Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BPM számláló építése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) rkrisztian hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Kedves fórumtársaim!

Egy BPM számláló építésében szeretném a segítségeteket kérni. Arra lenne mindössze szükségem hogy a keverőpult környékén csatlakoztatom az áramkört az audió hangforrásra és egy 3X7 szegmenses kijelzőn vagy egy LCD-n leolvasom hogy az adott zene ami szól az hány BPM.

Minden megoldás érdekel!

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Sebi válasza rkrisztian hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
(#) kormika válasza rkrisztian hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Házilag nem tudom, hogy sikerülhet-e... Én egyszer szétszedtem pont a BPM számláló miatt a Behringer keverőmet, és bizony abban is mikrokontroller dolgozott, és volt még körülötte 4-5db olyan IC, amiket még a google sem ismer. A kontroller sem egy mezei cucc, az enyémben egy dsPIC33EP512MU810 van, ami 40MHz-el ketyeg, szóval nem lehet egyszerű dolog a BPM számolgatás. Hagyományos IC-kből otthon megkockáztatom, hogy lehetetlen megcsinálni, én a saját építésű keverőmbe szerettem volna egy BPM számlálót, azért kaptam szét egy gyárit, de még lemásolni sem sikerült magát a kapcsolást sem, és akkor a uC-ben ketyegő szoftverről nem is beszéltem még.
(#) kzozo hozzászólása Jan 20, 2015 /
 
Én még régen építettem stroboszkóp vezérléshez "dobra villanót", és ott sem volt egyszerű a különböző mély dob hangokat rendesen felismerni. Mindig állítani kellett az erősítésen, ki is volt vezetve a poti a dobozra. Lehet hogy AGC-vel működött volna rendesen.
(#) Sebi válasza kzozo hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Igen. Én is egy dinamika-kompresszorral kezdeném - hogy állandó legyen a szint, aztán aluláteresztő szűrő(k), végül komparátor. Ezek a rizikós részek, a digit számlálóval már nem lehet bukni.
(#) proli007 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Hello! Elárulhatnátok, hogy mi a bánatra jó ez. Mert én nézek mint a vett malac, de részemről olyan, mintha az ácsoknak számlálót készítenék, hogy hányszor ütött rá a szegre..
(#) kokozo válasza proli007 hozzászólására (») Jan 21, 2015 / 1
 
Ez pont olyan mint a forrasztó állomásnál a hőfok kijelző, ha nincs akkor is tud mindenki forrasztani ha van akkor is
(#) kzozo válasza kokozo hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Igen. Attól még ha a keverő kiírja a BPM-et, még a DJ lehet gyenge... Amúgy szerintem aki jól kever, annak nincs szüksége ilyenre.
(#) kormika válasza kzozo hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
A kiírt BPM-nek egy átzenélt nap után nagyon lehet örülni, egyszer volt "szerencsém" közel 24 órát folyamatosan zenélni, a végén már a 60-as és a 120-as BPM-et is egyformának hallottam, nna akkor örültem a Behringerem intelligens kijelzőinek, amik a BPM-en kívül még az egymáshoz képest viszonyított elcsúszást is jelzik LED sorokkal. Normál esetben soha nem néztem rá ezekre a kijelzőkre, én is mókusvadításnak tartottam mindaddíg, amíg nem történt meg ez az ominózus eset.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) kokozo válasza kormika hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Na de hogy ne csak off legyen ebben a topikban Bővebben: Link Igazából nem nagy cucc egy ilyet megcsinálni.
A program megméri a 2 ütem közötti időt és abból már lehet is tudni a bpm-et. kell egy lyukszűrő ami leszedi a legmélyebb hangokat mert a legtöbb mai zenében az csak egy búgás és a 200Hz feletti hangokat. Ha valaki pro programozó akkor ezt egyszerűen egy fft algoritmussal meg lehet oldani közvetlenül a bemenetre kötött jelből. Az meg hogy az átlagolást hogy oldják meg pl 4-et figyel egyszerre, és figyeli hogy a 4 mennyire tér el egymástól az szintén egyszerűen megoldható.
(#) kormika válasza kokozo hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Persze, egy pro programozónak minden egyszerű... Nem is a program része ami bonyolult, én pár éve folyamatosan építek egy diszkófényt, amiben léptetőmotorok mozgatnak tükröket, a léptetőmotoros rész, és az effektek leprogramozása kb 4 nap volt, de a bemeneti kör már lassan 3 éve folyamatosan fejlődik, és még mindig nem az igazi... Pedig van benne dinamikakompresszor, aluláteresztő és lyukszűrők tömkelege, és még így is csak akkor működik elfogadhatóan, ha egy adott stílus mélyeihez beállítom, de még olyankor is van, hogy bedupláz, vagy éppen kihagy...
(#) Beles hozzászólása Jún 29, 2015 /
 
Sziasztok!
Mér rég óta szeretnék én is csinálni egyet PIC-el, de sajna csak angol leírásokat találok, és olyan szak szavak vannak benne, amiket nem igazán értek. Szóval ha valakinek van jó ötlete, akkor szóljon! Találtam egy diploma munkát, de sajna angolul írta meg. Jó volna megtalálni ezt a srácot
Bővebben: Link Egy két részét megértem az algoritmusnak, de nem mindet.
FFT az már megy, azzal nem lesz gond. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Beles hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Miért nem irsz a konzulensének?
(#) Beles válasza Gafly hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Nem rossz ötlet!
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Júl 22, 2015 /
 
Sajna konzulens nem válaszol.
Közben engeteget olvastam a témában, és talán sikerül is leprogramozni a dolgot. Csak kellene valaki, aki jobban ért a dsp-hez, mint én.
A következőt csináltam meg eddig:
- Envelope készítése a jelből
- Autokorelláció
Utóbbiban sajnos nem vagyok teljesen biztos hogy jól csinálom. Csatoltam képet az eredményekről.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem