30nF-50nF ig kellene 4 kV os kondi és akkor az amit itt irtak az úgy jó lehet szerintetek?
"De az meg megint csak körülményes, hogy te magad építs egyet. Inkább megoldjuk másként. A legnagyobb gond a kondenzátor feszültségével van. Itt a kondenzátornak legalább 4000 Voltot kell elbírnia. Ha viszont sorba kötünk több kondenzátort, akkor megoszlik rajtuk a feszültség és akkor már kisebb
feszültségre gyártott kondenzátor is megteszi. Az
"egyetlen gond a sorba kötéssel, hogy így csökken a kapacitás. Vagyis a sorba kötött kondenzátorok össz kapacitása kisebb lesz, mint a bekötött legkisebb kapacitású kondenzátor kapacitása. Ez a képlet mutatja a sorba kötött kondenzátorok össz kapacitását:
Én két kondenzátort kötöttem sorba: 47000 pF, 2000-3500 V és 0,15 ?F, 1500-2500 V."
Kérdésem lenne van 3 db színkódos kondenzátorom, narancs fekete barna, és 2 db citrom lila narancs.
De lehet hogy fordítva.
Semmi más nincs rajtuk, úgy van rájuk nyomtatva a szín hogy nem lehet tudni melyik oldalról kell leolvasni.
Remélem tudtok segíteni, hol találok ilyen kondikat vagy helyettesíthetem mással is ?