Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangfájl lejátszása PC-ről telefonra
Lapozás: OK   1 / 1
(#) feristvan hozzászólása Aug 11, 2014 /
 
A következő problémában szeretnék ötleteket.
Adott egy régi analóg asztali telefon és egy számítógép (és esetleg egy PIC). Hogyan lehetne azt a legegyszerübben megoldani, hogy egy nyomógomb megnyomásakor a telefon csörögjön és amikor felveszik a kagylót a számítógépen lejátszásra kerülne egy hangfájl, amely a telefon hangszórójában lenne hallható?
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) szucsip válasza feristvan hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Üdv!

Nem szükséges hozzá mikrokontroller. Először tudnod kell, hogy miként lehet csörgésre bírni a telefont. Majd meg kell csinálnod az analóg áramkört, ami gomnyomásra intézi a csörgetést. Írni kell PC-re olyan programot (és megcsinálni hozzá a hardvert is), ami érzékeli a kagyló felvételét, majd elkezdi bejátszani az adott hangfájlt.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) Gafly válasza feristvan hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Nagyon egyszerűen és sokféleképpen. Mondd el részletesebben hogy mire kell és miért és már segítünk is...
(#) zosza18 válasza feristvan hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Szia.
A legegyszerűbb megoldás szerintem egy cél IC, ami tárol x sec. hangot. Ennek a "lejátszási" gombját ráakasztod a csörgést jelző áramkörre, ami lehet mondjuk egy optocsatis megoldás is. Vannak már hanglejátszó modulok memó kártyákról, meg pendriveról, ami sokkalta egyszerűbb megoldás, mint sajátot készíteni, vagy összehozni PC-vel. Nézz körül a neten először és utána tárgyalhatunk szerintem. Nem drágák a felvevő/lejátszó modulok, amik tudnak mindent ami neked kell és újrairhatóak is! A csengést figyelhetnéd egy kis tekercs+555-ös áramkörrel ami kapcsol egy optocsatit amikor csörög a teló.
(#) feristvan hozzászólása Aug 11, 2014 /
 
Igen, ez tűnik az egyszerűbbnek számomra, mivel PC-re olyan programot írni amely figyeli valamelyik portot nem igazán tudok. Lehet, hogy ebbe az irányba indulok el. Egyelőre köszönöm az ötletet, keresek egy ilyen eszközt.
(#) Gafly válasza feristvan hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
Itt van kitárgyalva egyébként
(#) feristvan hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
Kösz! Hasznos volt a link!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem