Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TESLA lemezjátszótű
 
Témaindító: gm222, idő: Máj 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) kistee válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 20, 2023 / 2
 
Ezt már márciusben egyszer megkérdezted. Ugyanarról a berendezésről van szó? Az akkori állapothoz képest változott valami? Megcsináltál valamit is azok közül, amit mondtunk?
(#) Honda130 válasza kistee hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Ne haragudj, de nem emlékszem már pontosan. Annyit csináltam, hogy próbáltam a lemezjátszót függetleníteni a mellette-alatta lévő bútoroktól. Alá rugalmas dolgokat próbáltam tenni, és nagyon be volt szorítva az egész. gyakorlatilag része volt a bútoroknak a lemezjátszó is. Neki pedig a tetején van a két hangszóró.
Most lehet hogy pimasz leszek, de mit is kellett csinálnom még vele?
Az a helyzet, hogy akkor elég sok elfoglaltságom lett és picit bele is fáradtam a lemezjátszó témába. Bevallom, picit el is kenődtem miatta. Azóta fel-fel hozom a lányomnak, hogy kéne venni egy igazi hifi lemezjátszót...De ragaszkodik hozzá. Azt mondja, ez kell neki. Fát akart, nem ezüst színűt.
(#) Honda130 válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Én úgy tudom, hogy ki lett hagyva az a korrektor és az Unitrának a Phono bemenetét kell használni. De esetleg megpróbálhatom az aux bemenetét is. max. alig fog szólni ugye?
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Úgy értem, hogy zajos, hogy szinte hozzáér az ember és már azt is hallani. Valahogy olyan sercegős lett a hang és semmi dinamika nincs benne. Tudom, hogy csodát nem lehet várni, de olyan, mintha semmi mélyhang nem lenne. Vagy ha van, akkor olyan amit az ember nem nagyon szeret hallani. Zavaró. Felteszem az EDDA-t aztán nincs ott a basszusgitár, csak valami gyenge játék gitár. Erőtlen az egész. Az Unitrát én anno halgattam sokat. Nővéreméknek Ugyanilyen Unitra hifijük volt. Nagyon jó hangja volt.
Vagy a gyári hangszórók lehetnek ilyen rosszak? Mondjuk azt nem hinném.
(#) zolika60 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Megnéztem a tűről feltett képedet és azon a hangszedő tele van szöszmösszel és a tűn is van valami szennyeződés. Ezt mindenképp takarítsd meg mielőtt bármit cserélsz.
(#) Suba53 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 23, 2023 / 1
 
Az attól függ. Ha valóban ki lett hagyva a gyári korrektor, akkor igen.
De ha normálisan szól, akkor a korrektor után lett kivezetve.

De mivel az volt vele a probléma, hogy a potik recsegtek, én a szaki helyében azt csináltam volna, hogy a korrektort fixen bekötve a korrekció után vezettem volna ki erősítőre a jelet.

De majd meglátod.
(#) Honda130 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Ez már megörtént. Ez egy előtte kép.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 24, 2023 / 1
 
Ha a hozzáérésre is reagál, akkor rosszul lett kivezetve a hang. Ezért nincs basszus stb. Ha valoban a pickup jelét vezetted ki az eleg veszélyes dolog. Oda jo és nagyon rövid kábel kell es vigyázni a földelés/árnyékolás bekötésére. Ha reagál az érintésre ott valami nincs rendben.
Nem tudom milyen az Unitra Phono bemenete, az is megérne egy kis figyelmet. ( van MM és van MC tipus, meg rossz is). A TESLA belsö RIAA korrektora nem annyira rossz, hogy okvetlenül másra kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
A rendszer hangszoit egy pillanat alatt kiprobálhatos. Kösd a telefont a bemenetre (Aux) és játsz le valamilyen zenét. Ha ott sincs basszus, akkor valoban lehet a hangszoro a ludas, de az elég nagy ritkaság.
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Hát...Ez nekem nem fog menni egy pillanat alatt. Kellene hozzá sztereo mini jack kábel, aminek olyan Unitrához való dugó a vége. Ez érdekes lesz előállítani. Nem lehetetlen, de körül kell ez ügyben nézni.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Ha ilyen gondjaid vannak akkor ( gondolom az Unitrán 5 polusu DIN csati van) dugj a csatiba lehuzott hangerönél sima drotdarabokat majd egy kicsit tekerd fel a hangeröt és egyenkent érintsd meg a drotok végét - a hangszorokbol erös 50 Hz-es brummogást kell hallanod.
De jobb lenne ha beszereznél egy DIN - Jack kábelt a telefonhoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
Lehet olyat kapni? Holnap bemegyek majd a Maltába. Megnézem van-e valami? Csak legyen időm, mert a kórhazba is kell menni a lanyommal
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
Elvileg lehet. A Conradnál van legalább a katalogusban. Stereo 3,5 Jack - DIN kabel.
# 1967451 - 62
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
Úgy tudom, hogy ezt a mai telefonokra nem dughatom rá. Azok ugyanis 4 pólusú Jack csatlakozót fogadnak el.
(#) btamas81 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
A 4. a mikrofon. Nyugodtan rádughatod.
(#) Gafly válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
Sok energiát öltek bele, hogy nagy baj ne legyen, ha bedugod.
Olvasnivaló.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 25, 2023 /
 
Az igaz, de ugy van kialakitva a foglalat, hogy a 3 polusu is müködik ( a fülhallgatok mind ilyenek, csak a mikrofonnal kombinált szerkezeteknek kell a 4. polus.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2023
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem