Sziasztok !
Új témát nyitottam, sokszor keresek a neten tv tuner
kapcsolásokat, de sajnos ez a terület "fehér folt".
Ha van Nektek ezekről kapcsolási rajzotok kérlek töltsétek fel ide.
Indulásként egy THOMSON CTT5045 hypertuner
kapcsolása.
Szia !
Köszi a felajánlást, nem TV kapcsolási rajzokat keresek
azokból rengeteg van a neten.
Kizárólag TV , VCR, DVD tuner egységének kapcsolási
rajzát keresem.
pl. mint a csatolt kapcsolás
Ezek a Thomsonba Vestel tv.be Grundig tv.be való hypersávos tunerek ,nagyon ritkán mennek tönkre.
Amikor mégis, akkor a bemeneti fokozat fetje hal meg, ezt rajz nélkül is lehet cserélni.
Ritkább esetben, 10évesnél régebbi készülékeknél, egy alapos átforrasztás után megjavulnak .
üdv
Sajnos a tuner része tönkre ment villám csapás következtében. A tuner típusa ENGF7502GF ,de ugyan ilyet nem tudtam szerezni kicsi pénzért , ezért vásároltam egy DMR-EH52 tipusú rossz készüléket amiben a tuner működő képes és kicseréltem , igaz a két tuner nem egészen egyforma ENGF7501GF a típus. De a tuner vezérlő panel pont egyforma. Na most a probléma az hogy a készülék továbbra sem működik,mi lehet a gond. Teszek fel kapcsolási rajzot az egész készülékről hátha valaki tudna segíteni. Letölthető Innen DMREH50_schematic és Innen DMR-ES10
Köszönettel.
Csaba
Esetleg meglenne valakinek SK-D-30-1E és SK-M-30-1E kis orosz color star 525 tv-nek a tunerje v. kapcs. rajz?
Nem lehet rendesen behangolni, elmászik a program. Amugy szép képe lenne.
Nem biztos hogy a tunerrel van probléma, lehet hogy a tuner hangolófeszültsége nem stabil, melegedésre megváltozik, meg kellene mérni hogy üzem alatt változik -e .
Az UHF tuner ugyan külön egység de a VHF tuner keverő tranzisztorát használja a kf erősítésére, mivel a VHF kf magasabb színtű jelet ad és az UHF modul alacsonyabb szintű kf feszültségét hozzá kell erősíteni.