|
|
| Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősitők) |
|
|
|
| Köszi, ezzel sokat segítettél. Még annyit kérdeznék ezzel a tápos témával kapcsolatba hogy a meglévő cuccomban középcsapolásos trafó van és 10000µF-os kondik, akkor ezek szerint abban csökkentenem kéne a kondikat és akkor kevesebb brumm lenne? 2x80Wszinusz a végfok és 2x30V-os a trafó. |
|
|
| Közben a felüláteresztő szűrő problémára sikerült kapcsolást találnom. |
|
|
| Ezt nem tudom hol olvastad. Okozhatja földhurok is a brummot. |
|
|
Abban a cikkben volt ilyen amit linkeltél, hogy a közép csapolásos technikától képes brummogni a rendszer és minél jobban túl van méretezve a puffer ez annál jobban érvényesül. De lehet hogy valamit nem jól értelmeztem.
Közbe rájöttem hogy csak akkor brummog a rendszer ha a számítógép be van dugva a keverőbe, attól függetlenül, hogy van e adva arra a csatornára nafta vagy sem. Lehet hogy be kéne szereznem egy DI-boxot.  |
|
|
Van itt egy cikk a he-n a brummról előbb azt kellene.
Egyébként az ESP-sound oldalon nagyon hasznos infókat , és kapcsolásokat tudsz begyűjteni. |
|
|
| Van két RH sound 1270 pro hangszoróm és szeretnék egy dupla band pass ládát épiteni csak nincs hozzá tervem. Ha volna valakinek ilyesmi terve azt megköszöném. 250/500W és ez valós 8 Ω 94db és 40 hz-től indul |
|
|
skacok hol vagytok várom a segitséget már napokuta nemir senki.
|
|
|
| Tudnám ajánlani a Garry elektronic fórumát ha itt nem kapnál választ. |
|
|
Sziasztok! Szerintetek egy ilyen láda után a mellékelt tervben lévő mekkora változtást jelentene? Sokkal erőteljesebb lenne? Érdemes cserélni? (4X5 m szoba) Az nem baj ha van aki szerint túl hangos lenne mert én azt szeretem. A mostaninak elég sok hibája van ezért kéne már valami jobb... |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Egyrészt nem tudjuk a w-be milyen hangszóró megy másrészt a tölcsér nem éppen szobába való ha jó hangszóró is lessz benn akkor is csak mindent össze fog rázni de mélyed nem lesz normális. Amúgy ez a láda nem képes sub hangokat kiadni kb 50 Hz lehet az alja. Szobába band-pass b-reflex meg a zárt ami elfogadható de ha hangosat akarsz akkor az utóbbit felejtsd el. |
|
|
| Értem és akkor milyen bass reflex ládát tudnátok ajánlani amitől mélyem is lesz és brutális ereje van? (Nem baj ha mindent összeráz) |
|
|
| Építs egyet JBL GT4-12 vagy vagy valami hasonló hangszóróval. Akkor legalább olyan formát csinálsz amilyent szeretnél. |
|
|
Sziasztok.
Remélem ebben a fórumban hamarosan kapok választ.
Belemélyedtem a hangszórós/hangdoboz építés témába.
WinISD programmal számolgatok, kipróbáltam pár 12" hangszórót, de mindig számomra hihetetlenül nagy ládaméretek jönnek ki, hogy emeljen is a mély tartományban. Volt hogy 1000 liter felett.... Pl. az egyik reflex doboznál egy 12"-os magnat subhoz 115 literes dobozt számol, pedig a gyári reflex doboz amiből ki lett szerelve ez a hangszóró jó ha van 30 liter. Miért? |
|
|
Szia!
Mit szólnál egy Reflex copy ládához?
Nekem van egy pár ebből gyáriban és igencsak leadja amit kell. Nyugodtan oda tehetem a 18 colosok mellé.
Bővebben: Link
Bár van vele kis munka érdemes lenne bele rakd azt a két hangszórót. |
|
|
Üdv
JBL progit próbáltad? Winisd nekem is viccelődött már. JBL általában jó eredményt ad ha valósak a paraméterek. Esetleg leírhatnád a hangszóró adatait.
Hátha nekem más eredmény jön ki. |
|
|
Hali!
Esetleg ha van elegendő szabad területed probálkozhatsz.
Martin+118+Crest Audió CA-9+Xilica rendszer proci
FZ |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Ütős összeállítás. De nem mindenkinek van ilyen cucc kéznél. |
|
|
| Szia, mit tudsz a Xilica rendszervezérlőről? Neked van? Mik a tapasztalataid? Üdv |
|
|
Szia!
Az ára miatt csak nagy rendszerekhez ajánlom.
XTA után az elsők között van.
Van más procim is DBX, BEHRINGER, de föleg a 2Khz fölötti tartományban sokkal szebb a hangja.
Laptoppal folyamatosan lehet állítani, rendezvény alatt is.
Ha van lehetőséged rá vegyél egyet, nem fogsz csalódni benne..
FZ |
|
|
| Természetesen nem magamnak és nem is én venném. Egy hangosítócégnél dolgozom, s gondolkodunk egy ilyenen! A Behringereket kinőttük már. XTA-ért csorog a nyálunk, de az aranyárban van. Esélyes még a BSS vagy a DBX, de nagyon kedvező árban találtunk Xilica-t, csak nem ismerjük, ezért kérdeztem. Te milyen rendszerhez használod? |
|
|
Gyakorlatilag bármilyen renszerhez kitünö.
Személy szerint Martin subokhoz, RCF nagy topokhoz használom.12.000 W sub, 4500 W Top.
Vezérli a DJ monitorokat, 4 bemenet 8 kimenet.
Crest Audió CA-9, sub, PRO 8200 top.
BP-en egész nyáron, minden nap szabad téren. |
|
|
Helló,
van egy kültéri hangosító szettem,de a magas része elszállt.A tölcsér emilar eh 800-as a driver pedig rcf n580-as.A drivernek lőttek.A gondom az lenne,hogy nem tudom,hogy milyen driverrel lehet pótolni.A tölcséren 2 csavar van hátul.kép |
|
|
Üdv!
Bővebben: Link
Itt megtalálhatod a megfelelőjét. Bár ez a tipus épp nincs.
De érdemes felhívnod őket. Segítőkészek. |
|
|
Jó estét az Uraknak!
A fejembe vettem két tölcséres mély-láda épitését, mégpedig Hog Scoopot szeretnék. Tanácsot szeretnék kérni: szerintetek a 18colos hangszóróhoz méretezett ládát épitsem meg EW-18HN hangszóróval? Vagy a 15colos hangszóróhoz tervezett ládát 15colos Eminence hangszóróval? Az eminence komolyabb márka, de az ew-18hn is elég jó és nagyobb is. |
|
|
| Én nem csinálnék hog scoop-ot. Akkor ha már nagyot akarsz cipelni az eredeti eminence 18"-os rutse-t. Viszont ha bentre kell akkor a dynacord F17 vagy F18-al jobban jársz szerintem. Én W mélyládát fogok szerintem csinálni 18" fajtából. |
|
|
Azért akarok hog scoopot, mert eddig mindenki azt ajánlta és azt mondták hogy jobb mint a rutse. Meg amúgy sem akkora óriási nagy az a láda, szerintem nem nehezebb mint 80kg. Az F17-el én is szemezgettem, termekben biztos jó, de szabadtéren lehet kevés, és a belevaló beymát sem tudom megvenni bele, az EW-18HN-el meg lehet, hogy nem szólna szépen.
(még egy kérdés: első ránézésre nekem nagyon kicsinek tünik az F17 láda, akkor hogy tud mélyre menni? És hogy van jó hatásfoka?) |
|
|
| Nagyobb a hatásfoka mint egy sima bassrefinek, és diszkóra hangosításra elég mélyre megy, csak a dynacord rendszervégfok vágja az alját elég keményen azért szól ütősen. Nem tom szimulálták a hog scoop-ot, de a szimulálásnál annyit se tudott mint a super scoop-er. A eminence meg körübelül annyit szól mint a super scooper csak sokkal egyszerűbb megépíteni. 1méterx1méterx60 szerintem simán fogja tolni a 100 kilót. Eredetileg Ev nyomó van az F17-be és szerintem más hangszóróhoz is át lehet alakítani, hogy megfelelően szóljon mivel a dynacord ugyan azt a hangszórót rakja az összes ládájába. (F17, F18, B6 stb) Gondolkoztam énis rutse-n de annyira nem erős mint amilyen nagy és ez biztosra mondom neked, hogy két F17 tuti, hogy erősebb mint 1 rutse és kisebb is mint a hog scoop és valószínű, hogy attól is erősebb. |
|
|
| Értem. Akkor szerinted érdemesebb f17el próbálkozni, mint a hogy scoop-al!? |
|
|
Hát én nem ajánlom!
Mélyebbre sem fog menni hangosabb meg sub tartományba nem lesz! |
|
|