Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vekker vezérlése (modernizálása)
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jonyibandi hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy nagyon régi vekkerem, aminek a billenőrugója elromlott, ami a másodpercekért felelős. Az óra úgy működik, hogy kettőt kattan másodpercenként, tehát a kis pöcök, amin a rugó volt kettőt billen oda-vissza. Sajnos éppen nincs nálam az óra (otthon maradt) de a lényeg, hogy elsőkörben szeretnék tanácsot kérni tőletek a témában. Ugyanis arra gondoltam, milyen vicces lenne modernizálni azzal, hogy egy pici áramkör csinálja meg ezt a munkát a rugó helyett.
Jó sokat írtam de mivel pillanatnyilag nem tudom lefotózni a lényeg:

-> Egy olyan pici eszközre lenne szükségem, ami másodpercenként kétszer zár, majd kétszer nyit. Amatőrként gondolom valamilyen tekercses megoldásra lenne szükség, ez nem egy élet-halál feladat, csupán szeretnék kicsit fejlődni ilyen téren is.


A segítségeteket előre is nagyon köszönöm! Üdv Andris
(#) efraim válasza jonyibandi hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Javasolhatnám kibelezni és beletenni egy elektromos óraszerkezetet
Pl.: Bővebben: Link de nyilván van olcsóbb is a Conrad-nál.
(#) Hp41C válasza efraim hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
A Conrad -os szerkezet drága, de legalább zajos... Sajnos a DCF77 vevős óraszerkezetük kb. másfél év után mechanikai hibás lett...
(#) Sebi válasza jonyibandi hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Az ötlet nem új, volt pár szovjet gyártmányú óra, amiben a mechanikus (felhúzható rugós) részt kiváltották. A billegő részen volt egy kis mágnes, amit egy tekerccsel periodikusan "végállásba" húztak, így "betáplálva" a fennmaradó rezgéshez szükséges energiát.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem