Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Biztonsági automata kapcsoló
Lapozás: OK   1 / 1
(#) 82_Andras hozzászólása Máj 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Elnézést ha valahol már van ilyen topik, nem tudom milyen néven keressem.

A kérdésem az lenne, hogy van egy repülő modellem, és van benne egy vezérlést ellátó akkumulátor. Egy külső kapcsolóval lehet bekapcsolni az egész "rendszert".
Az tudni kell, hogy ez egy robbanómotoros repülő, tehát elég nagy vibrációja van.
Ebből kifolyólag idővel előfordulhat hogy a forrasztások megrepednek esetleg eltörnek és akkor akár meg is szűnhet az egész gép tápellátása ami a gép irányíthatatlanságát vonza maga után...

Szóval a célom az lenne, hogy szeretnék beépíteni egy biztonsági akkumulátort ami csak akkor lép működésbe ha az elsődleges akkumulátor megszünik létezni. ( leszakad a forrasztás, vagy zárlatos lesz, ill. bármi más okbol.)
Azért nem szeretném hogy a két akkumulátor párhuzamba dolgozzon,mert nem szeretném mind két akkut töltögetni.
Ez a másodlagos akkumulátor csak és kizárólag biztonsági funkciót látna el... ebből kifolyólag a kapacitása is csak fele lenne a fő akkunak. (súly miatt, ami fontos szempont egy modell repülőnél hogy minél könnyebb legyen).

Tehát mivel lehet azt megoldani hogy ha a fő akku tápellátása megszűnik akkor automatikusan működésbe lépjen a másodlagos biztonsági akkumulátor ellátás.

Az még fontos lenne, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást keresem...
(mint laikus)

Segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
(#) proba válasza 82_Andras hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
Azért azon elgondolkodnék, mi van ha a segéd akku forrasztása törik le először.Miről fogod észrevenni? Egyébként a főakkuról (leginkább a vezérlő valamely pontjáról) menő opto kimenete már kapcsolhat bármit. ( a relét lehet nem javasolnám) Ha kapcsoltatni akarod, akkor kétsarkúan kell figyelni, mivel nem tudod garantálni mely forrasztás törik le. ( és ha lehet a két akku ne ugyan arra a pontra legyen kötve...) A magam részéről a fő akku simán, a tartalékot meg egy diódán át kötném az elektronikára.A szétválasztást a kisebb feszültség adná.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
(#) Balaa16 válasza 82_Andras hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
Üdv! Csináld azt, hogy az eddigi akkumulátor helyébe bekötsz 2 db-ot párhuzamosan, amik egyenként fele akkora kapacitásúak, mint az eddigi. Így ugyanúgy töltheted mint eddig, ha az egyik megszűnik, ott a másik. Szerintem egy jól elkészített forrasztás nem törik le. (hangsúlyozom a "jó"-t!)
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
(#) kokozo válasza 82_Andras hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
Cseréld le a kábelt rezgésállóra és akkor nem törik el.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem