En vettem az ocskan olcson laptop tapot ..12V5A ket csatornat a negycsatornas autoserositobol szepen visz melegedes nelkul.De othon visz 4 csatornat is nem teljessen kivezerelva mert nem kell olyan hangossan zene,
Egy masik autos erositonel lekapcsoltam a DC-DC konvertort es ket 17V5A laptop tapot hasznalok. Meg meg kell oldjam a kondenzatorok feltolteset mert az egyik ag a +/- 17V-bol hamarabb indul es ugrik hatalmasat a hangszoro.Gondolom majd elenalason keresztul toltom amit egy relevel athidalok miutan feltoltodtek a kondenzatorok.
Gondolom ket laptop 12V5A tap eppen jo lenne a te erositodhoz.
A PC tapok 12V-ja talan nem ad eleg aramot ,,az 5V-os agban van nagyobb aram ,Itt a forumon van egy PC tap atalakitas topic ha olyen tipusu tapod van ami le van irva akkor az 5V-os agat felhuzhatod 12V-ra.
En szejjelnyitottam par PC tapot de regebbi tipusok es komplikaltabbak mint az emlitett atalakitott tap.
Amit én szeretnék felhasználni erre a célra, az egy 400W-os táp, aminek a 12V-os ága 14 ampert tud leadni. Csak 2 dolog miatt félek: az egyik, hogy nem baj-e neki, hogy nincs terhelve a többi ága, a másik pedig, hogy elő tudok-e állítani belőle olyan szép egyenfeszt, ami kell ahhoz, hogy ne legyen zajos.
Bocsi, ha triviálisat kérdezek. Van egy erőlködőm, ami 12V és 2A-en működik. A jelenlegi stabilizált dugaszolós tápegységem csak 1A. Ezért vettem egy 2A-es 12V-os szintén dugaszolós tápot. A gond, ha arról táplálom az erőlködőt, a hangerő potméterének tekergetésétől függetlenül zúgnak a hangfalak.
Ez azért lehet, mert nem stabilizált? Van valamilyen kapcsolás, amin keresztülvezetve a táp által leadott egyenáramot, kiszűri az ilyen hibát?
Köszönöm szépen
hali mindenki, nekem egy olyasmi problémám van, hogy van egy voicekraft spm 6D tipusú keverőerősítőm, ami használat után (még bekapcsolt állapotban ) leverte a biztosítékokat, na szóval a lényeg h kivettem a trafót nézegettem, méregettem, és az bizony zárlatos, a két primer (merthogy két 110 voltos primerje van köztük kapcsolóval sorbakötözve, na és ha kinyomom a kapcsolót akkor is marad Ω-os elennállás mind a 4 vezetéke közt) de télleg a lényeg hogy most mit kezdjek? lehet-e ezt javittatni, vagy uj kellene? (ha igen akkor légyszi ajáljatok pár boltot, ami olcsóbb) előre is köszi a segítséget
Sziasztok!
Az erősítőmben jelenleg 2x72V van. Sajnos tönkre ment a végfok IC-s és amit jelenleg be lehet szerezni helyette csak 2x65V-t bír el. Tehát hogyan csökkentsem le a végfok feszültségét?
Igen én is erre gondoltam első körben, de nem azt mondom, hogy lehetetlen. Sajnos a trafó az jól össze van rakva, biztosító lemez és egyéb megoldások. Ha volna egyszerűbb megpróbálnám még ha gányolás is.