Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fax használata nyomtatóként?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
Hello. Nemtudom hogy ezen az oldalon kapok-e választ a kérdésemre, de remélem. Szóval van egy asztali gépem xp-vel, telefon és line csatlakozókkal. Van egy elég régi Canon fax-410-em. A kérdés, hogy ezt a faxot tudnám-e nyomtatóként használni?
Előre is köszönöm!
(#) Sebi válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1
 
Ez a funkció a modem(kártyá)tól függ: ha megírták bele ezt a sw-részletet, akkor nincs gond - egyébként Neked kell nekiállni megírni soros, párhuzamos, vagy USB portra.

A régi kártyák nagyobb része tudta ezt a funkciót - már DOS3.1 alatt is.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) kadarist válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
A faxon nincs USB-csatlakozó?
(#) Gafly válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1
 
Szia,
róla beszélünk?
Üdv,
G.
(#) pucuka válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Gafly jóvoltából előkapart ugyan szűkös leírásból kiderül, hogy az elérhető funkciók között van a nyomtatási funkció. Azt már ugyan nem írja, hogy hogyan, de akkor lennie kell rajta valamilyen csatlakozási lehetőségnek, vagy soros, vagy párhuzamos, de mivel szerepel a szkennelés is, USB portra tippelnék. Nem lenne baj, ha meglenne az eredeti telepítő lemeze, mert ezeknek a funkcióknak az eléréséhez szükség lenne rá. Esetleg keresgélhetnél a gyártó támogatási oldalán.
Az, hogy a gépen van telefon csatlakozó, az csak azt jelenti, hogy a gépedből egy nyomtató hozzáadásával, és az oprendszerbe beépített fax programmal egy teljes értékű faxot tudsz létrehozni. Ez funkcionálisan ugyanaz, mint a Cannonfax 410.
Lehetne még a faxon egy RJ45 -ös hálózati csatlakozás is, bár erre nem tér ki a specifikáció, az lenne a szerencsésebb eset, de akkor is szükség lenne a fax nyomtató meghajtó programjára, de az is lehet, hogy helyettesíteni lehet egy általános nyomtató meghajtó progival.
(#) proba válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1
 
Egy telefonközpont , meg a gépre egy faxprogram...
(#) pucuka válasza proba hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Ez sem rossz megoldás. Elfaxolom magamnak a dokumentumot, és nem kell semmilyen meghajtó. Jó ötlet. Az XP -ben van faxprogram, elég egyszerű, de működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 4, 2015 /
 
Nem, nem arrol van szo amit Gafly belinkelt. Ez regi, neten nincs rajta. Csak telefonkabel ki-es bemenete van. A gepnek pedig phone es line. Mar felraktam a fax vezerlot az xp telepito lemezerol, de odaig mar nem jutok el hogy hogyan tudnek nyomtatni. Ha peldaul a wordben irok egy szoveget, es nyomtatni akarom, ki tudom valasztani hogy fax legyen, de utana keri a cimzett adatait. Olyat nem lehet, hogy csak kinyomtassa?
(#) pucuka válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Ha nincs semmi portja, amivel nyomtatóként tudnád használni, akkor jön a próba ötlete.
Szerzel egy analóg kisközpontot, (1/4, 2/6) összekötöd az egyik mellék portját a számítógép modem kártyájának telefon csatlakozójával, a telefonközpont másik mellékállomásának portját összekötöd a FAX gép telefon csatlakozójával. Mindkét portnak van egy-egy telefonszáma.
A számítógép fax programját elindítva összeállítod a fax tartalmát (megalkotod a fedlapot), csatolod a nyomtatandó dokumentumot, a kezdőoldalon (a fedlapon) megadod a fax telefonszámaként annak a portnak a telefonszámát, amire a fax gépet kötötted, és elindítod a faxhívást. Ha mindent jól állítottál be, a fax nyomtatja a dokumentumodat, természetesen a fedlappal együtt.
(#) tomipap válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Azert egy igazi pontos modell jeloles nem lenne hatrany. Olyan nincs, hogy a neten nincs rola info. Bar ritkan elofordul, hogy az ember semmit sem talal de altalaban akkor is bebizonyosodik kesobb, hogy csak azert mert nem jo iranyba kerestunk. Nekem furcsa, hogy van vezerlo programja de nincs rajta parhuzamos port vagy valami nyavaja amin ertelmes modon tud kommunikalni. Bar analog modon is lehet vezerelni vonal bementen keresztul de szerintem az elegge elvetemult es ilyen kombi keszulekeknel ilyet en meg nem hallottam. Ami persze nem jelent semmit.

Ird meg kerlek a pontos tipusat hatha akkor tobbre jutunk.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 4, 2015 /
 
Hali! A pontos tipusa, amit az elejen is irtam, Canon FAX-410. Ennyi. Semmi tobb. Es a neten tenyleg semmi nincs rola. Apam meg '96-ban vette.
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 4, 2015 /
 
Inkabb lefotozom
A modellszam alapjan lehet talaltok valamit
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem