Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DC-DC konverter
Témaindító: (Törölt felhasználó), idő: Nov 16, 2005
Témakörök:
Kicseréltem 1 MOhmos és 68 kOhmos ellenállásra az R1-et és R2-t, már működik!
Én meg közben rájöttem, hogy nem 5V-ot, hanem 3.5V-ot adsz a bemenetre... úgy reális a 3.1V, amikor az IC nem csinál semmit.
nem létezik hogy 20v kimenőfeszhez 47/750ohm tartozik. min egy nagyságrenddel több illene.
De miért nem építed meg a gyári alkatrészértékekkel próbára, és ha már megy akkor módosítsd az osztó értékét
Sziasztok!
Nekem az a kérdésem, hogy a linkelt kapcsolásba miért kell 300V-os MPSA42, hiszen a bázisa csak pár V-ot kaphat a feszültségosztó miatt, az emittere földön van, a kollektora pedig 9V-on, még a tekercs előtt. Köszönöm a válaszokat! Bővebben: Link
Szevasztok,
jó megfigyelő vagy, ide bármelyik mezei BC NPN tranyó megfelel... A tervezőnek valószínűleg ez volt keze ügyében, nem drága...
Bárcsak hamarabb lettem volna szemfüles. Akkor nem szúrtam volna el 1órát feleslegesen 300V-os tranzisztor keresésével
Vagy megkérdezhetted volna a kapcsolás elkövetőjét is akár...
Minek zaklassam ilyen kis butaságokkal Vicsys-t? Van neki jobb dolga is. Most pl. kérdezzem meg, hogy ha az LDR-em 1k helyett 4k7, mi történik? Dehogyis. Önállóan szeretem megoldani a problémákat. Meg egyébként sem szeretek várni a válaszra. Főleg, ha 2 nap múlva jön, addig mit csinálok?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
"Minek zaklassam ilyen kis butaságokkal Vicsys-t?" Ez jól hangzik, a válaszadókra nézve.
![]() "Meg egyébként sem szeretek várni a válaszra" Akkor minek teszel fel kérdéseket? Ha türelmed nincs az egy dolog, de gondolkodni nem tilos? (ezeken sem)
Kis butaság, de mégsem tudom rá a választ, ezért megkérdeztem.
Nem szeretek várni, de mivel már megvettem a 300V-os tranzisztort, így teljesen mindegy, hogy mikor kapok rá választ, úgyis azt építem be. Viszont érdekel a megoldás, ezért figyelemmel kísérem a válaszokat. Ki mondta, hogy nincs türelmem? Nem azt mondtam, hogy azonnal válaszolt akarok, hanem azt, hogy nem szeretek válaszra várni. Ezért nem is kérdezek, hanem megpróbálom egyedül megoldani. Kár, hogy ilyen negatívnak állítottál be, miközben semmi ilyesmi nincs a háttérben. És szerintem sokan örülnének, ha sokan először egyedül próbálnák megoldani a problémát, és csak utána "zaklatnák" az embert. Mint pl. a tapskapcsolós témában. Biztosan olvastad.
Félreértesz. Nem azért írtam mert így-úgy szeretnélek beállítani, hanem hogy rávegyelek, ha leírsz valamit azon gondolkodj el, hogy néz az ki a másik szemszögéből. Ennyi ez és nem több.. üdv!
Az LCD háttérvilágítás-diódái sorban vannak? Csak meg általában 1,2...1.6 V-nál nem nagyobb egy LED nyitófeszültsége, így nem értem, miért szükséges a 19.6V. Ha mégis kell a fesz, építsd meg az adatlap 2. oldala alján lévő alap-kapcsolást, az ott szereplő értékekkel, csak éppen az R3-t válaszd 30k-nak (20. oldalon lévő képlet alapján) nagyjából a 17.4k helyett és jónak kellene lennie!
Figyelj oda, hogy mindent tényleg jó helyre kötöttél-e, ellenőrizd újra.
Kösz, még aznap megoldódott.
Bővebben: Link
Szevasztok
Szeretnék egy dc dc konvertert építeni a szándékom hogy 12 Voltból 24 legyen. Ha valaki tudna szolgálni egy kapcsolási rajzzal azt megköszönném. Üdv.
Hello! Teljesítményt nem kellett volna odaírni? Egyébként ha kicsit keresel, találsz. Például itt. üdv!
Köszönöm a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 26. Vas
0:44:49 Jelenleg 132 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

Hírek.xml