Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ganz GLE 2 időrelé
 
Témaindító: flari, idő: Nov 17, 2010
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Inhouse válasza jeno7 hozzászólására (») Júl 12, 2016 /
 
(#) jeno7 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 12, 2016 /
 
Köszi, ez tényleg jo
(#) jeno7 hozzászólása Aug 26, 2016 /
 
Sajnos feladtam, hiába cseréltem mindent ki a panelen,
saját magátol ujra bekapcsol, nem tudom mi lehet a bibi.
Valakinek esetleg ötlete? Ja, asztalon többször probálva
rendesen müködik, akkor nem indul ujra.
Köszi elöre is a segitséget
(#) kaqkk válasza jeno7 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /
 
Nem lehet hogy valamelyik indító kapcsoló "szivat"?
(#) jeno7 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Nem tudom, 4nyomogomb van az udvarban, megnéztem mindegyiket, nem
látszik rajtuk semmi, mid a 4 normálisan átad, ha megnyomom, illetve ha elengedem, akkor
megszakit. Viszont böngészve a kapcsolási rajzokat, a GLE3 nál az ic 4 és11 es lábai is testen vannak, a GLE5nél a 4es láb log a levegöben, a 11es össze van fogva mint a GLE3 nál. amig a GLE2 nél levegőben lóg. Igaz, ez nem hiszem hogy gond lenne, mert idáig
müködött rendesen éveken keresztül. Lehet, hogy probapanelen csinálok 1 másik automatát.
Azért köszi a segítséget
(#) proli007 válasza jeno7 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Hello! Ha eddig működött, akkor még is lehet, hogy a nyomógombok körül van a baj.
- Esetleg nézd meg, hogy most is a nulla csatlakozik-e a nyomógombokra. Vagy a nyomógomb áramkör szigetelését a földhöz képest.
- Ellenőrizd, hogy a táp szűrése nem romlott-e meg. Vagy is a 3,3µF nem kapacitás vesztes-e. Mert az IC-ben Auto Reset áramkör van a táp megjelenésekor. Próbálj meg a zénerrel párhuzamosan egy 100nF-ot kötni.
- Egyébként a 4 és 11-es lábnak nincs jelentősége, nincs a tokon belül sehova kötve. Akár testen van, akár nem nem változik a tok működése.
(#) jeno7 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 30, 2016 /
 
Köszönöm a segítséget, 1enlöre függőben. A tranzisztor bázisára
nálam csak a 4,7k-s ellenállás megy,dioda nélkül. He eddig jo volt,
gondolom most sem hiányzik majd.
A 100nf os kondit az ic 14es lábára menö zenerhez gondoltad?
A 3,3µF os kondi nem elko, hanem tantal. Ez sem lehet gond?
(#) proli007 válasza jeno7 hozzászólására (») Aug 30, 2016 /
 
A diódára semmi szükség. Egy CMOS kimenete teljesen nulla, főleg hogy itt terhelve sincs a táp felől. Igen a 100nF-ot oda gondoltam, hátha tápoldalról jön valami zavarjel, mikor a relé működik. A tantál is elkó. Hogy lehet-e kapacitás vesztes vagy sem, nem tudom.
De ideologizálni nekem kell, neked a próba jutott. Mert a hiba és az áramkör is a birtokodban van. Én csak találgatni tudok.
(#) Mazsola35 hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Ganz DYM meg huzás késleltetésü relével tudna segigeni valaki? Meg kapja az áramot a beálittot idő után be is huz de abba a pillanatba ell is enged még az álapot jelzö led se villan fel. Ezt adig ismétli még le nem kapcsolom az áamot. Ötlet mi mehettet ki benne?
(#) gumibaba hozzászólása Jan 28, 2018 /
 
Mindenkitől előre is elnézést kérek, ha rossz cikkbe írok. A következő lenne a kérdés:
-Adott egy impulzus relé.
-Adott pár nyomógomb bizonyos helyeken nekem viszont kellene egy mozgásérzékelő is, amely a teljes rendszert csak fel kapcsolja, azt szeretném viszont kiküszöbölni, ha el vissza megyek a mozgásérzékelő alatt az fel le ne kapcsolgasson. Tud erre valaki valami megoldást. Világítás révén, és udvari használat révén nekem egy lépcsőházi autómatikai rendszer is megfelel ha össze lehet házasítani őket.
Nagyjából úgy fest a dolog, hogy bent fel tudom a műhelyben kapcsolni a villanyt de ha tele a kezem a műhelybe menet, nem épp kellemes, hogy esnem kelnem kell, így arra gondoltam hogy a háznál fel szerelnék egy mozgásérzékelőt ami az egészet kapcsolgatja de ha kell akkor a nyomógombbal a belső helységből kifelé menet fel tudom kapcsolni a rendszert, kb 150 méter a teljes távolság végig fogom rakni refikkel (10W ledes) arra elég, hogy a lábam elé lássak több nem kell.
Kérek szépen ebben segítséget illetve ha lehet bokkvázlatot. Köszönöm szépen előre is. Egyéb elképzeléseket is szívesen veszek, nem ragaszkodok a felsoroltakhoz, egy dolgot zárok ki a sima alternatív kapcsolást váltó illetve keresztváltó kapcsolók láncának felhasználásával. Ennél sokkal egyszerűbbet szeretnék (anyagilag).
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
(#) Bakman válasza gumibaba hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Vagy a nyomógombok valamelyikével akarod felkapcsolni a világítást, vagy ha tele a kezed, jól jönne egy mozgásérzékelő. Jól értem a fealadatot? Ha igen, egszerű a dolgod. Kell egy lépcsőházi automata, erre kis túlzással annyi nyomógombot kötsz, amennyit akarsz. Az automatának van egy kimenete, erre párhuzamosan kötöd a mozgásérzékelő kimenetét, készen is vagy. Vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkettő felkapcsolja a világítást.
(#) gumibaba válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Igen nagyjából ilyen az elképzelés, annyit hadd kérjek küldjön nekem sematikát ha lehet.
A szinkron működést mi fogja biztosítani?
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) Bakman válasza gumibaba hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Nem tudom mit értesz szinkron működés alatt. Mindegy, melyik esemény következik be (mozgás érzékelése vagy nyomógomb megnyomása), a világítás fel fog kapcsolni.

Kapcsolási rajzot hétvégéig nem tudok készíteni így megkérnék egy errejáró kollágát, ha van ideje, rajzoljon egyet, amiben a lépcsőházi automata és a mozgásérzékelő párhuzamosan van kötve. Igaz, kérdés az is, hogy az időzítő milyen típus, van belőle váaszték és változatos a bekötés mikéntje.
(#) gumibaba válasza Bakman hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Nagyon megköszönöm a gle 4 et már használtam fel ugyanitt, csak az nem ehhez a körhöz tartozik. Annyi hogy ha esetleg 2 külön időzítő kör van mind a 2 nek egyforma időtartamúnak lenne jó lennie. pontos típusok is jöhetnek ha van rá lehetőség.
(#) proli007 válasza gumibaba hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Hello! Lerajzoltam, amit Bakman mondott. Én ugyan GLE-4-et nem találtam, csak 5-öt a hálón. Viszont ha GLE-2-vel oldanád meg, akkor annak az A2=10, B1=9, A1=7, 15=6 a számozása.
Itt vagy a nyomógombokról tudod indítani az időzítőt, vagy a közelítés kapcsló kapcsolja fel a lámpát. (Ha közben megnyomod az időzítőt, az sem gond, a közelítés kapcsoló is kikapcsolja, majd az időzítő is ha letelik az idő.)
Nem írtad, milyen közelítés kapcsolód van, de van amelyiknek a fekete vezetéke piros. Akkor az a kapcsolt szál, nem a fekete.
(#) gumibaba válasza proli007 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
semmilyen még most még csak tervezem és ha megvan minden akkor fogom telepíteni.
(#) gtoth26 válasza Zoli049 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Sziasztok!

Ugyanaz a problémám nagyjából amit jeno7 írt. csak GLE3-al. Ketten is hegesztettünk egyszerre, utána vettem észre hogy a külső világítás izzója folyamatosan világít.
Szétszedtem, elsőre egy elllenállás teljesen szétégett benne. Kevés az esélye, hogy működni fog ha kicserélem, de ha lehet megjavítanám, újat venni könnyű, ez meg egy érték inkbb számomra, mert ilyet már nem gyártanak. MEnnyiben tér el a GLE2-től, mert arról láttam itt kapcsrajzot.
Zoli049 azt írtad a hozzászólásod végére, hogy az meg egy külön tanulmány Ebből gondolom, hogy teljesen más lehet.
Valaki esetleg tud segíteni a javításban?
Köszönöm

IMG_2341.JPG
    
(#) ferci válasza gtoth26 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Szia!
Nem 100 %, de valahonnan ez a rajz maradt rám.
Hasonlítsd a paneledhez.
A 4541 nincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021

GLE_3.JPG
    
(#) gtoth26 válasza ferci hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Nagyon szépen köszönöm!
(#) gtoth26 hozzászólása Nov 12, 2021 /
 
Kicseréltem az ellenállást nagyobb teljesítményűre, utána működött egy ciklust megcsinált, de a relé bizonytalanul húzott meg. Utána újra nem működött. A relé ment tönkre, a tekercse. Kapott egy új relét, azzal meghúz, de úgy is marad. Gondolom nem mindegy neki a relé tekercsének az ellenállása. Sajnos fogalmam sincs, az eredeti mekkora lehetett.
Valami tipp esetleg, mit próbáljak meg?
(#) ferci válasza gtoth26 hozzászólására (») Nov 12, 2021 /
 
Azt megpróbálhatod, hogy a triac A1-gate kivezetéseit rövidrezárva elejt-e a relé vagy sem ( megszűnik a gyújtóáram ). Utána, az eredmény ismeretében léphetsz tovább.
A 4541 (?) még időzíteni akar-e, vagy a tranzisztor nem zár le, stb...
Feltéve, ha ez a rész kapcsolásilag stimmel.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem