Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thomson DPL570HT
 
Témaindító: lali252, idő: Márc 7, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lali252 hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mert van 3 stabilizátor ic a IC 303, 304, 305-ös ami rövid idő alatt felforrósodik. Már kicseréltem őket de nem változott semmi. A végfokokat is lehúztam és ugyan ez a helyzet. A probléma amúgy az hogy csak két hangszóró szól.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Jáger László válasza lali252 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Szia! Talán ez segít.
(#) Szoki válasza lali252 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Hali!
Neke is ugyanilyen erősítőm van. A melegedéssel együtt kell élni, nekem is eléggé melegszik, applikáltam rájuk hűtőbordát.. A jobb oldalon, függőlegesen álló digitális panel szokott meghalni ezekben amúgy.
Az, hogy nem szól, mit jelent? Elvágja magát protect üzenettel, vagy csak szimplán nem szól ha 5.1-re állítod?
(#) lali252 válasza Szoki hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Hello!
Front speakeren a bal és jobb hangszóró szól azokkal nincs baj de a másik kettő és a mély nem szól akár mit állítok. De ahogy piszkálom a hangszóró kábelt recseg (húzgálom a csatiban). De hangot nem ad, akármit állítok rajta. A melegedést elhiszem de szerintem nem természetes hogy kb egy perc után meg se lehet fogni mert odaég az ujjam.
(#) rbertalan92 hozzászólása Márc 8, 2012 /
 
Sziasztok. Nekem hasonló erősítőm van dpl 660 ht
És az lenne a problémám hogy, nem kapcsol be az erősítő. Bekapcsolom, és ki írja hogy "overload". és le tilt egy relé. Mint ha túl lenne terhelve de semmi sincs rá kötve.
Tudna valaki segíteni ?
Előre is köszi!
(#) Szoki válasza lali252 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /
 
De a kis piros ikonos világítanak a surr.mode gomb nyomkodására?
(#) Szoki válasza rbertalan92 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /
 
99%, hogy végfok..
(#) rbertalan92 hozzászólása Márc 8, 2012 /
 
Nem hiszem, mert oké hogy hajtottuk de le is tiltott és nem recsegett csak hangos volt. Azóta csinálja ezt. Mit lehetne vele kezdeni ?
(#) Szoki válasza rbertalan92 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /
 
Hát akkor az pont elég volt neki. Főleg ha netán nem is volt szellőzése normálisan.
Végfoktranyókat ki kell méregetni és csere. Ugyanolyat nem lehet kapni, csak a helyettesítőiket és azokat se olcsón. Ha érdekel, van egy koplett működő erősítőpanelem bordával, új tranyókkal. (az enyémhez kellett, csak tudtam szerezni komplett működőt...)
(#) Sceton hozzászólása Júl 16, 2013 /
 
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a Thomson DPL570 házimozimat eggyik napról a másikra nem tudtam bekapcsolni a távirányitó már rég nincsen meg hozzá viszont a bekapcsoló gombja egyszerűen nem működik így ezáltal nem tudom üzemeltetni egy jó barátom ért az ilyen dolgokhoz és oda adtam neki hogy nézzen bele. Azt mondta hogy azon a kislapon amin van a bekapcsoló gomb és a mute gomb is , azon a bekacsoló gomb bevan ragadva olyan mintha eltört volna benne valami . Próbálta össze eszkábálni de nem sok sikerrel. Kidobni sajnálom, univerzális távirányitón gondolkodom, de kivácsi lennék hogy mi baja lehet ha láttatok már ilyet akkor kérlek segitsetek én mondjuk nem értek hozzá de szerintem nagy baja nem lehet. segítségeteket előre is köszönöm
(#) Sceton hozzászólása Júl 16, 2013 /
 
A helyzet változott sikerült bekapcsolni elkezdtem kötögetni egyzser csak lekapcsolt valami hiba üzenettel egy párszori próbálkozás után már csak kattog a bekapcsoló gomb ((
elviszem szervizbe de ha esetleg felvilágositana mi lehet a baja akkor ugy mennék szervizbe hogy tudom mivan naggyából még lehúznak a végén
(#) Saggitarius válasza Sceton hozzászólására (») Júl 16, 2013 /
 
Mit kotogettel? Mi volt a hibauzenet? Tipusszam alapjan rakerestem a neten, es a kepe alapjan latszik, hogy nem egy mai darab. Masszoval nyugodtan lehet benne eloregedett alkatresz is, nem feltetlenul draga. Irtad, hogy nem ertesz hozza, de honnan veszed, hogy nem lehet nagy baja?
(#) Sceton hozzászólása Júl 23, 2013 /
 
Szia sziplán a hangfalakat kötöttem be egész addig amíg lenem kapcsolt de sajnos olyan gyorsan kapcsol le hogy nem lehet elolvasni ...........most már nem hiszem hogy kis baja van
(#) nobie hozzászólása Máj 23, 2016 / 1
 
Sziasztok!
Egy ilyen erősítő került hozzám javításra. Röviddel bekapcsolás után overload felvillant és kikapcsolt készenlétbe. Rövid idő után már random kikapcsolgatott, a hangszóró közben pattant nagyokat, még bemenet váltáskor is. A hiba a fentebb kifogásolt hűtőbordán középen levő lm 7915 ic-vel volt. Nem állította elő a -15V-ot, ami a bemenet választó IC-nek (IC400) és a környezetének adja a negatív tápot. Stab ic csere után rendben működik. Érdemes a hűtőbordát cserélni vagy megtoldani további hűtőbordával. Gondoltam megosztom veletek hátha belefut más is ebbe a hibába.
(#) oatis hozzászólása Szept 20, 2016 /
 
Üdv!
Nekem egy dpl660ht-m van csak nem megy. Folyamatosan megöli a végtranzisztorokat. A tápfeszt lecsatolt végfokoknál lemértem, rendben van kb +-53V. Viszont ami feltűnt, hogy áramtalanítás után a pozitív ágból elszivárog a feszültség néhány perc alatt, viszont a negatív megtartja napokig. Lehet a negatív ágban valahol szakadás lehet az alaplapon? Vagy ez teljesen normális jelenség? Kérdem amiatt, mert az alaplap is +- tápfeszt igényel nemcsak a végfokok.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem