Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 25W-os PFC kapcsolóüzemű táp tervezése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) doogo hozzászólása Okt 21, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
A sulimban azt a projekt feladatot vállaltam hogy tervezek egy aktív PFC-vel felszerelt kapcsolóüzemű tápegységet. A táp egy 20W-os, 18V-ról működő led mátrixot hajtana meg. A PFC chipek után is utána jártam már, a tanár ragaszkodik a Linear Technology márkához, mert ehhez van ingyen SPICE szimulációs program és beépített modelljei. A kiszemelt chip az LT-1508-as amelyben a PWM szekció is kívülről konfigurálható. Kisebb testvére a sokkal egyszerűbb LT-1249-es sokkal egyszerűbb (nekem is szimpatikusabb), de a PWM frekije állandó, nem befolyásolható. Nos a gond hogy még soha nem terveztem tápot, és nem tudok hogy neki kezdeni. Led-hez szerintem megfelelő lenne egy DC-DC konverter is, de sok helyen primer oldali flyback-et mondogatnak hozzá. Melyik legyen? Tőletek szeretnék segítséget kérni az induláshoz, hogy mivel kezdjem illetve mire figyeljek különösen? A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!
(#) lorylaci válasza doogo hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
Ilyen kis teljesítményre mindenképpen olyna IC-t keress ami integrált PFC+PWM. Ha már Linear technology akkor pl ez lehet: LT3798
Egyszerűbb DC-DC konvertert (értsd step-up vagy step-down) csak akkor céleszerű használni, amikor nem kell izoláció (IDE KELL!!) és amikor az áttét max 4 (vagy 1/4)
De gondolkozhatsz olyanon is, ami már a FETet is tartalmazza, ilyen kis teljesítménynél még az is megoldható. Mindjárt keresek egyolyan mintát is, csak az linearnál nem lesz.
(#) lorylaci válasza lorylaci hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
(#) doogo hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Köszönöm a válaszod! Az LT-3798 teljesen el is kerülte a figyelmem. No már csak hogyan kapjak bele... akkor maradok a flybacknél, megméretezem és utána belepaszírozom az IC-t?
(#) lorylaci válasza doogo hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Ajánlom olvasd végig az IC adatlapját tüzetesen. Segít kiszámolni a különvöző alaktrész értékeket, és a legfontosabb a trafónál is tesz javaslatokat. Sőt van egy nagy táblázat javasolt trafókról, ezek közül a Würthökből biztosan tudsz termékmintát is rendelni, vagy a megadott adatok alapján akár egy sajátot tekerni / tekertetni.
(#) doogo válasza lorylaci hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Sokat jelentett.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem