|
|
|
| Hangdoboz építés - Miértek, hogyanok... |
|
|
|
Sziasztok!
2db hangfalat szeretnék csinálni, de nem tudom hogyan és milyet csináljak. Próbáltam hangfaltervező progival, de magas az angol nekem . A hangszóró nem minőségi, és hangfalat sem bonyolultat akarok építeni, csak legyen benne basszus. A hangszóró típusa: S.A.L. AHP 3-165, 90W 4 Ω 40-20000Hz 3 utas, kocsiba való, de ez van. Valaki tudna ötleteket mondani, vagy akár tervet hozzá? Ha lehet ne azzal jöjjetek, hogy vegyek, meg más hangszóróval kellene.
Jah anyagnak 1.5cm-es bútor lap áll rendelkezésemre.
Köszönöm a segítséget előre is! |
|
|
Innen lehet elindulni..
Konkrétan a te hangszóróidhoz nem biztos, hogy találsz doboztervet.
Nézz körül a project szekcióban (a fenti linken) |
|
|
| ÁÁÁÁ, minden angolul, irtam, hogy nem tudok angolul! |
|
|
Ha nem sűrgős kedden teszek fel neked magyarnyelvű anyagot arra vonatkozóan hogyan milyen szempontok figyelembevételével lehet a hangfalhoz tartozó dobozt megtervezni. Ne várj pontos méreteket adó számítást, hanem csak a zt hogy hány literesre és milyen rendszerű hangfalra van szükség a hangszóróhoz.
Egyébként szerintem a bútorlap amit írtál ehhez a hangszóróhoz kellőképpen masszív lesz....
Ja egyébként a cikkek a Tunning&stereo magazinban jelentek meg.
RedCar |
|
|
Naszóval lényeg a hogy beválasztottál!
Ez a hangszóró free-air(szabadlevegős),nem dobozba szánt...
Na de nem ba**gatlak vele.
Ahoz hogy megfelelő dobozt csinálj neki más adatokra van szükséged,DE azt a SAL nem adta közre(de nem mennél vele semmire anyira xar).
A hanghaltervezést megtanulhatod az előző hozzászóló által adott 2 link tartalmából...
Tehát a lényeg tedd a hangszórót kb 15 literes ládába azt, szól ahogy szól.
Remélem a téglatest térefogatát már ki tudod számolni ! Ne felejtsd el hogy az oldallapoknak(hangszórónak) is van térfogatuk ! |
|
|
Hangfalak
Itt sok SAL-os hangfalterv van fent. Ezek bevált hangfalak. Kikeresed melyik a hangszóródhoz a legalkalmasabb és már csinálod is. Én is készitettem egy ilyen SAL-os hangfalat. Az eredmény az, hogy már kettő van belőle- ha érted mire célzok 
Ha nem tudod pontosan melyik hangfalterv a neked megfelelő, jelezz vissza segitünk. |
|
|
..szerintem pont ehez NEM fog találni ládatervet (a fentebb említett okok miatt)  |
|
|
| Én nem beleválasztottam, hanem ez van itthon. Gondolom az adatai azért nincsenek megadva, ami még kell. Mert ez nem hangfalba szánt, hanem autóba! |
|
|
Ja nem vettem észre hogy háromutas. Bocs, akkor azok a hangfaltervek mégse jók  |
|
|
Sziasztok!
100-120 W-os hangfalat akarok építeni 4 Ω-ra. Néztem már pár rajzot, de ha ti jobbat tudtok küldeni, azt nagyon megköszönném.
Előre is köszi  |
|
|
elöbb hangszóró mellet kellene le paktálnod sztem...
de milyen az erősítő-d? |
|
|
Helló
Figyumár Vmann!
Azt a linket belinkelnéd mégegyszer, mer nem nyit meg semmit!
Most vettem egy SAL2530/4-es hanszórót és én is szeretnék valami korekkt dobozkát csinálni hozzá!!!
VAgy más rajzokat is küldhetnétek!!!
Köszi.
Peti. |
|
|
Hali. Egy kis segítség a doboz méretének a meghatározásához ha nem kedveled a progikat: Válassz ki egy szekrényt otthon aminek van nagy beltere. A belépő nyillás méretébe illő vastag kartont illesszbe úgy hogy ne szoruljon tologatható legyen! A hangszórót ideiglenesen fogasd fel a kartonra és az adott hangerővel nyomasd meg. Ha szubcsövet is akarsz akkor a megfelelő átmérőjű jukat vágd a kartonba. És ha ez megvan kezd ki-be tologatni a hangszórós kartont. A kívánt hangzásnál jelöld be a karton állását. Innentől kezve pedig már egyszerűen megkapod a beltartalmat. Mit szólsz  |
|
|
jééééé!!!!
ilyen megoldást még nem hallottam de ötletes nagyon!
lehet h én is kipróbálom egyszer, de én tudok angolul és betudok helyettesítgetni a winisd progiba
ha nem gond akkor egy kicsit akadékoskodó leszek
mi van ha a megfelelő hang eléréséhez nagyobb doboz kell mint a szekrény???
nekem egy 120 literes nyitott dobozra van szükségem a bc3040-es mélyem részére.
üdw |
|
|
|