Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » E-dobfelszerelés piezoval
 
Témaindító: shade1209, idő: Aug 3, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) efiscp válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
És jól működik? Én az enyémet 64 bemenetesre terveztem, de szerintem a 18f46k20 gyenge ehhez, úgyhogy barátkozom a 16 bites PIC-ekkel is.
(#) lajos1969 válasza efiscp hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Az enyém 16f877-el van de szépen működik!
(#) efiscp válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Na igen, de nekem több, mint 4x annyi csatornám lesz (ha végre valahára elkészül). Az ADC elég lassú műveletnek számít, úgyhogy ennyi csatornánál hallható késések lehetnek. Majd kiderül, a puding próbája az evés.
(#) forma3 hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
Sziasztok!

Jól gondolom hogy ha veszek gyakorló dobpadot, a piezót ráragasztom, és azt összekötöm egy dobaggyal és már működik is. Akkor mi itt ez a nagy túlbonyolítás. Itt egy video róla:Bővebben: Link
(#) bali00 hozzászólása Feb 18, 2015 /
 
A megadrum megépítését fontolgatom, ismeri valaki? Az oldalukon nem találok nyáktervet ha valakinek van hozzá megköszönöm.

http://www.megadrum.info/
(#) torpert hozzászólása Aug 5, 2015 /
 
Sziasztok.
Hozzáértőktől kérdezem, hátha van aki már próbálkozott ezzel.
Adott egy nem túl neves dobmodul. Konkrétan ez:
http://www.db-musical.com/detail.php?product_id=469
.
A bemenetek mind sztereó aljzat, a saját padjai pedig mind, - nem tudom jól mondom-e kétzónásak. Pergő és káva, Tom1+ kolomp, cintányérnál Crash1 + szélen crash 2, stb.
A probléma a következő, sokszor kényelmetlen a 2 zónát eltalálni. Hagyományos piezo-val próbálkoztam. Az első zónáról sikerült leszedni a jelet, az működik, a második viszont nem szólal meg ezzel a módszerrel.
Szétszedtem a pergő padját, megnézni hogy is néz ki a dolog. Az első zóna, ott is egy hagyományos piezo. A második a peremen (káván) körbefutó rugalmas szalag, ezt megütögetve megszólal. lehet ez is valami piezo elven működik. Viszont rákötve a piezot már nem szólal meg.
A kérdés az lenne milyen módon tudok értelmezhető jelet küldeni ennek a második zónának. Szeretném külön padba tenni pl a kolompot, vagy ride kúpot. Valaki csinált már ilyet? Tudna segíteni. Lehet a piezóra valami ellenállást kell kötni, mert alacsonyabb jelszintet értelmez, vagy esetleg kettőt kell bekötni, mert épp magasabbat?
Ötleteket szívesen veszek. Szép napot!
Norbi
(#) dckiller hozzászólása Aug 13, 2015 /
 
Dobtriggert építek én is és megkérdezném hogy milyen piezot érdemes venni?
http://www.hestore.hu/prod_10034292.html ezt nehéz felforrasztani kábellal?
Csak meg kell kapargatni és lehet forrasztani?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem