Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sport lövészethez lövés-számláló
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kissnorbika hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem a kedves (és nálam hozzáértőbb) fórumozókhoz:

Megvalósítható-e PIC/AVR nélkül egy olyan kapcsolás ami a lőtéren lövészetnél számolná a lövéseket és stopperelne. Az első lövés indítaná a stoppert és a számlálót és egy gombbal lenne leállítható a stopper és a lövés-számláló. (Pisztoly lerak, gombot megnyom) A lövés-számlálónak elég két digit (~50 lövés) a stopper meg lehet egy bolti is első lövés vezérléssel.
Az interneten kutatva találtam különbféle számláló kapcsolásokat, amik mikrovezérlő nélkül gombnyomásra léptetik a hétszegmenses kijelzőt. Egy ilyet össze lehet kötni egy mikrofonnal, ha igen akkor hogyan? Vagy van erre valami egyszerűbb megoldás? (Sajnos én gépész pályát tanultam, az elektronikai ismereteim korlátoltak, lényegében csak autodidakta módon tanulgattam az oldal segítségével )
(#) proli007 válasza kissnorbika hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Hello!
- Mikrokontroller nélkül, alkatrész temető lesz a dolog.
- Igen össze lehet kötni (ha ismert a rajza), pld. egy "tapskapcsoló" szerű áramkör segítségével. Meg egy kis vezérlő logika kell, ami indít - leállít - töröl.
- De nem írtad azt sem, hogy miről táplálnád, milyen kijelzésre gondoltál, milyen a stopper felbontása, számlálási idejének hossza..
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Arduinó-val komolyabb épitési munkálatok és programozási tanulmányok nélkül meg tudod úszni a dolgot. Bár angolul jó tudsz...
(#) Cavalier válasza kissnorbika hozzászólására (») Okt 12, 2014 /
 
Hasonlót tervezek csinálni én is, ami gombnyomásra, vagy gombnyomás után véletlenszerű időpontban sípjellel indít, számolja a lövéseket, a lövések idejét.
(szituációs lövészethez)
Meg se fordul a fejemben, hogy ne mikrokontrollerrel csináljam.
A lövéshangot egy sima kondenzátormikrofon kapszulával, és egy LM358-ból felépített erősítővel érzékelem. Egy potméterrel állítható az érzékenység, vagyis az LM358 erősítése, hogy a szomszéd szobából érkező lövéshang ne zavarjon be. Ez a része működik, ha kell előkeresem a rajzot.
(#) kissnorbika válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Üdv! Örülnék a rajznak, köszönöm a felajánlást!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem