik...), a bolt bezárt.
A raktárkészlet még megvan (ahogy látom, bár a ksztól egyre kevésbé lehet a kirakaton át belátni, de a kirakati cuccok megvannak). Kérdés, meddig, azaz "színesfémgyűjtőék" mikor csapnak le rá... Kár lenne veszni hagyni, azt gondolom, esetleg, ha vállalnánk néhányan, hogy az árut eltakarítjuk, némi kp. ellenében, talán meg lehetne egyezni a tulajjal. Túl sok értékes cucc van (volt?) ott ahhoz, hogy "Lákátosík" elvigyék... Szal ha valakinek van 5lete, javaslata, ne habozzon megosztani! |
|
|
Sziasztok! A király utcával kapcsolatban, abban tudnék segíteni, hogy a raktárkészletet "biztonságosab" helyre szállítom ha szükség van gépjárműalkalmatosságra!
Üdv:Travolta |
|
|
imádom az ilyen hszeket.
Frankye:
a király utcáról pedig két dolog jutott eszembe:
- esetleg be lehetne olvasztani egy ismerős boltos árukészletébe
- néhányan összefogni, a cuccot megvenni, és online szétszórni
- esetleg a HE berkein belül, mert ha jól emlékszem még ilyen szavazás is volt, hogy kb : "mit szólnánk, ha nyílna HE alkatrészbolt" namármost ez jó alkatrészalap, csak hát, ki az aki vállalná, hogy az ügyeket intézi..? (persze nem kell feltétlen az oldalt (és a programozóját ) sem leterhelni. |
|
|
| Sziasztok. Én nem tudtam elérni a tulaját a Király utcai boltnak. Esetleg Tóni bácsitól kéne megkérdezni, a Lomexnél dolgozik. De azt az alkatrészhalmazt ami ott van, halálos vállalkozás onnan kirobbantani, van galéria is a bolt felett, az is fullon van. Ott kéne kezdeni vele valamit, ahol van, be van járatva, jó a hely, és szerintem egy-két hónapon belül visszaszoknának az ügyfelek is... |
|
|
Az biztos, hogy nagyon jó hely lenne ott, ahol van, de ha a hölgy (a nevét sajnos nem tudom) által mondottak igazak (márpedig miért ne lennének azok!), akkor a tulaj sztem nem fogja kevesebbért kiadni, mint amennyiért Nekik, sőt! Azt pedig nagyon nem tartom valószínűnek, hogy 300 eFt-ot ki lehessen termelni, havonta, számla nélkül, egy ilyen boltból!!!!
Ha valaik jár a Lomexnél, és látja Tóni bát, azért legyen szíves, és kérdezze meg, mit tud a tulajról (esetleg elérhetőség?). Én csak annyit tudtam meg róla, amit leírtam, meg hogy fiatal ember, és hogy full nem érdekli az elektronika.
Tatabike! Esetleg megkérdezhetnéd a hölgyet, ha alkalmasint arra jársz, hogy Ő nem tudja-e esetleg a tulaj elérhetőségét. (Ezt elfelejtettem megkérdezni, mikor Náluk jártam. )
Azért azt az alkatrész-elárusítást nem kellene teljesen elvetni sem. Ha másképpen nem megy, akkor így kimenteni az árukészletet. |
|
|
Hm, megnézem, mit tehetek. Most éppen az a baj, hogy kiköltöztem a 16kerbe, és minden nap 7től 18-ig dolgozom, még hétvégén is, mert beúszott a cégem a melókkal... Mondjuk a tulajt rá lehetne venni, hogy olcsóbban kiadja a boltot, mert gondolom Neki is inkább jobb a kevesebb, mint a semmi.... 3 kiló tényleg nagyon durva , én a felét tartanám reálisnak.... |
|
|
| Én meg a harmadát tartanám reálisnak...nem olyan nagy az a bolt...ez az eset tipikus példája annak, hogy hogyan akar egy, a témához ABSZOLUT hozzá nem értő meggazdagodni a semmiből...no komment, utálom az ilyen embereket! |
|
|
ide írom hirtelen: éppen írtam egy topikba (lacika_1818 hozta létre ha mindenigaz, valami 16F876-al mért feszt ipari gépben, de a topic eltűnk. Rákerestem a hozzászolásomra, és nézzétek meg mi van ha beírom, hogy 4,4V (benne volt a hozzászólásomnban) a keresés a fórumban -ba. Akkor az utolsó találat az az én hozzászólásom, de nincs hozzá topik  
ja miközben irtam a hozzászólásom a he frissült és bejött a Fórum lap.... utána küldtem el a hozzászólásom. |
|
|
| Hát ez egy moderátornak volt köszönhető...(nem én voltam...)...sztem áthelyezte a topikot egy másikba, közben meg te beírtad a még nem egészen törölt helyre a hsz-edet...valahogy biztos vissza lehet hozni, bár ehhez sztem Topi kell! |
|
|
sztem is... de akkor hova lett helyezve?? ... |
|
|
Hali!
Aki az elektroncsövek világában él annak lehet hogy nem kell bemutatnom az oldalt, de lehet hogy nem mindenki ismeri, ezért raktam ide:
http://www.elektroncso.hu/
Bye
Sheffield |
|
|
Sziasztok...
van egy címem ami esetleg sokakat érdekelne:
http://oldradio.tesla.hu/konyvek.html
ha már ismeritek akkor bocsi, hogy pazaroltam a helyet... csak gondoltam ez a néhány száz könyv érdekelhet valakit... ja és egy kicsit öreg könyvek, de azért használhatóak. |
|
|
egy furcsa dolog, ajánlom mindenkinek figyelmébe
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=13654864
üdv... |
|
|
| Na ja, az ilyenek miatt nem küld mintát a Microchip sem. |
|
|
Hát igen! Leköpném az ilyet de sajnálom a nyálamat is rá. Mik vannak!!!Röhely |
|
|
Azt a szentségit! Ilyen egy bunkót!!!!  |
|
|
de nézd még mit vna képe beírni nekem :
aha, persze elmondanám, h eddig kb. 5x rendeltem, és ezeket szeretném eladni, mivel én nem tudtam felhasználni. De kavarj csak, ha az neked jól esik. üdv.:Laci
""Maxim, Dallas IC-k. Szinte minden fajta rendelhető, 1-2 héten belül, inkább csak kis mennyiségben. Érdeklődj "" |
|
|
Igen, ezen akadtam ki a legjobban!  |
|
|
Hát ezt a parasztot...!
Idézet: „ha annyire szeretnél keresztbe tenni a másiknak”
Ezt írja, közben meg miatta szív egy egész ország, sőt Európa egész keleti fele (ez náluk egyet jelent).
Csúnya dolog az árulkodás, de szerintem szólj a Vaterának (ha még nem tetted meg), és megkockáztatom, hogy az egész fórum nevében írhatsz. Azon túl, hogy kitiltják nem sokat tudnak tenni, attól még gyökér marad, de legalább ennyivel is kevesebb lehetősége lesz később...
Ez ritka nagy köcsög lehet... :kocsog: :action:  |
|
|
SAJNOS!! Nem fogják kitiltani, mert amit csinál nem ütközik jogszabályokba. Az ingyenes minta, ugyanis legálisan kerül a birtokába és innentől azt csinál vele, amit akar. Az Etika és a Jog sajnos néha nincsen köszönő viszonyban egymással. Az APEH már vizsgálódhatna nála, hiszen mintát értékesíteni szerintem nem "illik", pláne üzleti alapon számla nélkül.
Én a gyártók helyében csak oktatási célra küldenék termékmintát, a helyi képviselőmön kersztül, aki tudja ellenőrizni, valójában mire kérik.
Zoli |
|
|