Sziasztok! Van egy a téma címében szereplő "okos" karórám, az utóbbi időben egyre halványabban lehetett látni az oled kijelzőn megjelenő feliratokat! Az óra kb 3 éves én az akkumulátorra gyanakodtam, de mikor ki vettem az akkut és rámértem (a teljesen feltöltött 3,7V li-ion akkuban) 4,15V-volt ami szerintem jó érték! Ezeknek az oled kijelzőknek van valami becsült élettartalmuk? Vagy esetleg az akkumulátornál keressem mégis a hibát?
Keresgélek.. De azért egy 55.000.-Ft-os karórától nem azt várná az ember, hogy 3 évesen be dobja a törölközőt! Nincs mese.. fogyasztó társadalomban élünk!
Nekem az órám rendszerint 3-4 évente döglik be, elemcserét nem szereti. Olyankor rendelek egy másik órát, elemmel együtt, és megint megy 4 évet. 4000Ft körüli, DCF77 szinkronizált. Volt egy bluetooth órám nekem is, haveromnak adtam, engem zavart a gyakori töltögetés, na meg a teló is gyorsabban merült. Mérted az akku feszültségét kicsit leterhelten is? Úgy is megvan a névleges fesz?
Szia! Terhelés alatt nem mértem viszont olyat csináltam (Tudom ennek nem örült az akku), hogy rövidre zártam egy pár pillanatra (a vezeték jó meleg lett) és utána megmértem 1-2 száz mV-ot veszített, de kis idő mulva azt is vissza nyerte. Szerintem a kijelző lesz a ludas. Igazából sajnálom, mert szerettem. minden működik, de a kijelzőt csak sötétbe látni .
Ha jól értem, egy LED kijelzőről van szó. Tudtommal a LEDek ennyit nem veszíthetnek a fényerejükből három év alatt. Szerintem valami előtét-ellenállás probléma lesz. (De a kondenzátorok sem zárhatók ki!)