Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Órák csőből - nixie, vfd, stb

Témaindító: Zeus SH, idő: Dec 8, 2010
Lapozás: OK   6 / 6
(#) yodee hozzászólása Aug 22, 2012 /

A linkelt cikkben más a cső. És emiatt más az egész program, és ezért nem jó a kijelzés
(#) Pali79 válasza yodee hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Nemrég azt írtad, hogy ugyan azt építetted meg ami cikkben van. Döntsd már el légyszíves, mert csak összekavarsz mindent!

A cikkben kissebb csövek vannak. Nekem "sajna" csak nagyobbat sikerült szerezni... A felépítés ugyan az, csak az ellenállások mások

A csövek panelján változtattál valamit?

nem. azon sincs változtatás

Hát nem tudom, hogy a programba mit és miért változtattál, de a te csöveid lábkiosztása tök más mint a cikkben lévő, ezért szerintem soha nem fog rendesen működni.

Cseréljünk! Adok neked Z570-es csövet a tieidért persze értékegyeztetéssel! Ha érdekel a dolog a többit privátban!

Így néz ki jelenleg. Nem hiszem hogy nem lehet kiszedni ezt a hibát belőle

IMAG0837.jpg

(#) Pali79 válasza yodee hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Ezt mondom, én is. A legnagyobb baj az, hogy az anód más lábon van... Cseréljünk!
(#) Csupasz válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szia
Valahol korábban ez a hiba másnál is előfordult, és úgy emlékszem, hogy a DCF-es topicban hosszabban ki is volt tárgyalva.
Keress rá!
Üdv:
Csupasz
(#) Pali79 válasza Csupasz hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szia!
Az a baj nála, hogy más lábon van az anód, a panel meg más csőhöz készült. Kell hozzá egy másik panel amin rendesen vannak a lábak és jó lesz.
(#) Csupasz válasza Csupasz hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Ja, bocs!
(#) yodee hozzászólása Aug 23, 2012 /

Már korábban leírtam, hogy a programmal van a gond. A másik hexel gyönyörű a kijelzés, semmi szellemkép, viszont pontantlan az időmérés
(#) Atosz90 hozzászólása Aug 23, 2012 /

Üdv.
A csövekhez a panelt én terveztem, jó helyen vannak az anódok, nem ez volt az első panelom.
A programmal vannak problémák, mert én nem tudok programot írni, ismerős írja, csak nem ér rá jelenleg, és nem tudunk az órával dűlőre jutni.
(#) Pali79 válasza Atosz90 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Ja! Bocsi! Nem tudtam, hogy kimondottan az ő 566-os csöveihez külön panelt terveztél!

Csak azért gondoltam erre a lehetőségre, mert amikor én kézben próbáltam csöveket, rossz helyre tettem a táp + ágát és akkor volt hasonló jelenségem.

De ha megfeszülök se értem, hogy másik csővel való üzemeltetéshez miért kell a programon változtatni.
(#) jonyibandi hozzászólása Szept 8, 2012 /

Sziasztok!
Nemrég csináltam egy kivezérlésmérőt IN-13-mas csövekkel és arra gondoltam, hogy kiegészítem ezt egy nixie órával. IN-1-es csövekre gondoltam, mert egész olcsón beszerezhetőek. Nem sok mindent építettem eddig, viszont lelkes vagyok, szeretném jól csinálni és tanulni közben.
Találtam egy rajzot, a mellékletben benne van, amit szerintem használhatnék, csak némi átalakításra lenne szükségem. Néztem már, hogyan kellene elkészíteni a 170V-os tápforrást, csak azzal vagyok gondban, hogy egyrészt használható e ez a kapcsolás az IN-1eseknél is, illetve, hogy az 1 HZ-et más módon szeretném előállítani.
Ha tudtok, kérlek segítsetek a dologban!

Nagyon köszönöm!

Andris
(#) Csupasz válasza jonyibandi hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Szia
Szerintem itt az oldalon találsz több olyan órát, amit már valaki megépített, és biztos segít valaki......
Egyébként javaslom a Vicsys mester által épített DCF óra tápját, illetve akár egy CD 4541-el felépített oszcillátort.
Ha feltétlen ragaszkodsz ehhez a kapcsoláshoz.
Üdv:
Csupasz
(#) Pali79 válasza jonyibandi hozzászólására (») Szept 8, 2012 /

Egyet értek Csupasz kollégával! Vicsys féle DC-DC táp nagyon bevált dolog. A kapcsolás amit mellékeltél szerintem nem a legpraktikusabb (IC temető). Ha a cikkekben körülnézel van 4-5db hat csöves óra ami sokkal átgondoltabb konstrukció mint ez. Én a harmadik emule órámat építem, mert szolgáltatásaiban az tud talán a legtöbbet. De a választék bőségesnek mondható, mert az egyszerű "csak" órától kezdve a sokfunkciósig mindenféle van. Az ilyeneknek megvan az előnye is, hogy csak a csőpanelt kell áttervezned, esetleg 1-2 ellenállás értéket kell változtatni.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 24. Pé
16:59:56
Jelenleg 406 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu